Nederland (dames)
1 – 0
Japan (dames)

FC Den Bosch wil met nieuwe eigenaar terug naar Panasonic-tijd

16 oktober 2018 – Zo'n drie maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat FC Den Bosch in buitenlandse handen kwam te vallen. Georgiër Kakhi Jordania (24), de zoon van oud-Vitesse-eigenaar Merab Jordania, werd de nieuwe eigenaar van de Bossche eerstedivisionist. Volgens een aantal betrokkenen binnen de club kwam de overname precies op het goede moment. Waar het voortbestaan van FC Den Bosch al een aantal keer aan een zijden draadje hing, kan er nu hoopvol vooruit worden gekeken. Een terugkeer naar de Eredivisie lonkt, zeker nu er een sterke reeks van zeven zeges is neergezet. 

FC Den Bosch wil met nieuwe eigenaar terug naar Panasonic-tijd

Normaal valt er in het business gedeelte van Stadion de Vliert weinig te beleven op een maandagmiddag. Ditmaal is dat anders. Een aardig gezelschap geniet van een perfect verzorgde lunch. De 26-koppige selectie van FC Den Bosch is present, evenals de technische staf, de raad van commissarissen en een aantal belangrijke sponsoren. De initiatiefnemer van het gezamenlijke eetmoment heeft zich gehuld in een driedelig zwart pak, met gelijk gekleurde stropdas. Het gaat om de nieuwe clubeigenaar: Kakhi Jordania. De Georgiër lacht en lijkt te genieten van de relaxte sfeer. Links en rechts wordt er wat bijgepraat, waarna Jordania zich voorstelt aan een aantal nieuwe spelers.

Daarvan kwamen er nogal wat, sinds de ambitieuze zakenman aan het roer staat bij FC Den Bosch. Twaalf om precies te zijn. Daardoor telt de huidige selectie van de Bosschenaren inmiddels een aantal nationaliteiten die nog niet eerder in de 65-jarige clubhistorie waren voorgekomen. Een spits uit Estland bijvoorbeeld, in de persoon van Rauno Sappinen. Of de Bulgaar Stefan Velkov. Niet alleen op het veld, maar ook op kantoor is Engels tegenwoordig de voertaal in Den Bosch. Anton Evmenov werd namelijk aangesteld als nieuwe technisch directeur. De 36-jarige Russische sportbestuurder bekleedde in het verleden dezelfde functie bij het roemruchte CSKA Moskou. Het moge duidelijk zijn dat Kakhi Jordania direct de ambitie heeft om FC Den Bosch in rap tempo te laten groeien.

Versterkingen
Met name voor trainer Wil Boessen (54) veranderde er in korte tijd genoeg. De Limburgse oefenmeester begon het seizoen met een smalle selectie, maar heeft sinds een aantal weken ineens een luxeprobleem. Op het moment dat de overname een feit werd, leverde Boessen direct een lijstje met namen in die hij graag naar Den Bosch zag komen. "Datzelfde deed Anton Evmenov natuurlijk ook", vertelt de goedlachse coach vanuit het spelershome. Een aantal persoonlijke gesprekken, vergaderingen en meningsverschillen later kwamen de coach en technisch directeur eruit. "Een kwestie van goed met elkaar blijven communiceren. Om eerlijk te zijn was het wel even wennen dat er een technisch directeur werd aangetrokken met een breed buitenlands netwerk. Uiteindelijk ben ik dik tevreden met de versterkingen die erbij zijn gekomen", vertelt Boessen met het nodige enthousiasme.

Zelf had hij doelman Wouter van der Steen en middenvelder Danny Holla hoog op zijn verlanglijst staan. Die kozen ook daadwerkelijk voor een dienstverband bij FC Den Bosch. "Nederlands sprekende ervaring in de as van een elftal is ontzettend belangrijk", legt Boessen uit. Nog steeds rijdt hij zes dagen per week vanuit zijn huidige woonplaats Born richting Brabant. De oud-prof van onder meer Fortuna Sittard, Dordrecht'90 en Helmond Sport geeft toe dat hij de laatste tijd geregeld in vermoeide toestand thuis is gekomen. "Je merkt dat er wat meer van iedereen wordt gevraagd, sinds de selectie qua omvang en niveau is toegenomen. Iedere speler wil ik graag zoveel mogelijk persoonlijke aandacht geven. En tegenwoordig moet ik vaker een beroep doen op mijn talenknobbel."

Waar het bourgondische Den Bosch doorgaans bekend staat om zijn Bossche Bol, de fraaie Sint-Janskathedraal of een ondergrondse vaartocht over de Binnendieze, hoopt Boessen dat de Brabantse hoofdstad vroeg of laat ook weer wordt genoemd vanwege de prestaties van zijn plaatselijke voetbalclub. Als het aan Jordania ligt, staat er binnen afzienbare tijd een representatief Stadion De Vliert in Den Bosch. Het liefst met echt natuurgras en een moderner aanzien. Hoewel de oude oosttribune de nodige nostalgie met zich meedraagt, is het tegelijkertijd een verouderd bouwwerk, dat nodig aan vervanging toe is. Niet voor niets zitten er vanwege veiligheidsredenen al bijna anderhalf jaar geen supporters meer op de rode en blauwe kuipstoeltjes. De harde kern van FC Den Bosch is tegenwoordig achter een van de doelen gehuisvest. Bij hen heerst momenteel weer de vurige hoop dat de traditionele top drie snel weer op bezoek komt in De Vliert.

Presteren
De druk om te presteren op Wil Boessen en zijn technische staf is wat dat betreft behoorlijk toegenomen. "Dat is niet meer dan logisch. Maar dat vind ik niet erg hoor. Integendeel. Liever werk ik met druk om te moeten presteren en een hoog verwachtingspatroon, dan precies het tegenovergestelde", erkent de Limburger. Met de aanwezigheid van teams als Roda JC, FC Twente, Sparta Rotterdam en NEC is de tegenstand dit seizoen bovendien behoorlijk groot op het tweede profniveau van Nederland. "Ik wil graag bij de eerste tien clubs van de ranglijst eindigen. Aan het eind van de rit betekent dat een plaats in de play-offs", spreekt Boessen realistisch. Door een knappe zegereeks staat zijn ploeg momenteel derde (!) achter Sparta en Go Ahead Eagles.

Toch is de doelstelling vrij opvallend, aangezien FC Den Bosch vorig seizoen met een op papier mindere selectie slechts één punt tekort kwam om zich voor de play-offs te kwalificeren. Met het huidige spelersmateriaal moet die eindklassering op z'n minst te verbeteren zijn. Daar is Boessen het mee eens. "Maar ik ga niet zomaar even roepen dat wij vijfde worden." Of hij komend seizoen nog steeds de scepter zwaait in Den Bosch laat de oefenmeester in het midden. "Daar kun je niets van zeggen. Als ze boven op kantoor van mening zijn dat iemand anders het beter zal doen dan ik, dan zij het zo." De kans bestaat overigens dat er tijdens de winterstop weer een aantal versterkingen richting Den Bosch komt. "Maar dat gebeurt alleen wanneer we niet op koers liggen voor een play-off-plaats."

Veranderende situatie
Spits Jort van der Sande (22) is eveneens in een andere situatie terecht gekomen. Hij leek tijdens de voorbereiding van dit seizoen op weg naar een basisplaats, maar daar is inmiddels verandering in gekomen. Scoren deed hij al wel, maar dat was telkens in dienst van de beloftenploeg. "Als spits zijnde weet je hoe het werkt op het moment dat er opeens een hele zwik nieuwelingen wordt gehaald", geeft Van der Sande eerlijk toe. Bij de pakken neerzitten is in ieder geval geen optie voor de bonkige centrumspits. "Mijn contract loopt aan het eind van dit seizoen af. Het spookt weleens door mijn hoofd dat ik straks op zoek moet naar een nieuwe werkgever. Of dat ik tijdens de winterstop verhuurd zal worden. We zien het wel."

Ondanks zijn geringere perspectief op speeltijd geniet Van der Sande van de metamorfose die FC Den Bosch de afgelopen tijd heeft ondergaan. "Ik moet nu concurreren met aanvallers uit Estland en Spanje. Mocht ik ooit een biografie uitbrengen, dan zal er een groot hoofdstuk over deze voetbaljaargang in komen te staan", zo ziet hij er de humor van in.

Historie
Wie overigens in het verleden van FC Den Bosch duikt, leest dat de club in 1991 de KNVB-bekerfinale wist te bereiken. Die werd op zeer schlemielige wijze met 1-0 van Feyenoord verloren. In competitieverband maakten de Bosschenaren onder leiding van Rinus Israël en Theo de Jong furore in de jaren tachtig. Voor supporters stond die periode beter bekend al de 'Panasonic-tijd', verwijzend naar de shirtsponsor die destijds op het blauwe shirt stond gedrukt. Stadion De Vliert groeide uit tot een onneembare vesting, waar soms wel meer dan twintigduizend toeschouwers op de tribune zaten.

Oud-doelman Jan van Grinsven (58) stond destijds tussen de palen en koestert nog steeds mooie herinneringen uit die succesvolle tijd. Tegenwoordig is 'de sliert van de Vliert' teammanager én commercieel manager bij zijn geliefde FC. Volgens van Grinsven is de komst van Jordania van cruciaal belang voor FC Den Bosch. "Er moest gewoon iets gebeuren. We konden niet meer op dezelfde voet verder blijven gaan. Dat had vroeg of laat het einde van de club betekend", stelt de oud-doelman. Van Grinsven hoort al lang en breed bij het meubilair van FC Den Bosch.

Als het even kan, blijft hij tot zijn pensioen actief binnen de club. De kans dat er voor Van Grinsven geen plek meer in de organisatie is, lijkt vrijwel uitgesloten. "Al weet je het nooit natuurlijk. Gelukkig heeft Jordania aangegeven dat hij de clubcultuur altijd wil blijven bewaken." Over de Georgiër gesproken. Zowel Van Grinsven als Wil Boessen is van mening dat FC Den Bosch in zee is gegaan met een kundige eigenaar. "Voorafgaand aan elke wedstrijd belt hij me persoonlijk op om ons succes te wensen. Ook wil hij graag weten welke basisopstelling ik in gedachte heb. In ieder geval bemoeit Kakhi zich nergens mee. Laatst kwam de voorzitter van PAOK Saloniki met een geweer het veld op. Wat dat betreft is onze nieuwe eigenaar precies het tegenovergestelde. Als Kakhi ooit zoiets uithaalt, dan heeft ie waarschijnlijk een waterpistool bij zich", lacht Boessen hardop.

Van Grinsven vult aan: "Die jongen is pas 24 jaar, maar weet dondersgoed wat hij wil en hoe je een bedrijf runt. Ik heb er alle vertrouwen in dat Kakhi FC Den Bosch naar een hoger niveau tilt", weet de oud-doelman, die samen met alle betrokkenen binnen de club nog steeds in afwachting is van een positief bericht uit Zeist. De KNVB is immers nog steeds bezig om de overname van de Bossche club definitief goed te keuren. "Een kwestie van tijd. Ik zou geen reden kunnen verzinnen waarom de KNVB alsnog dwars gaat liggen." Vervolgens denkt Van Grinsven nog even terug aan de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen de club een stabiele subtopper in de Eredivisie was. "Of de Panasonic-tijd ooit weer gaat herleven? Dat is zeker mogelijk. Er gaan mooie dingen gebeuren bij FC Den Bosch."

Door: Joris Smeur

gerelateerd

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. dinsdag 25 juni 2019

 2. Fortuna Sittard laat Lars Hutten naar TOP Oss vertrekken 21:15

  Fortuna Sittard laat Lars Hutten naar TOP Oss vertrekken

  TOP Oss heeft in Lars Hutten een versterking voor het nieuwe seizoen gevonden. De 29-jarige aanvallende middenvelder komt over…

 3. Officieel: Valencia bevestigt transfer van Jasper Cillessen 21:00

  Officieel: Valencia bevestigt transfer van Jasper Cillessen

  Jasper Cillessen mag zich officieel speler van Valencia noemen. De club uit de sinaasappelstad neemt de Nederlandse doelman…

 4. Wiegman: "Ik vind dat wij drie goede centrale verdedigers hebben" 20:56

  Wiegman: "Ik vind dat wij drie goede centrale verdedigers hebben"

  Sarina Wiegman vond het een moeilijk besluit, maar geeft Stefanie van der Gragt tegen Japan de voorkeur boven Anouk Dekker. "Als…

 5. Ajax haalt dubbele cijfers in eerste oefenwedstrijd 20:51

  Ajax haalt dubbele cijfers in eerste oefenwedstrijd

  Ajax is de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed begonnen. De ploeg van trainer Erik ten Hag won in een warm Oldenzaal met…

 6. Seedorf en Kameroen starten Afrika Cup met zege op Guinea 20:50

  Seedorf en Kameroen starten Afrika Cup met zege op Guinea

  Clarence Seedorf is de Afrika Cup als bondscoach van Kameroen begonnen met een zege. De titelverdediger was in de eerste…

 7. Video: Amateur scoort penalty tegen Ajax met panenka 20:21

  Video: Amateur scoort penalty tegen Ajax met panenka

  Amateurvoetballer Jip Kemna van Quick'20 uit Oldenzaal kan voortaan op verjaardagen vertellen dat hij ooit met een panenka…

 8. Italië bereikt kwartfinale en treft daarin Nederland of Japan 19:55

  Italië bereikt kwartfinale en treft daarin Nederland of Japan

  Mits de Oranje afrekent met Japan, wacht Italië in de kwartfinale. De WK-surprise sloeg dinsdagavond in Montpellier toe op de…

 9. Helmond Sport haalt oude bekende Guus Joppen op bij NEC 19:55

  Helmond Sport haalt oude bekende Guus Joppen op bij NEC

  Guus Joppen keert na zeven jaar terug bij Helmond Sport. De 29-jarige verdediger heeft zich voor twee jaar verbonden aan de…

 10. Van der Gragt keert ten koste van Dekker terug in basis Oranje 19:38

  Van der Gragt keert ten koste van Dekker terug in basis Oranje

  Stefanie van der Gragt keert terug in het basiselftal van de Oranjevrouwen. In de achtste finale van het WK tegen Japan krijgt…

 11. NAC Breda laat Leigh op huurbasis vertrekken naar Schotland 19:31

  NAC Breda laat Leigh op huurbasis vertrekken naar Schotland

  NAC Breda heeft Greg Leigh verhuurd aan Aberdeen. De Schotten hebben in de deal een optie tot koop bedongen op de linksback die…

 12. Oranje favoriet voor treffen met Japan in achtste finale 19:30

  Oranje favoriet voor treffen met Japan in achtste finale

  Voor het tweede WK op rij spelen de Oranje Leeuwinnen dinsdagavond de achtste finale. En voor de tweede editie op rij is Japan…

 13. Gastón Pereiro: "PSV praat met andere clubs over transfer" 18:58

  Gastón Pereiro: "PSV praat met andere clubs over transfer"

  Gastón Pereiro sluit niet uit dat hij deze zomer vertrekt bij PSV. De Uruguayaanse middenvelder, die momenteel met zijn land…

 14. Voormalig hoofd jeugdopleiding Feyenoord vertrekt naar Polen 18:39

  Voormalig hoofd jeugdopleiding Feyenoord vertrekt naar Polen

  Richard Grootscholten heeft er niet lang over gedaan om een nieuwe baan te vinden, nadat hij eerder dit jaar vertrok als hoofd…

 15. Tussenrapport Oranje: moet en kan beter tegen Japan 18:30

  Tussenrapport Oranje: moet en kan beter tegen Japan

  Met de foutloze negen punten uit drie wedstrijden bereikte Oranje de achtste finale van het WK. De duels met Nieuw-Zeeland…

 16. FC Utrecht verkoopt Gavory na één seizoen aan Luik 18:07

  FC Utrecht verkoopt Gavory na één seizoen aan Luik

  FC Utrecht staat Nicolas Gavory (24) af aan Standard Luik. De Domstedelingen hebben een overeenkomst met de Belgen. Naar…

 17. Roma presenteert na heisa om Totti nieuwe technisch directeur 17:55

  Roma presenteert na heisa om Totti nieuwe technisch directeur

  AS Roma heeft een nieuwe technisch directeur: Gianluca Petrachi. Zijn aanstelling zat al in de pijplijn. Mede daarom vertrok…

 18. Twee nieuwe aankopen starten bij Ajax in eerste oefenwedstrijd 17:38

  Twee nieuwe aankopen starten bij Ajax in eerste oefenwedstrijd

  Lisandro Martínez en Kik Pierie staan vanavond aan de aftrap bij de eerste oefenwedstrijd van Ajax in het nieuwe seizoen. In De…

 19. "Ik maak me zorgen om PSV, Ajax loopt zo erg ver weg" 17:04

  "Ik maak me zorgen om PSV, Ajax loopt zo erg ver weg"

  Harry van Raaij, de oud-voorzitter van PSV, vindt dat de Eindhovense club snel in actie moet komen op de transfermarkt. PSV moet…

 20. Druiven zuur voor NEC: club loopt Cillessen-miljoenen mis 16:49

  Druiven zuur voor NEC: club loopt Cillessen-miljoenen mis

  Jasper Cillessen vertrekt binnen afzienbare tijd van FC Barcelona naar Valencia voor een bedrag van circa twintig miljoen. De…

 21. Fortuna Sittard lijkt Semedo kwijt te raken en test Duitse keeper 16:35

  Fortuna Sittard lijkt Semedo kwijt te raken en test Duitse keeper

  Lisandro Semedo staat voor een nieuw avontuur. Er zijn volgens dagblad de Limburgers nieuwe ontwikkelingen rond de 23-jarige…

 22. Italiaans avontuur lonkt voor De Graafschap-aanvaller Burgzorg 15:57

  Italiaans avontuur lonkt voor De Graafschap-aanvaller Burgzorg

  Delano Burgzorg ruilt De Graafschap naar alle waarschijnlijkheid in voor een Italiaans avontuur. De 20-jarige buitenspeler is in…

 23. Vlaar trots op nieuwe contract: "Seizoen lang voor geknokt" 15:41

  Vlaar trots op nieuwe contract: "Seizoen lang voor geknokt"

  Ron Vlaar heeft zichzelf beloond met het nieuwe contract dat de 34-jarige verdediger heeft getekend. De routinier kwam maandag…

 24. Excelsior haalt spits Verhaar gratis op in Zuid-Afrika 15:15

  Excelsior haalt spits Verhaar gratis op in Zuid-Afrika

  Excelsior heeft zich voor komend seizoen versterkt met Thomas Verhaar. De aanvaller komt over van Ajax Cape Town in Zuid-Afrika…

 25. 'Cillessen gespot in Valencia: transfer nog een kwestie van tijd' 15:00

  'Cillessen gespot in Valencia: transfer nog een kwestie van tijd'

  Jasper Cillessen staat voor een transfer naar Valencia. De Nederlandse doelman is al gekeurd door de Spaanse club en is ook al…

 26. Feyenoord in beroep tegen duel zonder vakken R, S en T 14:23

  Feyenoord in beroep tegen duel zonder vakken R, S en T

  Feyenoord gaat niet akkoord met de staf die het heeft opgelegd gekregen naar aanleiding van het vuurwerk dat tegen Ajax in de…

 27. PSV mag 4.639 fans meenemen naar Johan Cruijff Schaal-duel 14:06

  PSV mag 4.639 fans meenemen naar Johan Cruijff Schaal-duel

  PSV mag bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal 4.639 supporters meenemen naar de Johan Cruijff ArenA. Dat is meer dan bij…

 28. Ten Hag over zijn contractverlenging, komst Promes en Varela 13:28

  Ten Hag over zijn contractverlenging, komst Promes en Varela

  Erik ten Hag heeft in de zomer altijd de intentie gehad om bij Ajax te blijven. De oefenmeester tekende recent een nieuw…

 29. Lampard krijgt permissie van Derby om met Chelsea te praten 13:07

  Lampard krijgt permissie van Derby om met Chelsea te praten

  Frank Lampard is hard op weg naar Chelsea. De geruchten van zijn overstap deden al langere tijd de ronde, maar inmiddels is door…

 30. Feyenoord wilde Jahanbakhsh, maar hij blijft bij Brighton 12:46

  Feyenoord wilde Jahanbakhsh, maar hij blijft bij Brighton

  Alireza Jahanbakhsh blijft deze transferzomer gewoon bij Brighton & Hove Albion. De aanvaller kende een moeizaam eerste seizoen…

 31. Vitesse-keeper Pasveer weken aan de kant met polsblessure 12:32

  Vitesse-keeper Pasveer weken aan de kant met polsblessure

  Vitesse moet het de komende weken in de voorbereiding stellen zonder Remko Pasveer. De ervaren doelman heeft een scheur in het…

 32. Groningen gestraft: deel van thuispubliek moet duel missen 11:52

  Groningen gestraft: deel van thuispubliek moet duel missen

  FC Groningen moet de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen het doen zonder een deel van de supporters. De fans van de…

 33. Ten Hag blij met besloten trainingsmogelijkheid in De Lutte 11:23

  Ten Hag blij met besloten trainingsmogelijkheid in De Lutte

  Ajax keerde maandag voor het eerst sinds 2015 weer terug in De Lutte, waar het eerder vaak de voorbereiding begon met een…

 34. Keeper Eduardo (36) keert terug bij oude liefde SC Braga 10:52

  Keeper Eduardo (36) keert terug bij oude liefde SC Braga

  De ervaren doelman Eduardo (36) heeft een nieuwe club gevonden. De goalie die deze zomer transfervrij was na zijn periode bij…

 35. Transfervrije NEC-keeper Van Duin op proef bij FC Groningen 10:17

  Transfervrije NEC-keeper Van Duin op proef bij FC Groningen

  FC Groningen heeft de komende week Marco van Duin op proef. De keeper is transfervrij na zijn vertrek bij NEC en is mogelijk in…

 36. Seedorf ziet spits Tagueu wegvallen vanwege hartproblemen 09:58

  Seedorf ziet spits Tagueu wegvallen vanwege hartproblemen

  Kameroen heeft slecht nieuws gekregen in aanloop naar de eerste wedstrijd van de Afrika Cup: aanvaller Joel Tagueu is voortijdig…

 37. 'Anderlecht en Heerenveen naderen akkoord over Vlap' 09:35

  'Anderlecht en Heerenveen naderen akkoord over Vlap'

  SC Heerenveen gaat vermoedelijk afscheid nemen van Michel Vlap. De aanvallende middenvelder vertrekt vermoedelijk alsnog naar…

 38. Klaiber komt terug op vertrekwens en staat open voor extra jaar 09:06

  Klaiber komt terug op vertrekwens en staat open voor extra jaar

  Sean Klaiber wilde na vorig seizoen na meerdere jaren in de eerste selectie van FC Utrecht graag een volgende stap maken in zijn…

 39. 'Wiegman kiest voor Van Dongen en herstelde Van der Gragt' 08:46

  'Wiegman kiest voor Van Dongen en herstelde Van der Gragt'

  Sarina Wiegman kiest in de achtste finale van het WK tegen Japan dinsdagavond vermoedelijk voor de herstelde Stefanie van der…

 40. Verhaegh over fysiek: "Na negen jaar Duitsland ben je wel fit" 08:27

  Verhaegh over fysiek: "Na negen jaar Duitsland ben je wel fit"

  Hoewel Paul Verhaegh al 35 jaar is, is de verdediger van FC Twente topfit om met zijn nieuwe club de Eredivisie in te gaan. Over…

 41. 'NAC Breda hoopt op spitsen Stokkers en Filipovic' 08:15

  'NAC Breda hoopt op spitsen Stokkers en Filipovic'

  NAC Breda hoopt zich na de komst van Nacho Monsalve te versterken met aanvallers Andrija Filipovic en Finn Stokkers. Beide…

 42. Uruguay als groepswinnaar door na nipte zege op Chili 07:57

  Uruguay als groepswinnaar door na nipte zege op Chili

  Uruguay heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinale van de Copa América. Een…

 43. 'Ajax vreest vertrek Van de Beek en wil Bergwijn óf anders Diatta' 07:39

  'Ajax vreest vertrek Van de Beek en wil Bergwijn óf anders Diatta'

  Ajax moet vrezen dat het na Frenkie de Jong, vermoedelijk Matthijs de Ligt nu ook Donny van de Beek kwijt raakt voor komend…

 44. Spoorboekje: Leeuwinnen moeten afrekenen met Japan 07:00

  Spoorboekje: Leeuwinnen moeten afrekenen met Japan

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 45. Gisteren gemist: Ajax haalt Promes, mogelijk transfer El Khayati 00:30

  Gisteren gemist: Ajax haalt Promes, mogelijk transfer El Khayati

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een…

 46. maandag 24 juni 2019

 47. 'Toekomst PEC Zwolle-speler Van den Berg ligt bij Liverpool' 23:28

  'Toekomst PEC Zwolle-speler Van den Berg ligt bij Liverpool'

  Eerder vandaag werd bekend dat Sepp van den Berg mogelijk naar PSV zou verkassen, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. Volgens…

 48. Oranje-dagboek #18: voorbereiden op het duel met Japan 23:15

  Oranje-dagboek #18: voorbereiden op het duel met Japan

  Deze maandag stond voor de Oranje Leeuwinnen voornamelijk in het teken van de voorbereidingen op de wedstrijd tegen Japan van…

 49. Gemiste strafschop doet Canada de das om tegen Zweden 23:03

  Gemiste strafschop doet Canada de das om tegen Zweden

  Het doek is gevallen voor Canada op het WK vrouwenvoetbal. De ploeg, die in de groepsfase nog tegen Nederland speelde, verloor…

 50. Jahanbakhsh krijgt er met Trossard concurrent bij in Brighton 22:36

  Jahanbakhsh krijgt er met Trossard concurrent bij in Brighton

  Brighton & Hove Albion staat op het punt om de transfer van Leandro Trossard af te ronden. De 24-jarige aanvaller van KRC Genk…

 51. 'PSV laat oog vallen op transfervrije keeper Ruiter' 22:05

  'PSV laat oog vallen op transfervrije keeper Ruiter'

  Omdat Lars Unnerstall niet volledig fit aan de voorbereiding van PSV is begonnen, overweegt de Eindhovense club om een nieuwe…

 52. NAC heeft beet en lijft oud-Twente-speler Nacho in 21:34

  NAC heeft beet en lijft oud-Twente-speler Nacho in

  Nacho Monsalve promoveerde met FC Twente naar de Eredivisie, maar zag geen heil in een langer verblijf in Enschede. Hij heeft…

Meer nieuws