De Graafschap in slotfase langs roodgekleurd Willem II

30 september 2018, 16:36   Bijgewerkt: 30 september 2018, 16:49

De Graafschap heeft zondagmiddag een verdiende maar moeizame overwinning geboekt op negen man van Willem II. In een spectaculair duel opende Nijland de score uit een schitterende vrije trap. In de tweede helft zorgde Dries Saddiki voor de gelijkmaker, maar ging De Graafschap alsnog met de volle buit aan de haal door een eigen doelpunt van Fernando Lewis.

Het was een emotionele week in Doetinchem, linksback Jordy Tutuarima verloor een van zijn twee dochters bij de geboorte. Een dramatische gebeurtenis die de selectie van De Superboeren aan het hart ging. Het leek wel of deze gebeurtenis voor extra strijd en motivatie zorgde bij de thuisploeg. De Graafschap schoot uit de startblokken en legde Willem II vanaf het begin het zwijgen op. Erik Bakker kreeg de eerste kans namens de thuisploeg. Hij dook op in de spits, maar kon de bal net niet controleren om vervolgens te kunnen scoren. Stef Nijland was hierna ook nog dicht bij een treffer, maar Willem II doelman Timo Wellenreuther kon nog redding brengen na een harde vrije trap vanaf de zijkant.

De Graafschap drukte in deze fase door en kreeg de ultieme mogelijkheid om voor de rust al een marge van twee te nemen. Diego Palacios haalde Bakker neer in de zestien en Bakker ging zelf achter de bal staan. Hij stuurde keeper de verkeerde kant op, maar miste door op de paal te schieten. De gehele defensie stond inmiddels op een gele kaart en Fernando Lewis mocht zelfs niet mopperen dat hij geen tweede gele kaart kreeg. Net voor rust raakte Nijland nog de paal en hierdoor bleef de marge minimaal en bleef Willem II in de wedstrijd.

De Graafschap zette aan en ging nadrukkelijk op zoek naar de 2-1, Jordy Thomassen kreeg hierop de beste kans. Hij kwam bij de eerste paal voor zijn directe tegenstander, maar na Bakker en Nijland raakte ook hij het aluminium. Lang leek het erop dat Willem II met negen man een punt zou gaan pakken. Echter, in de laatste minuut van de officiële wedstrijd ging de bal er alsnog in. Het was Van Mieghem die de bal voorgaf en Lewis werkte de bal achter zijn eigen doelman. De Graafschap hield hierna de verdediging potdicht en voetbalde de wedstrijd uit. Een verdiende en broodnodige overwinning tegen negen man van Willem II. Adrie Koster zal niet blij zijn met het vertoonde spel en zal het volgende week zonder Palacios en Akkaynak moeten gaan doen tegen Feyenoord. De Graafschap sluit een emotionele week positief af en zal uitermate blij zijn met de drie punten.

Opstellingen en beoordelingen:*

De Graafschap: Hidde Jurjus 6,5; Leeroy Owusu 6, Myenty Abena 6,5, Bart Straalman 7, Jordy Tutuarima 7 (68. Mohamed Hamdaoui 6); Frank Olijve 6, Stef Nijland 6,5, Erik 6 Bakker (84. Javier Vet -); Darryl van Mieghem 7, Jordy Thomassen 5,5 (59. Delano Burgzorg 5), Youssef El Jebli 6.

Willem II: Timon Wellenreuther 6,5; Damil Dankerlui 4,5 (46. Vurnon Anita 6), Fernando Lewis 4,5, Freek Heerkens 5, Diego Palacios 3; Pol Llonch 5, Daniel Crowley 6,5 (72. Simon Meissner 6), Atakan Akkaynak 3; Jordy Croux 4 (46. Dries Saddiki 6,5), Fran Sol 5, Donis Avdijaj 5

Man of the Match: Stef Nijland.

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen