FC Den Bosch wil met nieuwe eigenaar terug naar Panasonic-tijd

16 oktober 2018 – Zo'n drie maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat FC Den Bosch in buitenlandse handen kwam te vallen. Georgiër Kakhi Jordania (24), de zoon van oud-Vitesse-eigenaar Merab Jordania, werd de nieuwe eigenaar van de Bossche eerstedivisionist. Volgens een aantal betrokkenen binnen de club kwam de overname precies op het goede moment. Waar het voortbestaan van FC Den Bosch al een aantal keer aan een zijden draadje hing, kan er nu hoopvol vooruit worden gekeken. Een terugkeer naar de Eredivisie lonkt, zeker nu er een sterke reeks van zeven zeges is neergezet. 

FC Den Bosch wil met nieuwe eigenaar terug naar Panasonic-tijd

Normaal valt er in het business gedeelte van Stadion de Vliert weinig te beleven op een maandagmiddag. Ditmaal is dat anders. Een aardig gezelschap geniet van een perfect verzorgde lunch. De 26-koppige selectie van FC Den Bosch is present, evenals de technische staf, de raad van commissarissen en een aantal belangrijke sponsoren. De initiatiefnemer van het gezamenlijke eetmoment heeft zich gehuld in een driedelig zwart pak, met gelijk gekleurde stropdas. Het gaat om de nieuwe clubeigenaar: Kakhi Jordania. De Georgiër lacht en lijkt te genieten van de relaxte sfeer. Links en rechts wordt er wat bijgepraat, waarna Jordania zich voorstelt aan een aantal nieuwe spelers.

Daarvan kwamen er nogal wat, sinds de ambitieuze zakenman aan het roer staat bij FC Den Bosch. Twaalf om precies te zijn. Daardoor telt de huidige selectie van de Bosschenaren inmiddels een aantal nationaliteiten die nog niet eerder in de 65-jarige clubhistorie waren voorgekomen. Een spits uit Estland bijvoorbeeld, in de persoon van Rauno Sappinen. Of de Bulgaar Stefan Velkov. Niet alleen op het veld, maar ook op kantoor is Engels tegenwoordig de voertaal in Den Bosch. Anton Evmenov werd namelijk aangesteld als nieuwe technisch directeur. De 36-jarige Russische sportbestuurder bekleedde in het verleden dezelfde functie bij het roemruchte CSKA Moskou. Het moge duidelijk zijn dat Kakhi Jordania direct de ambitie heeft om FC Den Bosch in rap tempo te laten groeien.

Versterkingen
Met name voor trainer Wil Boessen (54) veranderde er in korte tijd genoeg. De Limburgse oefenmeester begon het seizoen met een smalle selectie, maar heeft sinds een aantal weken ineens een luxeprobleem. Op het moment dat de overname een feit werd, leverde Boessen direct een lijstje met namen in die hij graag naar Den Bosch zag komen. "Datzelfde deed Anton Evmenov natuurlijk ook", vertelt de goedlachse coach vanuit het spelershome. Een aantal persoonlijke gesprekken, vergaderingen en meningsverschillen later kwamen de coach en technisch directeur eruit. "Een kwestie van goed met elkaar blijven communiceren. Om eerlijk te zijn was het wel even wennen dat er een technisch directeur werd aangetrokken met een breed buitenlands netwerk. Uiteindelijk ben ik dik tevreden met de versterkingen die erbij zijn gekomen", vertelt Boessen met het nodige enthousiasme.

Zelf had hij doelman Wouter van der Steen en middenvelder Danny Holla hoog op zijn verlanglijst staan. Die kozen ook daadwerkelijk voor een dienstverband bij FC Den Bosch. "Nederlands sprekende ervaring in de as van een elftal is ontzettend belangrijk", legt Boessen uit. Nog steeds rijdt hij zes dagen per week vanuit zijn huidige woonplaats Born richting Brabant. De oud-prof van onder meer Fortuna Sittard, Dordrecht'90 en Helmond Sport geeft toe dat hij de laatste tijd geregeld in vermoeide toestand thuis is gekomen. "Je merkt dat er wat meer van iedereen wordt gevraagd, sinds de selectie qua omvang en niveau is toegenomen. Iedere speler wil ik graag zoveel mogelijk persoonlijke aandacht geven. En tegenwoordig moet ik vaker een beroep doen op mijn talenknobbel."

Waar het bourgondische Den Bosch doorgaans bekend staat om zijn Bossche Bol, de fraaie Sint-Janskathedraal of een ondergrondse vaartocht over de Binnendieze, hoopt Boessen dat de Brabantse hoofdstad vroeg of laat ook weer wordt genoemd vanwege de prestaties van zijn plaatselijke voetbalclub. Als het aan Jordania ligt, staat er binnen afzienbare tijd een representatief Stadion De Vliert in Den Bosch. Het liefst met echt natuurgras en een moderner aanzien. Hoewel de oude oosttribune de nodige nostalgie met zich meedraagt, is het tegelijkertijd een verouderd bouwwerk, dat nodig aan vervanging toe is. Niet voor niets zitten er vanwege veiligheidsredenen al bijna anderhalf jaar geen supporters meer op de rode en blauwe kuipstoeltjes. De harde kern van FC Den Bosch is tegenwoordig achter een van de doelen gehuisvest. Bij hen heerst momenteel weer de vurige hoop dat de traditionele top drie snel weer op bezoek komt in De Vliert.

Presteren
De druk om te presteren op Wil Boessen en zijn technische staf is wat dat betreft behoorlijk toegenomen. "Dat is niet meer dan logisch. Maar dat vind ik niet erg hoor. Integendeel. Liever werk ik met druk om te moeten presteren en een hoog verwachtingspatroon, dan precies het tegenovergestelde", erkent de Limburger. Met de aanwezigheid van teams als Roda JC, FC Twente, Sparta Rotterdam en NEC is de tegenstand dit seizoen bovendien behoorlijk groot op het tweede profniveau van Nederland. "Ik wil graag bij de eerste tien clubs van de ranglijst eindigen. Aan het eind van de rit betekent dat een plaats in de play-offs", spreekt Boessen realistisch. Door een knappe zegereeks staat zijn ploeg momenteel derde (!) achter Sparta en Go Ahead Eagles.

Toch is de doelstelling vrij opvallend, aangezien FC Den Bosch vorig seizoen met een op papier mindere selectie slechts één punt tekort kwam om zich voor de play-offs te kwalificeren. Met het huidige spelersmateriaal moet die eindklassering op z'n minst te verbeteren zijn. Daar is Boessen het mee eens. "Maar ik ga niet zomaar even roepen dat wij vijfde worden." Of hij komend seizoen nog steeds de scepter zwaait in Den Bosch laat de oefenmeester in het midden. "Daar kun je niets van zeggen. Als ze boven op kantoor van mening zijn dat iemand anders het beter zal doen dan ik, dan zij het zo." De kans bestaat overigens dat er tijdens de winterstop weer een aantal versterkingen richting Den Bosch komt. "Maar dat gebeurt alleen wanneer we niet op koers liggen voor een play-off-plaats."

Veranderende situatie
Spits Jort van der Sande (22) is eveneens in een andere situatie terecht gekomen. Hij leek tijdens de voorbereiding van dit seizoen op weg naar een basisplaats, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Scoren deed hij al wel, maar dat was telkens in dienst van de beloftenploeg. "Als spits zijnde weet je hoe het werkt op het moment dat er opeens een hele zwik nieuwelingen wordt gehaald", geeft Van der Sande eerlijk toe. Bij de pakken neerzitten is in ieder geval geen optie voor de bonkige centrumspits. "Mijn contract loopt aan het eind van dit seizoen af. Het spookt weleens door mijn hoofd dat ik straks op zoek moet naar een nieuwe werkgever. Of dat ik tijdens de winterstop verhuurd zal worden. We zien het wel."

Ondanks zijn geringere perspectief op speeltijd geniet Van der Sande van de metamorfose die FC Den Bosch de afgelopen tijd heeft ondergaan. "Ik moet nu concurreren met aanvallers uit Estland en Spanje. Mocht ik ooit een biografie uitbrengen, dan zal er een groot hoofdstuk over deze voetbaljaargang in komen te staan", zo ziet hij er de humor van in.

Historie
Wie overigens in het verleden van FC Den Bosch duikt, leest dat de club in 1991 de KNVB-bekerfinale wist te bereiken. Die werd op zeer schlemielige wijze met 1-0 van Feyenoord verloren. In competitieverband maakten de Bosschenaren onder leiding van Rinus Israël en Theo de Jong furore in de jaren tachtig. Voor supporters stond die periode beter bekend al de 'Panasonic-tijd', verwijzend naar de shirtsponsor die destijds op het blauwe shirt stond gedrukt. Stadion De Vliert groeide uit tot een onneembare vesting, waar soms wel meer dan twintigduizend toeschouwers op de tribune zaten.

Oud-doelman Jan van Grinsven (58) stond destijds tussen de palen en koestert nog steeds mooie herinneringen uit die succesvolle tijd. Tegenwoordig is 'de sliert van de Vliert' teammanager én commercieel manager bij zijn geliefde FC. Volgens van Grinsven is de komst van Jordania van cruciaal belang voor FC Den Bosch. "Er moest gewoon iets gebeuren. We konden niet meer op dezelfde voet verder blijven gaan. Dat had vroeg of laat het einde van de club betekend", stelt de oud-doelman. Van Grinsven hoort al lang en breed bij het meubilair van FC Den Bosch.

Als het even kan, blijft hij tot zijn pensioen actief binnen de club. De kans dat er voor Van Grinsven geen plek meer in de organisatie is, lijkt vrijwel uitgesloten. "Al weet je het nooit natuurlijk. Gelukkig heeft Jordania aangegeven dat hij de clubcultuur altijd wil blijven bewaken." Over de Georgiër gesproken. Zowel Van Grinsven als Wil Boessen is van mening dat FC Den Bosch in zee is gegaan met een kundige eigenaar. "Voorafgaand aan elke wedstrijd belt hij me persoonlijk op om ons succes te wensen. Ook wil hij graag weten welke basisopstelling ik in gedachte heb. In ieder geval bemoeit Kakhi zich nergens mee. Laatst kwam de voorzitter van PAOK Saloniki met een geweer het veld op. Wat dat betreft is onze nieuwe eigenaar precies het tegenovergestelde. Als Kakhi ooit zoiets uithaalt, dan heeft ie waarschijnlijk een waterpistool bij zich", lacht Boessen hardop.

Van Grinsven vult aan: "Die jongen is pas 24 jaar, maar weet dondersgoed wat hij wil en hoe je een bedrijf runt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Kakhi FC Den Bosch naar een hoger niveau tilt", weet de oud-doelman, die samen met alle betrokkenen binnen de club nog steeds in afwachting is van een positief bericht uit Zeist. De KNVB is immers nog steeds bezig om de overname van de Bossche club definitief goed te keuren. "Een kwestie van tijd. Ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom de KNVB alsnog dwars gaat liggen." Vervolgens denkt Van Grinsven nog even terug aan de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen de club een stabiele subtopper in de Eredivisie was. "Of de Panasonic-tijd ooit weer gaat herleven? Dat is zeker mogelijk. Er gaan mooie dingen gebeuren bij FC Den Bosch."

Door: Joris Smeur

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. woensdag 20 februari 2019

 2. Invallende Promes met Sevilla verder in Europa League 19:52

  Invallende Promes met Sevilla verder in Europa League

  Sevilla kan nog altijd voor de zesde keer in de clubhistorie beslag leggen op de Europa League. Ten koste van Lazio bereikten de…

 3. Keizer: "Het wordt moeilijk, maar we willen door in Europa League" 19:12

  Keizer: "Het wordt moeilijk, maar we willen door in Europa League"

  Marcel Keizer werkt aan een nieuwe speelwijze bij Sporting Sporting. In de gewonnen competitietopper tegen Sporting Braga wierp…

 4. Emery: "Özil moet constant zijn, zonder blessures of ziektes" 18:43

  Emery: "Özil moet constant zijn, zonder blessures of ziektes"

  Mesut Özil heeft zijn toekomst in eigen hand. Dat zegt manager Unai Emery. Sinds de kerst verscheen de Duitser (30) slechts…

 5. "Dat FC Groningen risico neemt met Fledderus lijkt me duidelijk" 17:59

  "Dat FC Groningen risico neemt met Fledderus lijkt me duidelijk"

  Ook de vermoedelijke aanstelling van Mark-Jan Fledderus (36) als technisch directeur van FC Groningen zorgt hier en daar voor…

 6. Advocaat Bayat: "Anderlecht betaalt niet vanwege geldproblemen" 17:14

  Advocaat Bayat: "Anderlecht betaalt niet vanwege geldproblemen"

  Het moddergooien tussen Mogi Bayat en Anderlecht gaat verder. Volgens de advocaat van de voetbalmakelaar wil de club niet…

 7. Ajax: "KNVB heeft zich achter Aboutaleb verscholen" 16:36

  Ajax: "KNVB heeft zich achter Aboutaleb verscholen"

  Ajax overweegt een rechtszaak tegen de KNVB. Reden is het verbod op uitsupporters bij de Klassieker in de halve finale van de…

 8. PSV Vrouwen plukt doelpuntenmachine Smits weg bij FC Twente 16:14

  PSV Vrouwen plukt doelpuntenmachine Smits weg bij FC Twente

  PSV Vrouwen versterkt zich voor volgend seizoen met Joëlle Smits. De negentienjarige spits komt over van FC Twente. Het talent…

 9. Overzicht: de felicitaties voor de jarige Van Hanegem (75) 15:53

  Overzicht: de felicitaties voor de jarige Van Hanegem (75)

  Willem van Hanegem viert vandaag (woensdag) zijn 75ste verjaardag. In heel voetbalminnend Nederland staat De Kromme weer even…

 10. Column: Van Marwijk is de ideale (interim)-coach van Feyenoord 15:23

  Column: Van Marwijk is de ideale (interim)-coach van Feyenoord

  Als de geruchten kloppen, dan is Bert van Marwijk kandidaat om de nieuwe bondscoach te worden van de Verenigde Arabische…

 11. Sarri mist Kepa tegen Malmö en mogelijk in de League Cup-finale 14:59

  Sarri mist Kepa tegen Malmö en mogelijk in de League Cup-finale

  Chelsea-manager Maurizio Sarri heeft in aanloop naar de return tegen Malmö nog een tegenvaller gekregen. De oefenmeester die al…

 12. Internazionale komt met statement: géén knieblessure bij Icardi 14:37

  Internazionale komt met statement: géén knieblessure bij Icardi

  Een opvallend statement van Internazionale: de club heeft naar buiten gebracht dat Mauro Icardi géén knieblessure heeft. Uit…

 13. Mac-Intosch moet problemen achterin bij Fortuna oplossen 14:09

  Mac-Intosch moet problemen achterin bij Fortuna oplossen

  Fortuna Sittard heeft Calvin Mac-Intosch definitief aangetrokken. De verdediger, die al een tijdje stage liep in Limburg, tekent…

 14. Bosz is niet bang voor uitdoelpunt en past tactiek niet aan 13:58

  Bosz is niet bang voor uitdoelpunt en past tactiek niet aan

  Peter Bosz gaat zijn manier van spelen met Bayer Leverkusen donderdagavond niet aanpassen in de Europa League. Hoewel hij met…

 15. Khedira geholpen aan hartprobleem en is nog een maand 'out' 13:12

  Khedira geholpen aan hartprobleem en is nog een maand 'out'

  Sami Khedira is woensdagochtend geholpen aan de hartritmestoornis, die eerder bij hem geconstateerd werd. Om die reden reisde de…

 16. Van Nieff genoot van bijzondere beloftenderby: "Fantastisch" 12:32

  Van Nieff genoot van bijzondere beloftenderby: "Fantastisch"

  FC Twente degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en daarmee verdween ook de derby met Heracles Almelo voor minimaal een…

 17. Goed nieuws NAC: topscorer Te Vrede hard op de weg terug 12:01

  Goed nieuws NAC: topscorer Te Vrede hard op de weg terug

  NAC Breda heeft woensdagochtend goed nieuws gekregen: clubtopscorer Mitchell te Vrede heeft de groepstraining namelijk weer…

 18. Levante-aanvaller Boateng volgt Hamsik naar Dalian Yifang 11:27

  Levante-aanvaller Boateng volgt Hamsik naar Dalian Yifang

  Yannick Carrasco, Nico Gaitán en Marek Hamsik krijgen bij Dalian Yifang nog een nieuwe collega met Europese voetbalervaring…

 19. Tops en flops van Champions League-avond zonder goals 11:00

  Tops en flops van Champions League-avond zonder goals

  Drie jaar geleden beleefden we voor het laatst een doelpuntloze Champions League-avond. Dinsdag was het weer raak. Liverpool…

 20. Valverde verdedigt Suárez en vindt dat Barcelona te weinig kreeg 10:51

  Valverde verdedigt Suárez en vindt dat Barcelona te weinig kreeg

  FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde heeft het opgenomen voor Luis Suárez. De aanvaller kreeg veel kritiek na zijn matige…

 21. Lyon-trainer Genesio deels tevreden na remise: "We leven nog" 10:21

  Lyon-trainer Genesio deels tevreden na remise: "We leven nog"

  Olympique Lyon-trainer Bruno Genesio was gedeeltelijk tevreden met de doelpuntloze remise dinsdagavond tegen FC Barcelona.…

 22. Willem II met rouwbanden tegen AZ na overlijden Heestermans 09:59

  Willem II met rouwbanden tegen AZ na overlijden Heestermans

  Willem II speelt komend weekend tegen AZ in de Eredivisie met rouwbanden om. Aanleiding daarvoor is het trieste overlijden van…

 23. Viergever niet in paniek na mindere duels: "Ook een beetje pech" 09:46

  Viergever niet in paniek na mindere duels: "Ook een beetje pech"

  Nick Viergever vindt niet dat PSV in paniek moet raken omdat na de winterstop de resultaten wat minder zijn en het verschil met…

 24. Klopp vond het met twee keer 0-0 geen Champions League-avond 09:30

  Klopp vond het met twee keer 0-0 geen Champions League-avond

  Liverpool-manager Jürgen Klopp was geenszins te spreken over het resultaat dat zijn ploeg dinsdagavond bereikte in de Champions…

 25. Moederbedrijf Manchester City koopt Chinese Sichuan Jiuniu 09:10

  Moederbedrijf Manchester City koopt Chinese Sichuan Jiuniu

  City Football Group, het bedrijf achter Manchester City, heeft een nieuwe club in bezit gekregen. Sichuan Jiuniu is de zevende…

 26. Anderlecht verbijsterd na actie van veelbesproken makelaar Bayat 08:52

  Anderlecht verbijsterd na actie van veelbesproken makelaar Bayat

  De veelbesproken voetbalmakelaar Mogi Bayat heeft beslaglegging geëist op tegoeden van Anderlecht. De zaakwaarnemer vindt dat…

 27. Kovac tevreden met gelijkspel in Liverpool: "In München afmaken" 08:39

  Kovac tevreden met gelijkspel in Liverpool: "In München afmaken"

  Bayern München-trainer Niko Kovac was zeer te spreken over het resultaat, 0-0, dat zijn ploeg dinsdagavond boekte op bezoek bij…

 28. 'Utrecht bouwt aan toekomst en bindt ook talent Venema' 08:21

  'Utrecht bouwt aan toekomst en bindt ook talent Venema'

  FC Utrecht bouwt sinds de aanstelling van John van den Brom hard aan de toekomst van de club. In dat kader wordt een volgende…

 29. KNVB doet geen poging Idrissi voor Oranje te laten kiezen 08:09

  KNVB doet geen poging Idrissi voor Oranje te laten kiezen

  De KNVB gaat géén poging wagen om Oussama Idrissi op andere gedachten te brengen en hem over te halen om alsnog voor het…

 30. PSV hoopt shirtsponsor dit seizoen nog te presenteren 07:53

  PSV hoopt shirtsponsor dit seizoen nog te presenteren

  PSV is druk op zoek naar een nieuwe shirtsponsor. Omdat Energiedirect.nl na dit seizoen van de borst naar de rug gaat, komt er…

 31. 'FC Groningen heeft beet en stelt Fledderus aan als opvolger Jans' 07:37

  'FC Groningen heeft beet en stelt Fledderus aan als opvolger Jans'

  FC Groningen gaat Mark-Jan Fledderus aanstellen als de nieuwe technisch directeur van de club. De oud-prof is momenteel in die…

 32. Spoorboekje: Promes in actie in EL, CL-voetbal en tops en flops 07:00

  Spoorboekje: Promes in actie in EL, CL-voetbal en tops en flops

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 33. Gisteren gemist: Geen goals in CL, Koeman mogelijk naar Oman 00:30

  Gisteren gemist: Geen goals in CL, Koeman mogelijk naar Oman

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting…

 34. dinsdag 19 februari 2019

 35. Dumfries denkt terug: "Besef wel dat het allemaal snel is gegaan" 23:49

  Dumfries denkt terug: "Besef wel dat het allemaal snel is gegaan"

  Denzel Dumfries realiseert zich dat zijn voetballoopbaan zich razendsnel ontwikkeld. De rechtsback van PSV staat ter…

 36. Wijnaldum speelt gelijk tegen Bayern: "Heel vervelend" 23:13

  Wijnaldum speelt gelijk tegen Bayern: "Heel vervelend"

  Met Georginio Wijnaldum op het middenveld wist Liverpool op het eigen Anfield geen afstand te nemen van Bayern München. Het…

 37. Bayern München overleeft teleurstellend heenduel bij Liverpool 22:53

  Bayern München overleeft teleurstellend heenduel bij Liverpool

  Liverpool en Bayern München hebben in hun eerste ontmoeting in de achtste finales van de Champions League met 0-0…

 38. Olympique Lyon en Barcelona spelen doelpuntloos gelijk 22:51

  Olympique Lyon en Barcelona spelen doelpuntloos gelijk

  Het eerste duel in achtste finale tussen Olympique Lyon en FC Barcelona is in Frankrijk geëindigd in een doelpuntloos…

 39. 'Nantes stapt naar FIFA als Cardiff niet betaalt voor Sala' 22:47

  'Nantes stapt naar FIFA als Cardiff niet betaalt voor Sala'

  Nantes is van plan om naar de FIFA te stappen als Cardiff City morgen (woensdag) niet voldoet aan de eerste betaling voor de…

 40. Neymar over voetblessure: "Heb twee dagen thuis gehuild" 22:25

  Neymar over voetblessure: "Heb twee dagen thuis gehuild"

  Neymar heeft het niet makkelijk gehad na zijn voetblessure die hij eind januari opliep. De Braziliaanse ster van Paris…

 41. Luuk de Jong vindt het aantal tegendoelpunten bij PSV 'heel raar' 22:01

  Luuk de Jong vindt het aantal tegendoelpunten bij PSV 'heel raar'

  Volgens Luuk de Jong voetbalt PSV niet minder goed dan voor de winterstop. Ondanks het feit dat er sinds de hervatting al drie…

 42. Kane herstelt naar behoren en hervat groepstraining Spurs 21:35

  Kane herstelt naar behoren en hervat groepstraining Spurs

  Het herstel van Harry Kane loopt veel voorspoediger dan vooraf gedacht. De aanvaller van Tottenham Hotspur heeft krap een maand…

 43. Smaakmaker Susic verlengt en Samuelsen vertrekt bij VVV-Venlo 21:03

  Smaakmaker Susic verlengt en Samuelsen vertrekt bij VVV-Venlo

  VVV-Venlo is erin geslaagd om smaakmaker Tino Susic langer aan zich te binden. De Limburgers hebben de optie om het contract van…

 44. 'Erwin Koeman volgt voorbeeld broer en wordt bondscoach Oman' 20:43

  'Erwin Koeman volgt voorbeeld broer en wordt bondscoach Oman'

  Erwin Koeman lijkt op weg naar het bondscoachschap van Oman. Volgens het Algemeen Dagblad zijn de onderhandelingen nog in volle…

 45. Khedira kampt met hartritmestoornissen en mist Atlético-uit 20:25

  Khedira kampt met hartritmestoornissen en mist Atlético-uit

  Juventus kan voor onbepaalde tijd geen beroep doen op Sami Khedira. Bij de Duitse middenvelder zijn na een onderzoek…

 46. Doelpuntloze Depay gewoon vanaf de aftrap tegen Barça 20:12

  Doelpuntloze Depay gewoon vanaf de aftrap tegen Barça

  Memphis Depay moet vanavond de defensie van FC Barcelona ontregelen. De aanvaller van Olympique Lyon heeft een basisplaats tegen…

 47. Wijnaldum heeft basisplaats bij CL-kraker tegen Bayern 20:02

  Wijnaldum heeft basisplaats bij CL-kraker tegen Bayern

  Zonder de geschorste Virgil van Dijk, maar met Georginio Wijnaldum gaat Liverpool op het eigen Anfield de strijd aan met Bayern…

 48. Lozano had gesprek met Van Bommel en wil niets weten van dip 19:52

  Lozano had gesprek met Van Bommel en wil niets weten van dip

  Hirving Lozano wil niets weten van een vormdip. De Mexicaanse PSV'er valt sinds de winterstop tegen en werd door zijn coach Mark…

 49. Guardiola mist Stones en Jesus, maar heeft vertrouwen genoeg 19:19

  Guardiola mist Stones en Jesus, maar heeft vertrouwen genoeg

  Manchester City moet John Stones en Gabriel Jesus wegens blessures missen tijdens het eerste treffen met Schalke 04 in de…

 50. Griezmann hoopt op bereiken CL-finale in eigen stadion 19:05

  Griezmann hoopt op bereiken CL-finale in eigen stadion

  Antoine Griezmann wil koste wat kost de eindstrijd van de Champions League halen. Volgens de Franse steraanvaller van Atlético…

 51. 'Idrissi dient verzoek in bij FIFA en gaat voetballen voor Marokko' 18:35

  'Idrissi dient verzoek in bij FIFA en gaat voetballen voor Marokko'

  Oussama Idrissi lijkt zijn interlandkeuze te hebben gemaakt. De uitblinkende vleugelaanvaller van AZ kiest naar verluidt voor…

 52. Ledezma verkoos PSV boven Barça: "Meer kansen op speeltijd" 18:25

  Ledezma verkoos PSV boven Barça: "Meer kansen op speeltijd"

  Richard Ledezma (18) maakte in december de overstap van de Verenigde Staten om voor PSV te voetballen. Het Amerikaanse talent…

Meer nieuws