Oud-speler Van Fessem: "Bij NAC niemand met een NAC-hart"

20 oktober 2018, 19:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem II en NAC Breda nemen het komende zondag weer tegen elkaar op. De altijd beladen derby tussen Tilburg en Breda wordt in beide steden intens beleefd, zo erkennen Frank Broers (ex-NAC) en Jim van Fessem (ex-NAC en Willem II): "NAC was jarenlang het sukkeltje."

Broers scoorde achttien jaar geleden in de derby tegen het Willem II met Van Fessem op doel. Het waren andere tijden, zo blijkt uit het dubbelgesprek tegen BN DeStem. "Willem II kwam net uit de Champions League en onderschatte ons een beetje, NAC was jarenlang het sukkeltje" vertelt Broers. Na de overwinning werd het nog laat, weet hij. "We zijn in 't Stammeneke beland en rolden om drie uur 's nachts zo zat als een toeter naar buiten."

Volgens oud-doelman Van Fessem is de beleving bij NAC een stuk groter. "In Tilburg is niet iedereen voor Willem II, hoewel de harde kern groter en groter wordt. Tilburg is veel minder een voetbalstad dan Breda."

Toch heeft de voormalig doelverdediger van beide clubs kritiek op de huidige Bredase selectie. "Ik zie niemand met een NAC-hart op het veld. Deze jongens hebben niks te zoeken bij sponsoren en supporters; ze spreken de taal niet, ze kennen niemand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen