FC Den Bosch wil met nieuwe eigenaar terug naar Panasonic-tijd

16 oktober 2018 – Zo'n drie maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat FC Den Bosch in buitenlandse handen kwam te vallen. Georgiër Kakhi Jordania (24), de zoon van oud-Vitesse-eigenaar Merab Jordania, werd de nieuwe eigenaar van de Bossche eerstedivisionist. Volgens een aantal betrokkenen binnen de club kwam de overname precies op het goede moment. Waar het voortbestaan van FC Den Bosch al een aantal keer aan een zijden draadje hing, kan er nu hoopvol vooruit worden gekeken. Een terugkeer naar de Eredivisie lonkt, zeker nu er een sterke reeks van zeven zeges is neergezet. 

FC Den Bosch wil met nieuwe eigenaar terug naar Panasonic-tijd

Normaal valt er in het business gedeelte van Stadion de Vliert weinig te beleven op een maandagmiddag. Ditmaal is dat anders. Een aardig gezelschap geniet van een perfect verzorgde lunch. De 26-koppige selectie van FC Den Bosch is present, evenals de technische staf, de raad van commissarissen en een aantal belangrijke sponsoren. De initiatiefnemer van het gezamenlijke eetmoment heeft zich gehuld in een driedelig zwart pak, met gelijk gekleurde stropdas. Het gaat om de nieuwe clubeigenaar: Kakhi Jordania. De Georgiër lacht en lijkt te genieten van de relaxte sfeer. Links en rechts wordt er wat bijgepraat, waarna Jordania zich voorstelt aan een aantal nieuwe spelers.

Daarvan kwamen er nogal wat, sinds de ambitieuze zakenman aan het roer staat bij FC Den Bosch. Twaalf om precies te zijn. Daardoor telt de huidige selectie van de Bosschenaren inmiddels een aantal nationaliteiten die nog niet eerder in de 65-jarige clubhistorie waren voorgekomen. Een spits uit Estland bijvoorbeeld, in de persoon van Rauno Sappinen. Of de Bulgaar Stefan Velkov. Niet alleen op het veld, maar ook op kantoor is Engels tegenwoordig de voertaal in Den Bosch. Anton Evmenov werd namelijk aangesteld als nieuwe technisch directeur. De 36-jarige Russische sportbestuurder bekleedde in het verleden dezelfde functie bij het roemruchte CSKA Moskou. Het moge duidelijk zijn dat Kakhi Jordania direct de ambitie heeft om FC Den Bosch in rap tempo te laten groeien.

Versterkingen
Met name voor trainer Wil Boessen (54) veranderde er in korte tijd genoeg. De Limburgse oefenmeester begon het seizoen met een smalle selectie, maar heeft sinds een aantal weken ineens een luxeprobleem. Op het moment dat de overname een feit werd, leverde Boessen direct een lijstje met namen in die hij graag naar Den Bosch zag komen. "Datzelfde deed Anton Evmenov natuurlijk ook", vertelt de goedlachse coach vanuit het spelershome. Een aantal persoonlijke gesprekken, vergaderingen en meningsverschillen later kwamen de coach en technisch directeur eruit. "Een kwestie van goed met elkaar blijven communiceren. Om eerlijk te zijn was het wel even wennen dat er een technisch directeur werd aangetrokken met een breed buitenlands netwerk. Uiteindelijk ben ik dik tevreden met de versterkingen die erbij zijn gekomen", vertelt Boessen met het nodige enthousiasme.

Zelf had hij doelman Wouter van der Steen en middenvelder Danny Holla hoog op zijn verlanglijst staan. Die kozen ook daadwerkelijk voor een dienstverband bij FC Den Bosch. "Nederlands sprekende ervaring in de as van een elftal is ontzettend belangrijk", legt Boessen uit. Nog steeds rijdt hij zes dagen per week vanuit zijn huidige woonplaats Born richting Brabant. De oud-prof van onder meer Fortuna Sittard, Dordrecht'90 en Helmond Sport geeft toe dat hij de laatste tijd geregeld in vermoeide toestand thuis is gekomen. "Je merkt dat er wat meer van iedereen wordt gevraagd, sinds de selectie qua omvang en niveau is toegenomen. Iedere speler wil ik graag zoveel mogelijk persoonlijke aandacht geven. En tegenwoordig moet ik vaker een beroep doen op mijn talenknobbel."

Waar het bourgondische Den Bosch doorgaans bekend staat om zijn Bossche Bol, de fraaie Sint-Janskathedraal of een ondergrondse vaartocht over de Binnendieze, hoopt Boessen dat de Brabantse hoofdstad vroeg of laat ook weer wordt genoemd vanwege de prestaties van zijn plaatselijke voetbalclub. Als het aan Jordania ligt, staat er binnen afzienbare tijd een representatief Stadion De Vliert in Den Bosch. Het liefst met echt natuurgras en een moderner aanzien. Hoewel de oude oosttribune de nodige nostalgie met zich meedraagt, is het tegelijkertijd een verouderd bouwwerk, dat nodig aan vervanging toe is. Niet voor niets zitten er vanwege veiligheidsredenen al bijna anderhalf jaar geen supporters meer op de rode en blauwe kuipstoeltjes. De harde kern van FC Den Bosch is tegenwoordig achter een van de doelen gehuisvest. Bij hen heerst momenteel weer de vurige hoop dat de traditionele top drie snel weer op bezoek komt in De Vliert.

Presteren
De druk om te presteren op Wil Boessen en zijn technische staf is wat dat betreft behoorlijk toegenomen. "Dat is niet meer dan logisch. Maar dat vind ik niet erg hoor. Integendeel. Liever werk ik met druk om te moeten presteren en een hoog verwachtingspatroon, dan precies het tegenovergestelde", erkent de Limburger. Met de aanwezigheid van teams als Roda JC, FC Twente, Sparta Rotterdam en NEC is de tegenstand dit seizoen bovendien behoorlijk groot op het tweede profniveau van Nederland. "Ik wil graag bij de eerste tien clubs van de ranglijst eindigen. Aan het eind van de rit betekent dat een plaats in de play-offs", spreekt Boessen realistisch. Door een knappe zegereeks staat zijn ploeg momenteel derde (!) achter Sparta en Go Ahead Eagles.

Toch is de doelstelling vrij opvallend, aangezien FC Den Bosch vorig seizoen met een op papier mindere selectie slechts één punt tekort kwam om zich voor de play-offs te kwalificeren. Met het huidige spelersmateriaal moet die eindklassering op z'n minst te verbeteren zijn. Daar is Boessen het mee eens. "Maar ik ga niet zomaar even roepen dat wij vijfde worden." Of hij komend seizoen nog steeds de scepter zwaait in Den Bosch laat de oefenmeester in het midden. "Daar kun je niets van zeggen. Als ze boven op kantoor van mening zijn dat iemand anders het beter zal doen dan ik, dan zij het zo." De kans bestaat overigens dat er tijdens de winterstop weer een aantal versterkingen richting Den Bosch komt. "Maar dat gebeurt alleen wanneer we niet op koers liggen voor een play-off-plaats."

Veranderende situatie
Spits Jort van der Sande (22) is eveneens in een andere situatie terecht gekomen. Hij leek tijdens de voorbereiding van dit seizoen op weg naar een basisplaats, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Scoren deed hij al wel, maar dat was telkens in dienst van de beloftenploeg. "Als spits zijnde weet je hoe het werkt op het moment dat er opeens een hele zwik nieuwelingen wordt gehaald", geeft Van der Sande eerlijk toe. Bij de pakken neerzitten is in ieder geval geen optie voor de bonkige centrumspits. "Mijn contract loopt aan het eind van dit seizoen af. Het spookt weleens door mijn hoofd dat ik straks op zoek moet naar een nieuwe werkgever. Of dat ik tijdens de winterstop verhuurd zal worden. We zien het wel."

Ondanks zijn geringere perspectief op speeltijd geniet Van der Sande van de metamorfose die FC Den Bosch de afgelopen tijd heeft ondergaan. "Ik moet nu concurreren met aanvallers uit Estland en Spanje. Mocht ik ooit een biografie uitbrengen, dan zal er een groot hoofdstuk over deze voetbaljaargang in komen te staan", zo ziet hij er de humor van in.

Historie
Wie overigens in het verleden van FC Den Bosch duikt, leest dat de club in 1991 de KNVB-bekerfinale wist te bereiken. Die werd op zeer schlemielige wijze met 1-0 van Feyenoord verloren. In competitieverband maakten de Bosschenaren onder leiding van Rinus Israël en Theo de Jong furore in de jaren tachtig. Voor supporters stond die periode beter bekend al de 'Panasonic-tijd', verwijzend naar de shirtsponsor die destijds op het blauwe shirt stond gedrukt. Stadion De Vliert groeide uit tot een onneembare vesting, waar soms wel meer dan twintigduizend toeschouwers op de tribune zaten.

Oud-doelman Jan van Grinsven (58) stond destijds tussen de palen en koestert nog steeds mooie herinneringen uit die succesvolle tijd. Tegenwoordig is 'de sliert van de Vliert' teammanager én commercieel manager bij zijn geliefde FC. Volgens van Grinsven is de komst van Jordania van cruciaal belang voor FC Den Bosch. "Er moest gewoon iets gebeuren. We konden niet meer op dezelfde voet verder blijven gaan. Dat had vroeg of laat het einde van de club betekend", stelt de oud-doelman. Van Grinsven hoort al lang en breed bij het meubilair van FC Den Bosch.

Als het even kan, blijft hij tot zijn pensioen actief binnen de club. De kans dat er voor Van Grinsven geen plek meer in de organisatie is, lijkt vrijwel uitgesloten. "Al weet je het nooit natuurlijk. Gelukkig heeft Jordania aangegeven dat hij de clubcultuur altijd wil blijven bewaken." Over de Georgiër gesproken. Zowel Van Grinsven als Wil Boessen is van mening dat FC Den Bosch in zee is gegaan met een kundige eigenaar. "Voorafgaand aan elke wedstrijd belt hij me persoonlijk op om ons succes te wensen. Ook wil hij graag weten welke basisopstelling ik in gedachte heb. In ieder geval bemoeit Kakhi zich nergens mee. Laatst kwam de voorzitter van PAOK Saloniki met een geweer het veld op. Wat dat betreft is onze nieuwe eigenaar precies het tegenovergestelde. Als Kakhi ooit zoiets uithaalt, dan heeft ie waarschijnlijk een waterpistool bij zich", lacht Boessen hardop.

Van Grinsven vult aan: "Die jongen is pas 24 jaar, maar weet dondersgoed wat hij wil en hoe je een bedrijf runt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Kakhi FC Den Bosch naar een hoger niveau tilt", weet de oud-doelman, die samen met alle betrokkenen binnen de club nog steeds in afwachting is van een positief bericht uit Zeist. De KNVB is immers nog steeds bezig om de overname van de Bossche club definitief goed te keuren. "Een kwestie van tijd. Ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom de KNVB alsnog dwars gaat liggen." Vervolgens denkt Van Grinsven nog even terug aan de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen de club een stabiele subtopper in de Eredivisie was. "Of de Panasonic-tijd ooit weer gaat herleven? Dat is zeker mogelijk. Er gaan mooie dingen gebeuren bij FC Den Bosch."

Door: Joris Smeur

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. woensdag 19 december 2018

 2. Larsson: "Moeten vorm van voor Fortuna weer zien op te pakken" 15:41

  Larsson: "Moeten vorm van voor Fortuna weer zien op te pakken"

  Sam Larsson vindt het belangrijk dat Feyenoord op eigen kracht laat zien dat het de goede vorm van voor Fortuna Sittard-thuis…

 3. Roda JC-trainer Molenaar heeft veel respect voor prestaties Ajax 15:00

  Roda JC-trainer Molenaar heeft veel respect voor prestaties Ajax

  Roda JC heeft respect voor Ajax, maar geen ontzag in aanloop naar het bekerduel van woensdagavond. Trainer Robbert Molenaar…

 4. Nijkamp dacht niet aan opstappen na ontslag Van 't Schip 14:28

  Nijkamp dacht niet aan opstappen na ontslag Van 't Schip

  Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, heeft niet overwogen om zijn lot te verbinden aan die van trainer John van…

 5. Bosz hoopt op aanbieding uit 'een van de vijf grote landen' 14:04

  Bosz hoopt op aanbieding uit 'een van de vijf grote landen'

  Peter Bosz staat open voor een nieuwe uitdaging. Ruim een jaar geleden werd de oefenmeester ontslagen bij Borussia Dortmund en…

 6. PEC Zwolle hoopt opvolger Van 't Schip 3 januari te presenteren 13:38

  PEC Zwolle hoopt opvolger Van 't Schip 3 januari te presenteren

  PEC Zwolle hoopt op 3 januari 2019 een nieuwe trainer aan te kunnen presenteren. Woensdagochtend werd John van 't Schip, ondanks…

 7. Ten Hag en Huntelaar vinden dat Ajax voor beker moet gaan 13:20

  Ten Hag en Huntelaar vinden dat Ajax voor beker moet gaan

  Erik ten Hag zal een sterk Ajax het veld insturen woensdagavond tegen Roda JC in de achtste finale van de KNVB Beker. Hoewel de…

 8. Vitesse houdt vast aan basiskern voor duel met Kozakken Boys 12:48

  Vitesse houdt vast aan basiskern voor duel met Kozakken Boys

  Vitesse zal donderdagavond niet heel anders dan normaal voor de dag komen tegen Kozakken Boys. Leonid Slutsky gaat zijn elftal…

 9. Van Basten ondanks vertrek bij FIFA nog bezig met vernieuwingen 12:28

  Van Basten ondanks vertrek bij FIFA nog bezig met vernieuwingen

  Marco van Basten is ondanks zijn vertrek bij de FIFA nog altijd bovenmatig geïnteresseerd in de vernieuwingen van het voetbal.…

 10. Buffon vindt dat Neymar en Mbappé mentaal moeten groeien 11:54

  Buffon vindt dat Neymar en Mbappé mentaal moeten groeien

  Gianluigi Buffon speelt dit seizoen bij Paris Saint-Germain samen met Neymar en Kylian Mbappé en is onder de indruk van de twee…

 11. PEC-voorzitter: "Je ziet dat spel aan het verslechteren is" 11:27

  PEC-voorzitter: "Je ziet dat spel aan het verslechteren is"

  Volgens PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser kon de Eredivisie-laagvlieger niets anders doen dan trainer John van 't Schip…

 12. PEC Zwolle besluit rampjaar 2018 met ontslag voor Van 't Schip 10:44

  PEC Zwolle besluit rampjaar 2018 met ontslag voor Van 't Schip

  John van 't Schip is niet langer de hoofdtrainer van PEC Zwolle. Een dag na de beschamende 5-0 nederlaag tegen AZ heeft de club…

 13. Clubicoon Solskjær maakt seizoen af bij Man United 10:25

  Clubicoon Solskjær maakt seizoen af bij Man United

  Daags na het ontslag van José Mourinho heeft Manchester United aangekondigd wie hem gaat opvolgen. De club meldt via de…

 14. Voormalig NAC-keeper Muric steelt de show bij Manchester City 10:06

  Voormalig NAC-keeper Muric steelt de show bij Manchester City

  Robert Muric werd dit seizoen verhuurd aan NAC Breda, maar door personele problemen snel weer teruggehaald naar Engeland. Daar…

 15. Frustratie bij RKC: "Twente was zeker te pakken geweest" 09:44

  Frustratie bij RKC: "Twente was zeker te pakken geweest"

  RKC Waalwijk was verantwoordelijkheid voor de uitschakeling van PSV in de KNVB Beker, maar slaagde er dinsdag niet in om die…

 16. 'Spelers Odin '59 hebben ingezet op eigen bekerduels' 09:35

  'Spelers Odin '59 hebben ingezet op eigen bekerduels'

  Het lijkt erop dat de spelers van Odin '59 hebben ingezet op hun eigen bekerwedstrijden: uit onderzoek van de NOS zou naar voren…

 17. Koster telt zegeningen na bekerwinst: "Een hoop te verliezen" 09:20

  Koster telt zegeningen na bekerwinst: "Een hoop te verliezen"

  Willem II was aan de stand verplicht om AFC uit te schakelen in de achtste finale van de KNVB Beker. De Brabanders maakten…

 18. Seuntjens na bizarre 'misser': "Er zat te veel effect aan" 09:09

  Seuntjens na bizarre 'misser': "Er zat te veel effect aan"

  AZ won dinsdagavond met liefst 5-0 van PEC Zwolle in de KNVB Beker, toch kwam het mooiste moment van de avond niet uit een…

 19. Meulensteen hoopt dat plezier en aanvallen terugkeren bij United 08:39

  Meulensteen hoopt dat plezier en aanvallen terugkeren bij United

  Door het derde ontslag op rij, na David Moyes en Louis van Gaal moest ook José Mourinho eraan geloven, is het 'gouden randje…

 20. Boer boos na uitschakeling: "Hebben iedereen laten zakken" 08:25

  Boer boos na uitschakeling: "Hebben iedereen laten zakken"

  Diederik Boer was zeer teleurgesteld over het optreden van PEC Zwolle tegen AZ in de achtste finale van de KNVB Beker. De in de…

 21. PSV'er Thomas ligt op schema van zijn revalidatietraject 08:02

  PSV'er Thomas ligt op schema van zijn revalidatietraject

  De revalidatie van PSV'er Ryan Thomas verloopt voorspoedig. De zomers aanwinst van de Eindhovenaren raakte al heel snel zwaar…

 22. Aanvoerders en trainers: VAR moet blijven in de Eredivisie 07:48

  Aanvoerders en trainers: VAR moet blijven in de Eredivisie

  Hoewel de kritiek op de VAR de laatste weken exponentieel toeneemt, vinden de aanvoerders en de trainers in de Eredivisie…

 23. Van Gaal looft Ten Hag en acht Ajax niet kansloos tegen Real 07:31

  Van Gaal looft Ten Hag en acht Ajax niet kansloos tegen Real

  Louis van Gaal is onder de indruk van het huidige Ajax. De voormalig oefenmeester van de Amsterdammers denkt dan ook niet dat de…

 24. Spoorboekje: Ajax in de beker, Arsenal - Tottenham Hotspur 07:00

  Spoorboekje: Ajax in de beker, Arsenal - Tottenham Hotspur

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 25. Gisteren gemist: AZ bekert verder, Dortmund verrassend onderuit 00:30

  Gisteren gemist: AZ bekert verder, Dortmund verrassend onderuit

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 26. United lijkt per ongeluk komst Solskjaer bekend te maken 00:23

  United lijkt per ongeluk komst Solskjaer bekend te maken

  Manchester United lijkt per ongeluk de opvolger van de ontslagen José Mourinho bekend te hebben gemaakt. Dinsdagavond verscheen…

 27. dinsdag 18 december 2018

 28. Van 't Schip: "Mentaal zijn we finaal door het ijs gezakt" 23:40

  Van 't Schip: "Mentaal zijn we finaal door het ijs gezakt"

  John van 't Schip spreekt van een wanprestatie na de pijnlijke nederlaag van PEC Zwolle tegen AZ in de KNVB Beker. De…

 29. AC Milan schiet weinig op met tweede bloedeloze remise op rij 23:10

  AC Milan schiet weinig op met tweede bloedeloze remise op rij

  AC Milan is er dinsdagavond niet in geslaagd om het gat met concurrent en aartsrivaal Internazionale terug te brengen tot drie…

 30. City na strafschoppen door in League Cup, geen debuut Sandler 22:47

  City na strafschoppen door in League Cup, geen debuut Sandler

  Manchester City heeft zich ten koste van Leicester City geplaatst voor de halve finale van de League Cup. Een eenvoudige avond…

 31. Frivool AZ kwartfinalist na ruime zege op onthutsend zwak PEC 22:28

  Frivool AZ kwartfinalist na ruime zege op onthutsend zwak PEC

  AZ heeft zijn reputatie als cupfighter dinsdagavond volkomen waargemaakt. In eigen huis werd PEC Zwolle kinderlijk eenvoudig de…

 32. Ongeslagen reeks Dortmund kent verrassend einde 22:26

  Ongeslagen reeks Dortmund kent verrassend einde

  Borussia Dortmund heeft dinsdagavond een verrassende misstap begaan in de Bundesliga. Op bezoek bij degradatiekandidaat Fortuna…

 33. FC Twente rekent af met RKC Waalwijk en bekert verder 21:49

  FC Twente rekent af met RKC Waalwijk en bekert verder

  FC Twente heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Een rake kopbal van Xandro Schenk en een late treffer van…

 34. Video: magnifieke stift Seuntjens op wonderlijke wijze géén goal 21:14

  Video: magnifieke stift Seuntjens op wonderlijke wijze géén goal

  Even dacht hij hét doelpunt van de avond te maken, maar op wonderlijke wijze passeert de prachtige stift van Mats Seuntjens…

 35. FC Lienden trekt zich per direct terug uit Tweede Divisie 21:07

  FC Lienden trekt zich per direct terug uit Tweede Divisie

  FC Lienden stopt per direct met Tweede Divisie-voetbal. Dat maakt de Gelderse club dinsdagavond via de officiële kanalen…

 36. Heerkens: "De uitvoering in de tweede helft sloeg nergens op" 20:53

  Heerkens: "De uitvoering in de tweede helft sloeg nergens op"

  Ondanks het bereiken van de kwartfinale van de KNVB Beker is Freek Heerkens niet tevreden over het vertoonde spel van Willem II…

 37. Sprookje AFC voorbij: Willem II snel klaar met stuntploeg 20:24

  Sprookje AFC voorbij: Willem II snel klaar met stuntploeg

  Willem II heeft zich als eerste club verzekerd van een plek in de kwartfinale van de KNVB Beker. De Tricolores ontvingen in…

 38. Al Ain ten koste van River Plate naar finale WK clubs 20:21

  Al Ain ten koste van River Plate naar finale WK clubs

  Al Ain heeft zich verrassend geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams. In de halve eindstrijd rekende de club uit de…

 39. Sandler voor het eerst op de bank bij Manchester City 20:11

  Sandler voor het eerst op de bank bij Manchester City

  Philippe Sandler kan dinsdagavond in de League Cup zomaar zijn officiële debuut maken voor Manchester City. De 21-jarige…

 40. Onana: "De Jong en De Ligt vroegen naar het leven in Spanje" 19:52

  Onana: "De Jong en De Ligt vroegen naar het leven in Spanje"

  Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt hebben bij André Onana geïnformeerd naar het leven in Spanje. Dat vertelt de Ajax-doelman…

 41. Los Angeles Galaxy bevestigt aanblijven Zlatan Ibrahimovic 19:12

  Los Angeles Galaxy bevestigt aanblijven Zlatan Ibrahimovic

  Los Angeles Galaxy heeft het langere verblijf van Zlatan Ibrahimovic bevestigd. De MLS-club meldt dinsdag dat de Zweedse…

 42. De opmerkelijkste momenten tussen Mourinho en de media 18:30

  De opmerkelijkste momenten tussen Mourinho en de media

  In ruim twee jaar Manchester United had José Mourinho opmerkelijke confrontaties met de media.

 43. 'Excelsior vertelt Caenepeel uit te kijken naar een andere club' 18:25

  'Excelsior vertelt Caenepeel uit te kijken naar een andere club'

  Jinty Caenepeel lijkt op weg naar de uitgang bij Excelsior. De 22-jarige aanvaller komt niet langer voor in de plannen van de…

 44. 18:00

  Overzicht: programma van de achtste finale KNVB Beker

 45. Tottenham Hotspur licht optie in contract Vertonghen 17:55

  Tottenham Hotspur licht optie in contract Vertonghen

  Jan Vertonghen is ook volgend seizoen speler van Tottenham Hotspur. De Londense club meldt dinsdag via de officiële kanalen dat…

 46. Meer speeltijd lonkt voor Van Persie tegen FC Utrecht 17:41

  Meer speeltijd lonkt voor Van Persie tegen FC Utrecht

  Tegen Fortuna Sittard kon Robin van Persie slechts twintig minuten meespelen, maar Giovanni van Bronckhorst verwacht dat de…

 47. Ajax verlengt met herstelde en getergde Sinkgraven 17:16

  Ajax verlengt met herstelde en getergde Sinkgraven

  Ajax heeft de optie in het contract van Daley Sinkgraven gelicht. Dat maken de Amsterdammers dinsdagmiddag via de officiële…

 48. The Guardian: Memphis, De Ligt en De Jong in top 100 16:58

  The Guardian: Memphis, De Ligt en De Jong in top 100

  Minstens drie Nederlanders behoren volgens The Guardian tot de honderd beste spelers ter wereld. De Britse krant heeft woensdag…

 49. Vertonghen mist door bovenbeenblessure druk kerstprogramma 16:33

  Vertonghen mist door bovenbeenblessure druk kerstprogramma

  Jan Vertonghen komt dit kalenderjaar niet meer in actie voor Tottenham Hotspur. De Belgische verdediger heeft tijdens het…

 50. Overmars: "Twee andere clubs dicht bij De Ligt en De Jong" 16:14

  Overmars: "Twee andere clubs dicht bij De Ligt en De Jong"

  Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zullen naar alle waarschijnlijkheid Ajax de komende zomer verruilen voor een Europese…

 51. Bekerduel tussen ODIN '59 en sc Heerenveen gaat gewoon door 15:46

  Bekerduel tussen ODIN '59 en sc Heerenveen gaat gewoon door

  De bekerwedstrijd tussen ODIN '59 en sc Heerenveen vindt woensdag gewoon doorgang. Even dreigde het duel in de achtste finale…

 52. Ten Hag: "De Ligt heeft het verdiend, maar is er nuchter onder" 15:37

  Ten Hag: "De Ligt heeft het verdiend, maar is er nuchter onder"

  "Fantastisch", noemt Erik ten Hag de Golden Boy award voor Matthijs de Ligt. De Ajax-trainer ziet de uitverkiezing als een…

Meer nieuws