FC Den Bosch wil met nieuwe eigenaar terug naar Panasonic-tijd

16 oktober 2018 – Zo'n drie maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat FC Den Bosch in buitenlandse handen kwam te vallen. Georgiër Kakhi Jordania (24), de zoon van oud-Vitesse-eigenaar Merab Jordania, werd de nieuwe eigenaar van de Bossche eerstedivisionist. Volgens een aantal betrokkenen binnen de club kwam de overname precies op het goede moment. Waar het voortbestaan van FC Den Bosch al een aantal keer aan een zijden draadje hing, kan er nu hoopvol vooruit worden gekeken. Een terugkeer naar de Eredivisie lonkt, zeker nu er een sterke reeks van zeven zeges is neergezet. 

FC Den Bosch wil met nieuwe eigenaar terug naar Panasonic-tijd

Normaal valt er in het business gedeelte van Stadion de Vliert weinig te beleven op een maandagmiddag. Ditmaal is dat anders. Een aardig gezelschap geniet van een perfect verzorgde lunch. De 26-koppige selectie van FC Den Bosch is present, evenals de technische staf, de raad van commissarissen en een aantal belangrijke sponsoren. De initiatiefnemer van het gezamenlijke eetmoment heeft zich gehuld in een driedelig zwart pak, met gelijk gekleurde stropdas. Het gaat om de nieuwe clubeigenaar: Kakhi Jordania. De Georgiër lacht en lijkt te genieten van de relaxte sfeer. Links en rechts wordt er wat bijgepraat, waarna Jordania zich voorstelt aan een aantal nieuwe spelers.

Daarvan kwamen er nogal wat, sinds de ambitieuze zakenman aan het roer staat bij FC Den Bosch. Twaalf om precies te zijn. Daardoor telt de huidige selectie van de Bosschenaren inmiddels een aantal nationaliteiten die nog niet eerder in de 65-jarige clubhistorie waren voorgekomen. Een spits uit Estland bijvoorbeeld, in de persoon van Rauno Sappinen. Of de Bulgaar Stefan Velkov. Niet alleen op het veld, maar ook op kantoor is Engels tegenwoordig de voertaal in Den Bosch. Anton Evmenov werd namelijk aangesteld als nieuwe technisch directeur. De 36-jarige Russische sportbestuurder bekleedde in het verleden dezelfde functie bij het roemruchte CSKA Moskou. Het moge duidelijk zijn dat Kakhi Jordania direct de ambitie heeft om FC Den Bosch in rap tempo te laten groeien.

Versterkingen
Met name voor trainer Wil Boessen (54) veranderde er in korte tijd genoeg. De Limburgse oefenmeester begon het seizoen met een smalle selectie, maar heeft sinds een aantal weken ineens een luxeprobleem. Op het moment dat de overname een feit werd, leverde Boessen direct een lijstje met namen in die hij graag naar Den Bosch zag komen. "Datzelfde deed Anton Evmenov natuurlijk ook", vertelt de goedlachse coach vanuit het spelershome. Een aantal persoonlijke gesprekken, vergaderingen en meningsverschillen later kwamen de coach en technisch directeur eruit. "Een kwestie van goed met elkaar blijven communiceren. Om eerlijk te zijn was het wel even wennen dat er een technisch directeur werd aangetrokken met een breed buitenlands netwerk. Uiteindelijk ben ik dik tevreden met de versterkingen die erbij zijn gekomen", vertelt Boessen met het nodige enthousiasme.

Zelf had hij doelman Wouter van der Steen en middenvelder Danny Holla hoog op zijn verlanglijst staan. Die kozen ook daadwerkelijk voor een dienstverband bij FC Den Bosch. "Nederlands sprekende ervaring in de as van een elftal is ontzettend belangrijk", legt Boessen uit. Nog steeds rijdt hij zes dagen per week vanuit zijn huidige woonplaats Born richting Brabant. De oud-prof van onder meer Fortuna Sittard, Dordrecht'90 en Helmond Sport geeft toe dat hij de laatste tijd geregeld in vermoeide toestand thuis is gekomen. "Je merkt dat er wat meer van iedereen wordt gevraagd, sinds de selectie qua omvang en niveau is toegenomen. Iedere speler wil ik graag zoveel mogelijk persoonlijke aandacht geven. En tegenwoordig moet ik vaker een beroep doen op mijn talenknobbel."

Waar het bourgondische Den Bosch doorgaans bekend staat om zijn Bossche Bol, de fraaie Sint-Janskathedraal of een ondergrondse vaartocht over de Binnendieze, hoopt Boessen dat de Brabantse hoofdstad vroeg of laat ook weer wordt genoemd vanwege de prestaties van zijn plaatselijke voetbalclub. Als het aan Jordania ligt, staat er binnen afzienbare tijd een representatief Stadion De Vliert in Den Bosch. Het liefst met echt natuurgras en een moderner aanzien. Hoewel de oude oosttribune de nodige nostalgie met zich meedraagt, is het tegelijkertijd een verouderd bouwwerk, dat nodig aan vervanging toe is. Niet voor niets zitten er vanwege veiligheidsredenen al bijna anderhalf jaar geen supporters meer op de rode en blauwe kuipstoeltjes. De harde kern van FC Den Bosch is tegenwoordig achter een van de doelen gehuisvest. Bij hen heerst momenteel weer de vurige hoop dat de traditionele top drie snel weer op bezoek komt in De Vliert.

Presteren
De druk om te presteren op Wil Boessen en zijn technische staf is wat dat betreft behoorlijk toegenomen. "Dat is niet meer dan logisch. Maar dat vind ik niet erg hoor. Integendeel. Liever werk ik met druk om te moeten presteren en een hoog verwachtingspatroon, dan precies het tegenovergestelde", erkent de Limburger. Met de aanwezigheid van teams als Roda JC, FC Twente, Sparta Rotterdam en NEC is de tegenstand dit seizoen bovendien behoorlijk groot op het tweede profniveau van Nederland. "Ik wil graag bij de eerste tien clubs van de ranglijst eindigen. Aan het eind van de rit betekent dat een plaats in de play-offs", spreekt Boessen realistisch. Door een knappe zegereeks staat zijn ploeg momenteel derde (!) achter Sparta en Go Ahead Eagles.

Toch is de doelstelling vrij opvallend, aangezien FC Den Bosch vorig seizoen met een op papier mindere selectie slechts één punt tekort kwam om zich voor de play-offs te kwalificeren. Met het huidige spelersmateriaal moet die eindklassering op z'n minst te verbeteren zijn. Daar is Boessen het mee eens. "Maar ik ga niet zomaar even roepen dat wij vijfde worden." Of hij komend seizoen nog steeds de scepter zwaait in Den Bosch laat de oefenmeester in het midden. "Daar kun je niets van zeggen. Als ze boven op kantoor van mening zijn dat iemand anders het beter zal doen dan ik, dan zij het zo." De kans bestaat overigens dat er tijdens de winterstop weer een aantal versterkingen richting Den Bosch komt. "Maar dat gebeurt alleen wanneer we niet op koers liggen voor een play-off-plaats."

Veranderende situatie
Spits Jort van der Sande (22) is eveneens in een andere situatie terecht gekomen. Hij leek tijdens de voorbereiding van dit seizoen op weg naar een basisplaats, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Scoren deed hij al wel, maar dat was telkens in dienst van de beloftenploeg. "Als spits zijnde weet je hoe het werkt op het moment dat er opeens een hele zwik nieuwelingen wordt gehaald", geeft Van der Sande eerlijk toe. Bij de pakken neerzitten is in ieder geval geen optie voor de bonkige centrumspits. "Mijn contract loopt aan het eind van dit seizoen af. Het spookt weleens door mijn hoofd dat ik straks op zoek moet naar een nieuwe werkgever. Of dat ik tijdens de winterstop verhuurd zal worden. We zien het wel."

Ondanks zijn geringere perspectief op speeltijd geniet Van der Sande van de metamorfose die FC Den Bosch de afgelopen tijd heeft ondergaan. "Ik moet nu concurreren met aanvallers uit Estland en Spanje. Mocht ik ooit een biografie uitbrengen, dan zal er een groot hoofdstuk over deze voetbaljaargang in komen te staan", zo ziet hij er de humor van in.

Historie
Wie overigens in het verleden van FC Den Bosch duikt, leest dat de club in 1991 de KNVB-bekerfinale wist te bereiken. Die werd op zeer schlemielige wijze met 1-0 van Feyenoord verloren. In competitieverband maakten de Bosschenaren onder leiding van Rinus Israël en Theo de Jong furore in de jaren tachtig. Voor supporters stond die periode beter bekend al de 'Panasonic-tijd', verwijzend naar de shirtsponsor die destijds op het blauwe shirt stond gedrukt. Stadion De Vliert groeide uit tot een onneembare vesting, waar soms wel meer dan twintigduizend toeschouwers op de tribune zaten.

Oud-doelman Jan van Grinsven (58) stond destijds tussen de palen en koestert nog steeds mooie herinneringen uit die succesvolle tijd. Tegenwoordig is 'de sliert van de Vliert' teammanager én commercieel manager bij zijn geliefde FC. Volgens van Grinsven is de komst van Jordania van cruciaal belang voor FC Den Bosch. "Er moest gewoon iets gebeuren. We konden niet meer op dezelfde voet verder blijven gaan. Dat had vroeg of laat het einde van de club betekend", stelt de oud-doelman. Van Grinsven hoort al lang en breed bij het meubilair van FC Den Bosch.

Als het even kan, blijft hij tot zijn pensioen actief binnen de club. De kans dat er voor Van Grinsven geen plek meer in de organisatie is, lijkt vrijwel uitgesloten. "Al weet je het nooit natuurlijk. Gelukkig heeft Jordania aangegeven dat hij de clubcultuur altijd wil blijven bewaken." Over de Georgiër gesproken. Zowel Van Grinsven als Wil Boessen is van mening dat FC Den Bosch in zee is gegaan met een kundige eigenaar. "Voorafgaand aan elke wedstrijd belt hij me persoonlijk op om ons succes te wensen. Ook wil hij graag weten welke basisopstelling ik in gedachte heb. In ieder geval bemoeit Kakhi zich nergens mee. Laatst kwam de voorzitter van PAOK Saloniki met een geweer het veld op. Wat dat betreft is onze nieuwe eigenaar precies het tegenovergestelde. Als Kakhi ooit zoiets uithaalt, dan heeft ie waarschijnlijk een waterpistool bij zich", lacht Boessen hardop.

Van Grinsven vult aan: "Die jongen is pas 24 jaar, maar weet dondersgoed wat hij wil en hoe je een bedrijf runt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Kakhi FC Den Bosch naar een hoger niveau tilt", weet de oud-doelman, die samen met alle betrokkenen binnen de club nog steeds in afwachting is van een positief bericht uit Zeist. De KNVB is immers nog steeds bezig om de overname van de Bossche club definitief goed te keuren. "Een kwestie van tijd. Ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom de KNVB alsnog dwars gaat liggen." Vervolgens denkt Van Grinsven nog even terug aan de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen de club een stabiele subtopper in de Eredivisie was. "Of de Panasonic-tijd ooit weer gaat herleven? Dat is zeker mogelijk. Er gaan mooie dingen gebeuren bij FC Den Bosch."

Door: Joris Smeur

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. zaterdag 20 april 2019

 2. Gisteren gemist: Heracles wint van Heerenveen, Memphis scoort 00:30

  Gisteren gemist: Heracles wint van Heerenveen, Memphis scoort

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting…

 3. vrijdag 19 april 2019

 4. Heerenveen baalt: "We hebben een wereld aan kansen gehad" 23:49

  Heerenveen baalt: "We hebben een wereld aan kansen gehad"

  SC Heerenveen speelde vrijdagavond voor zijn laatste kans om aanspraak te maken op deelname aan de play-offs om Europees…

 5. Ziyech sluit niet helemaal uit dat hij nog langer bij Ajax blijft 23:33

  Ziyech sluit niet helemaal uit dat hij nog langer bij Ajax blijft

  Naast Frenkie de Jong dreigen de komende transferperiode veel belangrijke krachten Ajax te verlaten. Hakim Ziyech is één van…

 6. Wormuth deelt Blaswich, Dalmau én Heerenveen compliment uit 23:15

  Wormuth deelt Blaswich, Dalmau én Heerenveen compliment uit

  Frank Wormuth vindt dat Heracles Almelo vrijdagavond enigszins tegen de verhoudingen in heeft gewonnen van sc Heerenveen. De…

 7. Van den Berg wéér geschorst: "Ik pleit voor een ander kaartbeleid" 22:42

  Van den Berg wéér geschorst: "Ik pleit voor een ander kaartbeleid"

  Joey van den Berg boekte vrijdagavond met NEC tegen FC Volendam een belangrijke zege (2-3) in de strijd om een play-offticket…

 8. Memphis krijgt kans als spits en wijst Lyon de weg 22:38

  Memphis krijgt kans als spits en wijst Lyon de weg

  Olympique Lyon heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Voor eigen publiek won…

 9. Sparta stelt feestje Twente uit, bizar duel in Waalwijk 22:01

  Sparta stelt feestje Twente uit, bizar duel in Waalwijk

  FC Twente moet het kampioenschap in de Eerste Divisie in ieder geval nog uitstellen tot maandagmiddag. De Tukkers kwamen zelf…

 10. Heracles wint en doet goede zaken in strijd om play-offticket 21:55

  Heracles wint en doet goede zaken in strijd om play-offticket

  Heracles Almelo heeft goede zaken gedaan in de strijd om een play-offticket voor Europees voetbal. Enigszins tegen de…

 11. Video: Memphis opent score na geweldige assist van Aouar 21:27

  Video: Memphis opent score na geweldige assist van Aouar

  Memphis Depay heeft vrijdagavond het vertrouwen van trainer Bruno Genesio terugbetaald. De Oranje-international kreeg tegen…

 12. Eredivisie Vrouwen: Ajax verslaat PSV en gaat weer aan kop 21:23

  Eredivisie Vrouwen: Ajax verslaat PSV en gaat weer aan kop

  De titelrace in de Eredivisie Vrouwen blijft onverminderd spannend. Ajax gaat na vrijdagavond weer aan kop in de kampioenspoule.…

 13. Keizer boekt met Sporting Portugal achtste zege op rij 20:58

  Keizer boekt met Sporting Portugal achtste zege op rij

  Het Sporting Portugal van Marcel Keizer blijft maar winnen. De Portugese formatie is al bijna twee maanden foutloos en boekte…

 14. Wildschut degradeert met Bolton Wanderers uit Championship 20:25

  Wildschut degradeert met Bolton Wanderers uit Championship

  Bolton Wanderers is gedegradeerd uit de Championship. De club van Yanic Wildschut (op archiefbeeld), die enkele seizoenen…

 15. Romero is fit en maakt in Adelaarshorst rentree bij Jong PSV 19:58

  Romero is fit en maakt in Adelaarshorst rentree bij Jong PSV

  Maximiliano Romero maakt vrijdagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles zijn rentree bij Jong PSV. De twintigjarige Argentijnse…

 16. Oud-spits Blaise NKufo reikt FC Twente kampioensschaal uit 19:30

  Oud-spits Blaise NKufo reikt FC Twente kampioensschaal uit

  Als FC Twente kampioen wordt van de Eerste Divisie, dan reikt Blaise Nkufo de kampioensschaal uit. De clubicoon wordt binnenkort…

 17. Heracles begint weer met Dalmau, H'veen heeft Lammers terug 19:07

  Heracles begint weer met Dalmau, H'veen heeft Lammers terug

  Adrian Dalmau keert vrijdagavond tegen sc Heerenveen terug in het basiselftal van Heracles Almelo. De Spaanse spits begon…

 18. Schöne genoot van City-Spurs: "Ik kwam niet van de bank af" 18:50

  Schöne genoot van City-Spurs: "Ik kwam niet van de bank af"

  Lasse Schöne heeft woensdagavond met volle teugen genoten van de Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en Tottenham…

 19. Advocaat: "Ondanks alle kritiek doet Utrecht het gewoon goed" 18:16

  Advocaat: "Ondanks alle kritiek doet Utrecht het gewoon goed"

  Het lijkt een kwestie van tijd voordat FC Utrecht zich plaatst voor de play-offs om Europees voetbal. De Domstedelingen bevinden…

 20. KNVB verplaatst speelronde 33 definitief naar woensdag 15 mei 17:42

  KNVB verplaatst speelronde 33 definitief naar woensdag 15 mei

  De 33ste speelronde van de Eredivisie wordt definitief op woensdag 15 mei gespeeld. Dat bevestigt de KNVB vrijdagmiddag via de…

 21. Achterban Ajax ook niet blij met verplaatsen complete speelronde 17:34

  Achterban Ajax ook niet blij met verplaatsen complete speelronde

  Het verplaatsen van de complete voorlaatste speelronde heeft tot weinig positieve reacties geleid. Omwille van Ajax besloot de…

 22. Moniz zet Excelsior op scherp in aanloop naar duel met Willem II 17:19

  Moniz zet Excelsior op scherp in aanloop naar duel met Willem II

  Ricardo Moniz heeft zijn spelers in aanloop naar het duel met Willem II op scherp gezet. De opvolger van Adrie Poldervaart nam…

 23. PEC Zwolle hoopt nog wat stapjes te maken op de ranglijst 16:54

  PEC Zwolle hoopt nog wat stapjes te maken op de ranglijst

  Met nog vier speelrondes te gaan is PEC Zwolle zo goed als uitgespeeld. De club heeft zich onder trainer Jaap Stam veilig…

 24. Guardiola denkt dat City tijdje nodig heeft om wonden te likken 16:38

  Guardiola denkt dat City tijdje nodig heeft om wonden te likken

  De uitschakeling in de Champions League dreunt na bij Manchester City. De Engelse grootmacht won woensdag in een spectaculaire…

 25. Vitesse smacht naar zege: "Komende tijd staat veel op het spel" 16:20

  Vitesse smacht naar zege: "Komende tijd staat veel op het spel"

  Vitesse leek een aantal weken geleden een zekerheid voor de play-offs om Europees voetbal, maar de club uit Arnhem zal de…

 26. Koster verbaast zich over degradatiezorgen van Excelsior 15:58

  Koster verbaast zich over degradatiezorgen van Excelsior

  Adrie Koster voorspelt zondag een lastige wedstrijd voor Willem II. De Tilburgers gaan dan op bezoek bij Excelsior, de nummer…

 27. Overzicht: alle berichten over het verplaatsen van speelronde 33 15:52

  Overzicht: alle berichten over het verplaatsen van speelronde 33

  De KNVB besloot donderdag om de gehele 33ste speelronde van de Eredivisie over de 34ste speelronde heen te tillen. Reden hiervan…

 28. Brood: "Vertrouwen krijg je alleen als je wedstrijden gaat winnen" 15:45

  Brood: "Vertrouwen krijg je alleen als je wedstrijden gaat winnen"

  Ruud Brood beseft dat de situatie bij NAC Breda uitermate nijpend is. De hekkensluiter heeft een sterke eindsprint nodig om…

 29. Emmen wil tegen Utrecht hele grote stap zetten naar handhaving 15:43

  Emmen wil tegen Utrecht hele grote stap zetten naar handhaving

  FC Emmen kan dit weekend een grote stap zetten richting directe handhaving in de Eredivisie. Na vier punten uit twee wedstrijden…

 30. VVV-trainer Steijn wil seizoen goed afsluiten na mindere periode 15:24

  VVV-trainer Steijn wil seizoen goed afsluiten na mindere periode

  Hoewel De Graafschap in de laatste vier duels slechts één punt pakte en onder de degradatiestreep staat, wil VVV-Venlo trainer…

 31. Buijs wil met Groningen 'lastige horde' zijn voor Ajax 15:17

  Buijs wil met Groningen 'lastige horde' zijn voor Ajax

  Danny Buijs stak dinsdag een vuistje in de lucht toen hij Ajax met 1-2 zag winnen van Juventus en zo de halve finale van de…

 32. Ten Hag richt blik na CL-succes weer vol op FC Groningen 15:05

  Ten Hag richt blik na CL-succes weer vol op FC Groningen

  Ajax-trainer Erik ten Hag genoot de laatste dagen met volle teugen van het succes van zijn ploeg in de Champions League, maar…

 33. AZ gaat voor laatste kans op plek drie, Van den Brom grijpt in 14:58

  AZ gaat voor laatste kans op plek drie, Van den Brom grijpt in

  Trainer John van den Brom beseft dat zijn AZ morgenavond de laatste kans heeft om nog derde te worden in de Eredivisie. Dan…

 34. Clasie geen tweede captain meer bij Feyenoord na wissel 14:26

  Clasie geen tweede captain meer bij Feyenoord na wissel

  Jordy Clasie is niet langer de tweede aanvoerder van Feyenoord. Dat heeft trainer Giovanni van Bronckhorst gezegd op de…

 35. Van Bommel snapt KNVB en gelooft nog in de landstitel 14:23

  Van Bommel snapt KNVB en gelooft nog in de landstitel

  PSV-trainer Mark van Bommel heeft vrede met het voornemen van de KNVB om speelronde 33 te verplaatsen naar 15 mei. Hoewel de…

 36. Eijer noemt duel met NAC Breda de 'wedstrijd van de waarheid' 13:55

  Eijer noemt duel met NAC Breda de 'wedstrijd van de waarheid'

  Voor Fortuna Sittard breekt dit weekend de 'wedstrijd van de waarheid' aan, zo vindt trainer René Eijer. Als er gewonnen wordt…

 37. Allegri wil titel na Ajax-show: "Teleurstelling wegnemen" 13:55

  Allegri wil titel na Ajax-show: "Teleurstelling wegnemen"

  Massimiliano Allegri wil het liever niet meer hebben over de uitschakeling in de Champions League door Ajax, maar vooruitkijken…

 38. Achilles '29 Vrouwen volgend jaar niet meer in Eredivisie 13:45

  Achilles '29 Vrouwen volgend jaar niet meer in Eredivisie

  Het avontuur van de Achilles '29 Vrouwen in de Eredivisie zit erop. Vanaf volgend seizoen zal de club uit Groesbeek niet meer in…

 39. De Graafschap tijd zonder Van der Pavert, die met Pfeiffer kampt 13:35

  De Graafschap tijd zonder Van der Pavert, die met Pfeiffer kampt

  De Graafschap moet het de komende tijd in de strijd tegen degradatie wederom stellen zonder Ted van der Pavert. De verdediger…

 40. Bosz genoot van Ajax tegen Juventus: "Leuk om te zien" 13:21

  Bosz genoot van Ajax tegen Juventus: "Leuk om te zien"

  Peter Bosz is blij dat Ajax zich heeft geplaatst voor de halve finale van de Champions League. De oud-trainer van de…

 41. Van Leeuwen: "Twente is de vierde club van Nederland" 12:55

  Van Leeuwen: "Twente is de vierde club van Nederland"

  FC Twente staat aan de vooravond van een terugkeer naar de Eredivisie. Waar de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax van vanavond…

 42. De Ligt moet uitverkiezing Player of the Week aan Messi laten 12:22

  De Ligt moet uitverkiezing Player of the Week aan Messi laten

  Matthijs de Ligt heeft in de Champions League naast de uitverkiezing Player of the Week gegrepen. Die eer is toebedeeld aan…

 43. Seizoen Fosu-Mensah ten einde: verdediger keert terug bij United 11:47

  Seizoen Fosu-Mensah ten einde: verdediger keert terug bij United

  Slecht nieuws voor Timothy Fosu-Mensah: de verdediger van Fulham raakte vorige week tegen zijn werkgever Manchester United…

 44. Mourinho vindt speelwijze Juve en Real tegen Ajax onverstandig 11:23

  Mourinho vindt speelwijze Juve en Real tegen Ajax onverstandig

  José Mourinho heeft zich verbaasd over de tactiek van Real Madrid en Juventus in de Champions League-duels met Ajax. De…

 45. Succesvolle MLS blijft groeien: doel is op termijn dertig teams 10:44

  Succesvolle MLS blijft groeien: doel is op termijn dertig teams

  De Major League Soccer (MLS) is een zeer populaire en snelgroeiende competitie in Amerika. De organisatie van de MLS heeft…

 46. FC Twente laat Maria per direct vertrekken naar Verenigde Staten 10:17

  FC Twente laat Maria per direct vertrekken naar Verenigde Staten

  Het aanstaande kampioensfeest van FC Twente gaat aan de neus van Michaël Maria voorbij. De Tukkers melden dat de verdediger…

 47. Overzicht: de mooiste duels in het buitenland 09:54

  Overzicht: de mooiste duels in het buitenland

  Na het midweekse Champions League-geweld gaan we in de internationale competities weer verder met de zenuwslopende…

 48. Laatste kans Heerenveen: "In Almelo weleens flinke tetter gehad" 09:28

  Laatste kans Heerenveen: "In Almelo weleens flinke tetter gehad"

  SC Heerenveen moet vrijdagavond op bezoek bij Heracles Almelo winnen, wil het nog enigszins aanspraak maken op de play-offs voor…

 49. 'Overname Jordania uit angst voor witwassen geweigerd' 09:10

  'Overname Jordania uit angst voor witwassen geweigerd'

  De KNVB heeft de overname van FC Den Bosch geweigerd met als voornaamste reden uit angst voor een 'witwasrisico'. De grote…

 50. Willems: "Bij de tegenstander werden ze helemaal gek" 08:46

  Willems: "Bij de tegenstander werden ze helemaal gek"

  Jetro Willems (op archiefbeeld) had donderdag een mini-aandeel in de Europese zege van Eintracht Frankfurt op Benfica (2-0). In…

 51. 'FC Barcelona-talent Simons staat voor eerste profcontract' 08:00

  'FC Barcelona-talent Simons staat voor eerste profcontract'

  Nederlander Xavi Simons is een van de groeibriljanten uit de jeugdopleiding van FC Barcelona en omdat de middenvelder binnenkort…

 52. 'Ajax annuleert de lucratieve trip naar Hong Kong' 07:54

  'Ajax annuleert de lucratieve trip naar Hong Kong'

  Ajax cancelt de lucratieve trip naar Hong Kong. De selectie, met uitzondering van de internationals, zouden 17 mei op het…

Meer nieuws