FC Den Bosch wil met nieuwe eigenaar terug naar Panasonic-tijd

7 oktober 2018 – Zo'n twee maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat FC Den Bosch in buitenlandse handen kwam te vallen. Georgiër Kakhi Jordania (24), de zoon van oud-Vitesse-eigenaar Merab Jordania, werd de nieuwe eigenaar van de Bossche eerstedivisionist. Volgens een aantal betrokkenen binnen de club kwam de overname precies op het goede moment. Waar het voortbestaan van FC Den Bosch al een aantal keer aan een zijden draadje hing, kan er nu hoopvol vooruit worden gekeken. Een terugkeer naar de Eredivisie lonkt.

FC Den Bosch wil met nieuwe eigenaar terug naar Panasonic-tijd

Normaal valt er in het business gedeelte van Stadion de Vliert weinig te beleven op een maandagmiddag. Ditmaal is dat anders. Een aardig gezelschap geniet van een perfect verzorgde lunch. De 26-koppige selectie van FC Den Bosch is present, evenals de technische staf, de raad van commissarissen en een aantal belangrijke sponsoren. De initiatiefnemer van het gezamenlijke eetmoment heeft zich gehuld in een driedelig zwart pak, met gelijk gekleurde stropdas. Het gaat om de nieuwe clubeigenaar: Kakhi Jordania. De Georgiër lacht en lijkt te genieten van de relaxte sfeer. Links en rechts wordt er wat bijgepraat, waarna Jordania zich voorstelt aan een aantal nieuwe spelers.

Daarvan kwamen er nogal wat, sinds de ambitieuze zakenman aan het roer staat bij FC Den Bosch. Twaalf om precies te zijn. Daardoor telt de huidige selectie van de Bosschenaren inmiddels een aantal nationaliteiten die nog niet eerder in de 65-jarige clubhistorie waren voorgekomen. Een spits uit Estland bijvoorbeeld, in de persoon van Rauno Sappinen. Of de Bulgaar Stefan Velkov. Niet alleen op het veld, maar ook op kantoor is Engels tegenwoordig de voertaal in Den Bosch. Anton Evmenov werd namelijk aangesteld als nieuwe technisch directeur. De 36-jarige Russische sportbestuurder bekleedde in het verleden dezelfde functie bij het roemruchte CSKA Moskou. Het moge duidelijk zijn dat Kakhi Jordania direct de ambitie heeft om FC Den Bosch in rap tempo te laten groeien.

Versterkingen
Met name voor trainer Wil Boessen (54) veranderde er in korte tijd genoeg. De Limburgse oefenmeester begon het seizoen met een smalle selectie, maar heeft sinds een aantal weken ineens een luxeprobleem. Op het moment dat de overname een feit werd, leverde Boessen direct een lijstje met namen in die hij graag naar Den Bosch zag komen. "Datzelfde deed Anton Evmenov natuurlijk ook", vertelt de goedlachse coach vanuit het spelershome. Een aantal persoonlijke gesprekken, vergaderingen en meningsverschillen later kwamen de coach en technisch directeur eruit. "Een kwestie van goed met elkaar blijven communiceren. Om eerlijk te zijn was het wel even wennen dat er een technisch directeur werd aangetrokken met een breed buitenlands netwerk. Uiteindelijk ben ik dik tevreden met de versterkingen die erbij zijn gekomen", vertelt Boessen met het nodige enthousiasme.

Zelf had hij doelman Wouter van der Steen en middenvelder Danny Holla hoog op zijn verlanglijst staan. Die kozen ook daadwerkelijk voor een dienstverband bij FC Den Bosch. "Nederlands sprekende ervaring in de as van een elftal is ontzettend belangrijk", legt Boessen uit. Nog steeds rijdt hij zes dagen per week vanuit zijn huidige woonplaats Born richting Brabant. De oud-prof van onder meer Fortuna Sittard, Dordrecht'90 en Helmond Sport geeft toe dat hij de laatste tijd geregeld in vermoeide toestand thuis is gekomen. "Je merkt dat er wat meer van iedereen wordt gevraagd, sinds de selectie qua omvang en niveau is toegenomen. Iedere speler wil ik graag zoveel mogelijk persoonlijke aandacht geven. En tegenwoordig moet ik vaker een beroep doen op mijn talenknobbel."

Waar het bourgondische Den Bosch doorgaans bekend staat om zijn Bossche Bol, de fraaie Sint-Janskathedraal of een ondergrondse vaartocht over de Binnendieze, hoopt Boessen dat de Brabantse hoofdstad vroeg of laat ook weer wordt genoemd vanwege de prestaties van zijn plaatselijke voetbalclub. Als het aan Jordania ligt, staat er binnen afzienbare tijd een representatief Stadion De Vliert in Den Bosch. Het liefst met echt natuurgras en een moderner aanzien. Hoewel de oude oosttribune de nodige nostalgie met zich meedraagt, is het tegelijkertijd een verouderd bouwwerk, dat nodig aan vervanging toe is. Niet voor niets zitten er vanwege veiligheidsredenen al bijna anderhalf jaar geen supporters meer op de rode en blauwe kuipstoeltjes. De harde kern van FC Den Bosch is tegenwoordig achter een van de doelen gehuisvest. Bij hen heerst momenteel weer de vurige hoop dat de traditionele top drie snel weer op bezoek komt in De Vliert.

Presteren
De druk om te presteren op Wil Boessen en zijn technische staf is wat dat betreft behoorlijk toegenomen. "Dat is niet meer dan logisch. Maar dat vind ik niet erg hoor. Integendeel. Liever werk ik met druk om te moeten presteren en een hoog verwachtingspatroon, dan precies het tegenovergestelde", erkent de Limburger. Desondanks is FC Den Bosch voorlopig de nummer elf van de Eerste Divisie. Na zeven gespeelde competitieduels staat de teller op tien punten. Met de aanwezigheid van teams als Roda JC, FC Twente, Sparta Rotterdam en NEC is de tegenstand dit seizoen bovendien behoorlijk groot op het tweede profniveau van Nederland. "Ik wil graag bij de eerste tien clubs van de ranglijst eindigen. Aan het eind van de rit betekent dat een plaats in de play-offs", spreekt Boessen realistisch.

Toch is dat vrij opvallend, aangezien FC Den Bosch vorig seizoen met een op papier mindere selectie slechts één punt tekort kwam om zich voor de play-offs te kwalificeren. Met het huidige spelersmateriaal moet die eindklassering op z'n minst te verbeteren zijn. Daar is Boessen het mee eens. "Maar ik ga niet zomaar even roepen dat wij vijfde worden." Of hij komend seizoen nog steeds de scepter zwaait in Den Bosch laat de oefenmeester in het midden. "Daar kun je niets van zeggen. Als ze boven op kantoor van mening zijn dat iemand anders het beter zal doen dan ik, dan zij het zo." De kans bestaat overigens dat er tijdens de winterstop weer een aantal versterkingen richting Den Bosch komt. "Maar dat gebeurt alleen wanneer we niet op koers liggen voor een play-off-plaats."

Veranderende situatie
Spits Jort van der Sande (22) is eveneens in een andere situatie terecht gekomen. Hij leek tijdens de voorbereiding van dit seizoen op weg naar een basisplaats, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Scoren deed hij al wel, maar dat was telkens in dienst van de beloftenploeg. "Als spits zijnde weet je hoe het werkt op het moment dat er opeens een hele zwik nieuwelingen wordt gehaald", geeft Van der Sande eerlijk toe. Bij de pakken neerzitten is in ieder geval geen optie voor de bonkige centrumspits. "Mijn contract loopt aan het eind van dit seizoen af. Het spookt weleens door mijn hoofd dat ik straks op zoek moet naar een nieuwe werkgever. Of dat ik tijdens de winterstop verhuurd zal worden. We zien het wel."

Ondanks zijn geringere perspectief op speeltijd geniet Van der Sande van de metamorfose die FC Den Bosch de afgelopen tijd heeft ondergaan. "Ik moet nu concurreren met aanvallers uit Estland en Spanje. Mocht ik ooit een biografie uitbrengen, dan zal er een groot hoofdstuk over deze voetbaljaargang in komen te staan", zo ziet hij er de humor van in.

Historie
Wie overigens in het verleden van FC Den Bosch duikt, leest dat de club in 1991 de KNVB-bekerfinale wist te bereiken. Die werd op zeer schlemielige wijze met 1-0 van Feyenoord verloren. In competitieverband maakten de Bosschenaren onder leiding van Rinus Israël en Theo de Jong furore in de jaren tachtig. Voor supporters stond die periode beter bekend al de 'Panasonic-tijd', verwijzend naar de shirtsponsor die destijds op het blauwe shirt stond gedrukt. Stadion De Vliert groeide uit tot een onneembare vesting, waar soms wel meer dan twintigduizend toeschouwers op de tribune zaten.

Oud-doelman Jan van Grinsven (58) stond destijds tussen de palen en koestert nog steeds mooie herinneringen uit die succesvolle tijd. Tegenwoordig is 'de sliert van de Vliert' teammanager én commercieel manager bij zijn geliefde FC. Volgens van Grinsven is de komst van Jordania van cruciaal belang voor FC Den Bosch. "Er moest gewoon iets gebeuren. We konden niet meer op dezelfde voet verder blijven gaan. Dat had vroeg of laat het einde van de club betekend", stelt de oud-doelman. Van Grinsven hoort al lang en breed bij het meubilair van FC Den Bosch.

Als het even kan, blijft hij tot zijn pensioen actief binnen de club. De kans dat er voor Van Grinsven geen plek meer in de organisatie is, lijkt vrijwel uitgesloten. "Al weet je het nooit natuurlijk. Gelukkig heeft Jordania aangegeven dat hij de clubcultuur altijd wil blijven bewaken." Over de Georgiër gesproken. Zowel Van Grinsven als Wil Boessen is van mening dat FC Den Bosch in zee is gegaan met een kundige eigenaar. "Voorafgaand aan elke wedstrijd belt hij me persoonlijk op om ons succes te wensen. Ook wil hij graag weten welke basisopstelling ik in gedachte heb. In ieder geval bemoeit Kakhi zich nergens mee. Laatst kwam de voorzitter van PAOK Saloniki met een geweer het veld op. Wat dat betreft is onze nieuwe eigenaar precies het tegenovergestelde. Als Kakhi ooit zoiets uithaalt, dan heeft ie waarschijnlijk een waterpistool bij zich", lacht Boessen hardop.

Van Grinsven vult aan: "Die jongen is pas 24 jaar, maar weet dondersgoed wat hij wil en hoe je een bedrijf runt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Kakhi FC Den Bosch naar een hoger niveau tilt", weet de oud-doelman, die samen met alle betrokkenen binnen de club nog steeds in afwachting is van een positief bericht uit Zeist. De KNVB is immers nog steeds bezig om de overname van de Bossche club definitief goed te keuren. "Een kwestie van tijd. Ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom de KNVB alsnog dwars gaat liggen." Vervolgens denkt Van Grinsven nog even terug aan de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen de club een stabiele subtopper in de Eredivisie was. "Of de Panasonic-tijd ooit weer gaat herleven? Dat is zeker mogelijk. Er gaan mooie dingen gebeuren bij FC Den Bosch."

Door: Joris Smeur

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. woensdag 17 oktober 2018

 2. Gisteren gemist: Oranje gelijk, Duitsers onderuit tegen Fransen 00:30

  Gisteren gemist: Oranje gelijk, Duitsers onderuit tegen Fransen

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 3. dinsdag 16 oktober 2018

 4. Video: Denemarken via prachtige combinatie langs Oostenrijk 23:43

  Video: Denemarken via prachtige combinatie langs Oostenrijk

  Een van de mooiste goal viel vanavond in Denemarken. De vriendschappelijke wedstrijd tussen Denemarken en Oostenrijk…

 5. Tevreden bondscoach: "Vind dat er een fundament ligt" 23:37

  Tevreden bondscoach: "Vind dat er een fundament ligt"

  Een 1-1 gelijkspel tegen de nummer één van de wereldranglijst kan alleen maar een tevreden bondscoach opleveren. Dat was bij…

 6. Uitblinker Memphis vol vertrouwen en 'superhappy' 23:13

  Uitblinker Memphis vol vertrouwen en 'superhappy'

  Memphis Depay was dinsdagavond een van de grote uitblinkers bij het Nederlands elftal dat verdienstelijk gelijkspeelde tegen…

 7. Blind over tactiek: "Frankrijk won er het WK mee" 22:59

  Blind over tactiek: "Frankrijk won er het WK mee"

  Bij afwezigheid van Virgil van Dijk droeg Daley Blind de aanvoerdersband bij het Nederlands elftal. De Ajacied zag dat Oranje…

 8. 22:45

  Overzicht: de uitslagen in de Nations League

 9. Griezmann helpt Fransen langs kwakkelende Duitsers 22:33

  Griezmann helpt Fransen langs kwakkelende Duitsers

  De Nations League-kraker tussen Frankrijk en Duitsland is dankzij een uitstekende Antione Griezmann in het voordeel van de…

 10. Nederlands elftal laat met gelijkspel prima indruk na tegen België 22:27

  Nederlands elftal laat met gelijkspel prima indruk na tegen België

  Het Nederlands elftal heeft in een prima duel met 1-1 gelijkgespeeld tegen België. Het elftal van Ronald Koeman deed niet onder…

 11. Brazilië wint in extremis van Messi-loos Argentinië 22:09

  Brazilië wint in extremis van Messi-loos Argentinië

  Dankzij een goal in de derde minuut van de extra tijd heeft Brazilië de oefenwedstrijd tegen aartsrivaal Argentinië met 0-1…

 12. Kluivert vindt voor Jong Oranje voetballen nog steeds een eer 21:59

  Kluivert vindt voor Jong Oranje voetballen nog steeds een eer

  Justin Kluivert kende twee goede interlands voor Jong Oranje. De buitenspeler van AS Roma was tegen Letland en Oekraïne…

 13. Video: Danjuma bekroont counter en basisdebuut met doelpunt 21:23

  Video: Danjuma bekroont counter en basisdebuut met doelpunt

  Ongeacht de uitslag is het een mooie avond voor Arnaut Danjuma Groeneveld. De speler van het Belgische Club Brugge kreeg van…

 14. Zivkovic over Jong Oranje: "Het is echt zonde" 21:15

  Zivkovic over Jong Oranje: "Het is echt zonde"

  Het voor EK-plaatsing al uitgeschakelde Jong Oranje won dinsdagavond met 3-0 van de leeftijdsgenoten uit Oekraïne. Richairo…

 15. Video: poeier van Mertens zorgt voor snelle achterstand Oranje 21:01

  Video: poeier van Mertens zorgt voor snelle achterstand Oranje

  Het Nederlands elftal keek al na vijf minuten tegen een achterstand aan op bezoek bij België. Dries Mertens, oud-speler van…

 16. Koeman heeft vertrouwen in basisspelers tegen België 20:52

  Koeman heeft vertrouwen in basisspelers tegen België

  Bondscoach Ronald Koeman heeft voorafgaand aan het duel tegen België duidelijkheid gegeven over zijn sterk gewijzigde…

 17. Jong Oranje besluit kwalificatiedebacle met winst 20:18

  Jong Oranje besluit kwalificatiedebacle met winst

  Jong Oranje heeft een dramatisch verlopen EK-kwalificatiereeks afgesloten met een 3-0 overwinning op Jong Oekraïne. Dankzij…

 18. België met vier oud-Eredivisionisten tegen Oranje 20:02

  België met vier oud-Eredivisionisten tegen Oranje

  België begint met een paar verrassende namen in de basis aan de oefenpot tegen het Nederlands elftal. De ploeg van Roberto…

 19. Basisdebuut Danjuma, ook Aké en Van de Beek in Oranje 19:33

  Basisdebuut Danjuma, ook Aké en Van de Beek in Oranje

  Bondscoach Ronald Koeman gunt Arnaut Danjuma Groeneveld zijn basisdebuut in het Nederlands elftal. De speler van Club Brugge…

 20. Club geeft misdragende Arda Turan recordboete van bijna vier ton 19:16

  Club geeft misdragende Arda Turan recordboete van bijna vier ton

  Middenvelder Arda Turan heeft van zijn club Istanbul Basaksehir een megaboete van omgerekend 370.000 euro gekregen. De Turkse…

 21. Moeilijke tijd Kashia bij Vitesse: "Miste een kleedkamermaatje" 19:06

  Moeilijke tijd Kashia bij Vitesse: "Miste een kleedkamermaatje"

  Tien jaar lang voetbalde Guram Kashia in het shirt van Vitesse, maar deze zomer verliet hij Arnhem om in de Verenigde Staten om…

 22. Basisplaats voor PSV'er Angelino bij debuut Jong Spanje 18:34

  Basisplaats voor PSV'er Angelino bij debuut Jong Spanje

  Mooi nieuws voor PSV-verdediger Angelino. De 21-jarige linksback van de koploper staat in de basis bij Jong Spanje. De…

 23. Pak slaag van Jong China baart Hiddink geen zorgen 18:24

  Pak slaag van Jong China baart Hiddink geen zorgen

  Het Jong China van Guus Hiddink ging dinsdag hard onderuit in een oefenwedstrijd tegen Vitesse (5-1). De coach maakt zich nog…

 24. Van de Looi kiest voor handvol 'te oude' spelers Jong Oranje 18:06

  Van de Looi kiest voor handvol 'te oude' spelers Jong Oranje

  Jong Oranje-coach Erwin van de Looi heeft voor de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Oekraïne basisplaatsen ingeruimd voor…

 25. Veelbelovende debutant Brobbey had 'beetje last van zenuwen' 17:51

  Veelbelovende debutant Brobbey had 'beetje last van zenuwen'

  Jong Ajax verloor maandagavond met 2-1 van de beloftes van PSV, maar er waren ondanks de verliespartij ook positieve punten voor…

 26. Voormalig Ajax-directeur Kinsbergen naar Alkmaar 17:17

  Voormalig Ajax-directeur Kinsbergen naar Alkmaar

  AZ heeft Michael Kinsbergen (59) aangetrokken als operationeel directeur. De oud-directeur van Ajax gaat zich onder andere…

 27. Seedorf stelt met Kameroen teleur tegen Malawi 17:06

  Seedorf stelt met Kameroen teleur tegen Malawi

  Clarence Seedorf heeft een teleurstellend resultaat geboekt met Kameroen. De Ontembare Leeuwen speelden gelijk in en tegen…

 28. Oranje onder 19 sluit eerste kwalificatieronde af met nederlaag 16:55

  Oranje onder 19 sluit eerste kwalificatieronde af met nederlaag

  Oranje onder 19 heeft de eerste EK-kwalificatieronde met een nederlaag afgesloten. Gastland Ierland was dinsdag met 2-1 te…

 29. Ajax speelt deze winter tegen Flamengo en Sao Paulo 16:35

  Ajax speelt deze winter tegen Flamengo en Sao Paulo

  Ajax speelt tijdens de winterstop om de Florida Cup tegen de Braziliaanse club Flamengo en Sao Paulo. De Amsterdammers…

 30. Madagascar voor het eerst in historie naar Afrika Cup 16:24

  Madagascar voor het eerst in historie naar Afrika Cup

  Madagascar speelt komende zomer voor het eerst in de historie op de Afrika Cup. Het eiland klopte dinsdag Equatoriaal-Guinea met…

 31. Marokko wint ondanks megablunder niet van Comoren 15:57

  Marokko wint ondanks megablunder niet van Comoren

  Een matig resultaat voor Marokko. De Atlas Leeuwen wisten op het kunstgras van de Comoren dinsdagmiddag niet af te rekenen met…

 32. Chinese ploeg van Hiddink blijkt geen partij voor Vitesse 15:40

  Chinese ploeg van Hiddink blijkt geen partij voor Vitesse

  Er is nog genoeg werk aan de winkel voor Guus Hiddink. De coach van Jong China oefende dinsdag met zijn team tegen Vitesse en…

 33. Zivkovic over kritiek: "Wat mij betreft hoor ik er nog bij" 15:17

  Zivkovic over kritiek: "Wat mij betreft hoor ik er nog bij"

  Volgens onder meer Willem van Hanegem en Arnold Bruggink zou Richairo Zivkovic niet meer de kans moeten krijgen in Jong Oranje…

 34. Mourinho moet vrezen voor schorsing na aanklacht FA 14:53

  Mourinho moet vrezen voor schorsing na aanklacht FA

  Zijn gedrag na de met 3-2 gewonnen Premier League-wedstrijd tegen Newcastle United krijgt mogelijk een staartje voor José…

 35. Doan en Pereiro scoren in spectaculaire oefeninterland 14:31

  Doan en Pereiro scoren in spectaculaire oefeninterland

  Twee Eredivisie-spelers hebben zich dinsdag laten zien in een oefeninterland. Ritsu Doan produceerde zijn eerste doelpunt voor…

 36. Hiddink: "Zoals ik me nu voel, stop ik als ik seniel word" 13:56

  Hiddink: "Zoals ik me nu voel, stop ik als ik seniel word"

  Aan een voetbalpensioen wil Guus Hiddink nog altijd niet denken. De inmiddels 71-jarige trainer ontfermt zich momenteel over de…

 37. Rechtsback Mazraoui keert met liesklachten terug bij Ajax 13:34

  Rechtsback Mazraoui keert met liesklachten terug bij Ajax

  Noussair Mazraoui heeft last van liesklachten en is daardoor teruggekeerd bij Ajax. De rechtsback zat met Marokko in…

 38. Memphis in de spits is logisch: "Ontwikkelingen in het voetbal" 13:12

  Memphis in de spits is logisch: "Ontwikkelingen in het voetbal"

  Dat Memphis Depay momenteel de centrumspits van het Nederlands elftal is, vindt Art Langeler een logisch gevolg van de…

 39. Liverpool ziet na Salah ook Mané geblesseerd raken in Afrika 12:50

  Liverpool ziet na Salah ook Mané geblesseerd raken in Afrika

  De interlandperiode heeft vervelend uitgepakt voor Liverpool. De club zag afgelopen weekend al Mohamed Salah geblesseerd raken…

 40. Bolt kan tekenen bij Valletta FC, een oude bekende van FC Utrecht 12:24

  Bolt kan tekenen bij Valletta FC, een oude bekende van FC Utrecht

  Usain Bolt heeft een aanbieding op zak uit Malta. De atletieklegende heeft een contract voor twee jaar aangeboden gekregen bij…

 41. Kuipers krijgt geen 'straf', PSV heeft Nijhuis, Ajax Van Boekel 12:05

  Kuipers krijgt geen 'straf', PSV heeft Nijhuis, Ajax Van Boekel

  Björn Kuipers fluit komend weekend 'gewoon' in de Eredivisie. Ondanks de blunder die hij maakte en vervolgens openlijk erkende…

 42. Pot over het falen van Jong Oranje: "Elke keer hetzelfde" 11:30

  Pot over het falen van Jong Oranje: "Elke keer hetzelfde"

  Het is Jong Oranje wederom niet gelukt om zich te kwalificeren voor een eindtoernooi en dat is uiteraard een kwalijke zaak voor…

 43. Estadio Vicente Calderón gaat in december al tegen de vlakte 11:04

  Estadio Vicente Calderón gaat in december al tegen de vlakte

  De afbraak van het Estadio Vicente Calderón gaat in december al beginnen. Het oude stadion van Atlético Madrid wordt niet meer…

 44. Roda-aandeelhouder Korotaev moet 18 miljoen euro aftikken 10:37

  Roda-aandeelhouder Korotaev moet 18 miljoen euro aftikken

  Aleksei Korotaev zit in de problemen. De aandeelhouder van Roda JC moet namelijk achttien miljoen euro terugbetalen aan een…

 45. NEC blijft zoeken en heeft nu Kroatische goalie op proef 10:16

  NEC blijft zoeken en heeft nu Kroatische goalie op proef

  NEC is naarstig op zoek naar een nieuwe doelman en heeft momenteel een Kroatische keeper op proef. Het betreft Oliver Zelinika…

 46. Enrique vond 0-3 achterstand tegen Engeland 'schitterend' 09:58

  Enrique vond 0-3 achterstand tegen Engeland 'schitterend'

  In Spanje schrok men zich maandagavond een hoedje toen de nationale ploeg met een 0-3 achterstand ging rusten tegen Engeland.…

 47. Van de Looi over kritiek: "Iedereen mag zijn mening hebben" 09:38

  Van de Looi over kritiek: "Iedereen mag zijn mening hebben"

  Het is Jong Oranje weer niet gelukt om een eindtoernooi te halen. De belofentenploeg kreeg het niet voor elkaar op het EK van…

 48. De Ligt in duel met Lukaku: "Een hele mooie uitdaging" 09:20

  De Ligt in duel met Lukaku: "Een hele mooie uitdaging"

  Matthijs de Ligt kan zijn borst natmaken voor de interland tegen België van vanavond (dinsdag). De verdediger van Ajax weet dat…

 49. Oranje kent na eeuwwisseling slechte balans tegen België 09:00

  Oranje kent na eeuwwisseling slechte balans tegen België

  Echt hoopvol zijn de resultaten uit het recente verleden niet voor Oranje als het gaat om wedstrijden tegen België. Het…

 50. AED van Zoet in Veendam redt meteen al een leven 08:52

  AED van Zoet in Veendam redt meteen al een leven

  Vorige week schonk Jeroen Zoet zijn oude club Veendam 1894 een AED en het apparaat heeft al snel zijn waarde bewezen bij die…

 51. België vol vertrouwen: "Zijn niet voor niets de nummer één" 08:40

  België vol vertrouwen: "Zijn niet voor niets de nummer één"

  De grote vraag is of het Nederlands elftal na de winst op Duitsland ook in staat is om te wedijveren met de nummer één van de…

 52. 'België treedt ondanks wissels aan met Hazard en Lukaku' 08:20

  'België treedt ondanks wissels aan met Hazard en Lukaku'

  Bondscoach Roberto Martinez gaat de Belgische opstelling voor het treffen met Oranje zoals verwacht op enkele posities wijzigen.…

Meer nieuws