Spoorboekje: Jong Oranje moet er staan, Spanje tegen Kroatië

11 september 2018, 07:00   Bijgewerkt: 10 september 2018, 23:31

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 11 september.

Nieuws

Reacties op Nations League-duels

Er werd maandagavond weer volop gevoetbald in de gloednieuwe Nations League, waar enkele fraaie potjes werden gespeeld. De reacties van de hoofdrolspelers komen vandaag allemaal voorbij.  

Wedstrijden

Jong Nederland - Jong Schotland (18.30 uur)

Na de remise tegen de leeftijdsgenoten van Engeland mag de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi in eigen huis tegen Schotland absoluut geen fout maken. Tijdens het heenduel kwam Oranje bijzonder slecht voor de dag en werd er terecht verloren (2-0). Om niet ook de tweede plaats kwijt te raken, moet Oranje in De Vijverberg winnen. Schotland heeft, net als Oekraïne, slechts één punt minder. Om nog een kans te maken op een EK-ticket, mogen de Nederlandse beloften geen punten meer verspelen.

Spanje - Kroatië (20.45 uur)

Opnieuw een heerlijk affiche in de Nations League: de nummer twee van het afgelopen WK gaat op bezoek in Elche, waar het duel afgewerkt gaat worden. Luis Enrique won zijn eerste duel als bondscoach van Spanje en wil dat ongetwijfeld een goed vervolg geven tegen de Kroaten. 

Engeland - Zwitserland (21.00 uur)

Zonder Luke Shaw en Dele Alli ontvangt Engeland in eigen land Zwitserland. De ploeg van Gareth Southgate begon slecht aan de Nations League, terwijl Zwitserland juist indruk maakte door met liefst 6-0 te winnen vanIJsland. Ditmaal is het een oefenduel waarin beide teams in actie komen, toch willen ze ongetwijfeld niet verliezen. 

Voetbal op tv

18.30 uur: Jong Oranje - Jong Schotland, FOX Sports, live verslag van het kwalificatieduel

20.45 uur: IJsland - België, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Nations League

22.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 2, talkshow over voetbal

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen