Slutsky vertrouwt bij afwezigheid van Matavz op spits Darfalou

5 oktober 2018 – Leonid Slutsky gaat bij de afwezigheid van Tim Matavz de komende periode een beroep doen op aanvaller Oussama Darfalou. Hoewel de spits met een taalbarrière kampt en afgelopen week een griepje onder de leden had, heeft de Rus vertrouwen dat de Algerijn komend weekend tegen Heracles klaar is om er te staan. "Hij is bijzonder leergierig."

Slutsky vertrouwt bij afwezigheid van Matavz op spits Darfalou

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelt de Russische coach tegenover De Gelderlander over zijn nieuwe aanvalsleider, die deze zomer als topscorer van Algerije transfervrij naar Arnhem kwam. "De taalbarrière is er nog steeds, maar wordt langzaamaan geslecht. Oussama gaat twee keer per week naar Engelse les. Er is vooruitgang, maar Khalid Karami fungeert nog altijd als een voorname tolk", aldus Slutsky.

Bij afwezigheid van Matavz zijn de ogen voorlopig wel gericht op Darfalou. Hoewel Slutsky veel vertrouwen in zijn spits heeft, is het nog even de vraag of hij ook kan strarten tegen Heracles. "Ik had hem al op de donderdagtraining verwacht. Dat ging niet door. Het is nu even afwachten, maar ik ben positief. We hebben tot zondagochtend de tijd. Oussama weet daarbij ook wat er wordt verwacht. Hij kent de speelwijze. Op tactisch vlak is een taalbarrière voorin verder minder problematisch. Spitsen doen veel op gevoel. En voetbaltaal is gelukkig universeel. Vertrouwen is dan het toverwoord. Een spits leeft van goals. Die moeten Oussama ook naar een hoog niveau tillen."

Mocht hij niet fit genoeg zijn, dan moet Slutsky een beroep doen op Thomas Buitink, een spits uit de eigen jeugdopleiding. Naast de vele langdurige blessures hoopt de coach van Vitesse nog op de inzetbaarheid van voorhoedespelers Roy Beerens of Bryan Linssen.

FCUpdate.nl is genomineerd voor 'Website van het Jaar'. Help jij ons aan die eervolle titel? Stem hier!

Reacties

Eredivisie

gerelateerd