Advocaat begint WK met moeizame zege op Togo

13 juni 2006, 16:52

Na Leo Beenhakker, Marco van Basten en Guus Hiddink heeft ook Dick Advocaat een goed resultaat geboekt tijdens zijn eerste wedstrijd op het WK in Duitsland. Als bondscoach van Zuid-Korea won de Hagenaar met 2-1 van Togo, waar de zaterdag opgestapte Otto Pfister toch als trainer op de bank zat. Gemakkelijk ging het echter zeker niet voor de Aziaten. Pas in de tweede helft slaagde de ploeg er in om een achterstand om te buigen in een voorsprong.

Over Togo was de laatste dagen veel te doen. De Afrikanen debuteren op een WK, maar het ging in het Togolese kamp de afgelopen tijd amper over voetbal. Bondscoach Pfister stapte zaterdag op nadat zijn spelers gestaakt waren naar aanleiding van een conflict over de premie voor het WK, maar keerde maandag plotseling toch weer terug. Zijn Nederlandse assistent Piet Hamberg keerde echter niet terug. De Nederlander had genoeg van de chaos in het Togolese kamp en keerde een illusie armer terug naar zijn huis in Zwitserland.

Op de bank bij de tegenstander van Togo, Zuid-Korea, zat een oude bekende: Dick Advocaat. De Nederlander heeft dit WK de lastige taak om de unieke prestatie van 2002, toen de Aziaten de halve finale bereikten, te benaderen. Dat lijkt een schier onmogelijke opgave, maar in Zuid-Korea gelooft men heilig in hun elftal. Als klap op de vuurpijl verkondigde Dr. Chang, de Zuid-Koreaanse bondsvoorzitter, maandag doodleuk dat hij verwacht dat Zuid-Korea de prestatie van vier jaar geleden dit jaar zal overtreffen.

De verwachtingen zijn dus hooggespannen, maar op het veld konden de Zuid-Koreanen aanvankelijk geen moment bewijzen dat het WK van 2002 geen toevalstreffer was. Misschien wel voor het eerst in de historie begonnen de Aziaten als favoriet aan een WK-duel en die status leek verlammend te werken op de spelers.

Een blamage voor Zuid-Korea hing in de lucht, maar in de tweede helft kwam de ploeg sterk terug. Met invaller Ahn als extra spits in het veld kwamen de Aziaten met nieuw elan uit de kleedkamer en de nervositeit van de eerste helft leek plotseling helemaal weg. Binnen enkele minuten was de gelijkmaker dan ook een feit. De doorgebroken Park leek te gaan scoren, maar daar stak de Togolese verdediger Abalo een stokje voor. Arbiter Poll had geen andere keus dan om de verdediger zijn tweede gele kaart te geven en de vrije trap die volgde werd door Chun-Soo Lee fraai binnen geschoten.

Na deze gelijkmaker was het wachten op een tweede Koreaanse treffer. De spelers uit Togo hadden de laatste weken amper getraind door de veelbesproken staking en deze conditionele achterstand zorgde er voor dat de ploeg in de tweede helft vaak nét een stapje tekort kwam.

Deze treffer betekende de beslissing in de wedstrijd. Het kapot gespeelde Togo slaagde er niet meer in om Zuid-Korea in de problemen te brengen en de Aziaten speelden het duel eenvoudig uit. De eerste drie punten zijn daarmee binnen, maar het vertoonde spel was allesbehalve overtuigend. De ploeg zal de komende dagen dan ook veel progressie moeten boeken om het landen als Zwitserland en Frankrijk moeilijk te maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen