KNVB reageert verbaasd op commotie in Eerste Divisie

4 september 2018, 20:20

De KNVB en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) zijn verbaasd over de commotie die bij een aantal clubs in de Eerste Divisie is ontstaan. Clubs als Sparta Rotterdam en FC Twente zijn niet blij dat zij tijdens interlandperiodes reguliere speelrondes moeten afwerken. Volgens de de voetbalbond gaan deze clubs voorbij aan eerder gemaakte afspraken om vast te houden aan de speelrondes tijdens de interlandperiodes.

Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB, zag de commotie niet aankomen. "We vinden het vervelend dat hier opnieuw commotie over ontstaat, juist omdat we zo zorgvuldig te werk zijn gegaan. Wij willen te allen tijde dat alle Oranjeteams met de sterkste selecties voor de dag kunnen komen. Mede daarom hebben we samen met de CED de clubs in januari uitgenodigd voor een tussentijdse evaluatie van het competitieprogramma."

Hoogma vertelt dat uit een stemming bleek dat 14 van de 16 clubs voorstander zijn van reguliere speelrondes tijdens de interlandperiodes. "Daardoor kon de KNVB de wens van clubs en supporters handhaven om de competitie later te beginnen en minder wedstrijden op maandag te spelen. Dat we in die interlandperiodes dan wel de beste spelers selecteren, was daarbij ook bekend. Wij zijn dan ook zeer verbaasd en niet te spreken over alle commotie die nu is ontstaan."

Twente en Sparta

Zowel FC Twente als Sparta Rotterdam liet de afgelopen dagen weten niet blij te zijn dat zij (jeugd)internationals moeten afstaan. "Dit heeft niets met topsportbeleid te maken. Als je zegt dat je de Eerste Divisie serieus neemt als kweekvijver dan moet je die competitie ook dusdanig faciliteren", zei Twente-trainer Marino Pusic tegen Tubantia.

In een statement liet Sparta dinsdag eveneens weten niet blij te zijn met de gang van zaken. "Spelers van de Eerste Divisie dienen in onze optiek niet geselecteerd te worden voor oefenwedstrijden in dergelijke interlandperiodes. Sparta wil voor de volgende interlandperiode een oplossing voor deze situatie en zal de geselecteerde spelers niet terughalen bij de selectie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen