Duitsland in blessuretijd langs dapper Polen

14 juni 2006, 22:50

Duitsland staat met anderhalf been in de achtste finale van het WK. Het gastland worstelde negentig minuten lang met buurland Polen, maar won uiteindelijk toch. Invaller Oliver Neuville maakte in blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Hiermee lijkt voor Polen het WK-avontuur voorbij. De ploeg heeft nu alleen nog een kleine kans op de tweede ronde als Costa Rica donderdag weet te winnen van Ecuador.

Met het duel tussen Duitsland en Polen is de tweede speelronde van het WK begonnen. Beide landen kwamen ook al in actie tijdens de openingsdag van het toernooi, met wisselend succes. Gastland Duitsland speelde een prima wedstrijd tegen Costa Rica (4-2 winst), maar Polen ging hopeloos ten onder tegen Ecuador (0-2). Hierdoor was het duel met buurland Duitsland voor Polen al direct een laatste kans om nog wat van het toernooi te maken. Een tweede nederlaag zou voor Polen immers betekenen dat een plaats in de tweede ronde wel zou kunnen vergeten.

Bij Duitsland keerde voor het duel met Polen sterspeler Michael Ballack weer terug in het elftal. De middenvelder moest de wedstrijd tegen Costa Rica nog laten schieten omdat hij kampte met een blessure, maar hij is inmiddels weer volledig fit. Tegen Polen begon hij weer in de basisformatie, evenals aanvallers Miroslav Klose en Lukas Podolski. Voor beide spitsen is het duel van vanavond een wedstrijd met een bijzonder tintje. Zowel Klose als Podolski is geboren in Polen en beide spelers hebben nog altijd een nauwe band met het land.

Ondanks het felle en goede spel van Polen, waren de beste kansen in de eerste helft voor Duitsland. Zowel Klose als Podolski had moeten scoren, maar beide spitsen faalden. Eerst kopte Klose in volledig vrije positie naast het Poolse doel, waarna Podolski in de slotminuut van de eerste helft van dichtbij net voorlangs schoot. Aan de andere kant wist Polen geen grote kansen te creëren, maar de ploeg was wel continu dreigend. Vooral over de linkerkant, waar de Duitse rechterverdediger Friedrich opnieuw een draak van een wedstrijd speelde, zorgde Polen voor veel gevaar.

Hoewel Duitsland in de tweede helft het heft van de wedstrijd in handen nam, bleven grote kansen aanvankelijk uit. De Duitsers domineerden weliswaar, maar verder dan een schot van Miroslav Klose na een afgeslagen vrije trap kwam de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann niet. Aan de andere kant kregen de Polen geen kansen, maar de ploeg kwam er wel een aantal keer gevaarlijk uit. De Duitse verdedigers hadden regelmatig overtredingen nodig om een Poolse counter aan banden te leggen.

Het duel leek uit te draaien op een gelijkspel, maar invaller Oliver Neuville besliste anders. De aanvaller gleed een voorzet van David Odonkor binnen, waarmee Duitsland alsnog de winst pakte. Op z'n Duits. En dus kan de ploeg zich opmaken voor de tweede ronde. Alleen wanneer Costa Rica donderdag weet te winnen van Ecuador, moet de ploeg nog wachten tot de laatste speeldag voordat een plaats in de achtste finale veilig is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen