Excelsior wint na bizarre slotfase van matig Vitesse

20 oktober 2018, 20:36   Bijgewerkt: 20 oktober 2018, 20:41

Excelsior heeft zaterdagavond voor de derde keer dit seizoen een wedstrijd weten te winnen. De Kralingers waren in eigen huis na een spectaculaire slotfase met 2-0 te sterk voor Vitesse. In de blessuretijd moest doelman Sonny Stevens met rood vertrekken waarna reservedoelman Allesandro Damen zich ontpopte tot held van de avond.

Voor Excelsior is het een prima herstel ten aanzien van hun laatste pot voor de interlandperiode. Toen gingen de Rotterdammers vrij kansloos met 2-0 onderuit bij PEC Zwolle. Vitesse, dat slechts één uitwedstrijd tot nu toe dit seizoen verloor, speelde een hele matige wedstrijd.

In een tamme, stroperige eerste helft kwamen beide ploegen er in de beginfase maar amper aan te pas. Het eerste halfuur strompelde tergend langzaam voorbij zonder enige hoogtepunten. Daarna zorgde de thuisploeg voor meer leven in de brouwerij. Eerst was het revelatie Jerdy Schouten die na een fraaie solo van Marcus Edwars kon uithalen. Zijn schot krulde alleen op de paal. Even later wist Excelsior alsnog het net te vinden via Jeffrey Fortes. Helaas voor de verdediger werd deze afgekeurd vanwege buitenspel.

Even later leek Fortes alsnog te kunnen juichen toen hij een vrije trap van dichtbij binnen tikte. Hij rekende zich al rijk, maar even later werd de goal alsnog toegewezen aan Vitesse-verdediger Max Clark die de geblesseerde Alexander Büttner verving. De linksback raakte de bal als laatste aan en kreeg de eigen goal op zijn naam.

Het optreden van Vitesse was tot dan toe niet om over naar huis te schrijven. De start van de tweede helft gaf de Arnhemse supporters in ieder geval hoop. Het tempo werd meerdere versnellingen opgeschroefd en er ontstonden kansen. De grootste waren voor Bryan Linssen die eenmaal de paal raakte. Maar het vertrouwen bij de flankspeler is ver te zoeken aangezien hij nu al zeven wedstrijden droog staat.

Tot overmaat van ramp sloeg Excelsior met een van de spaarzame aanvallende momenten dodelijk toe. Jurgen Mattheij kreeg de bal pardoes voor zijn voeten na een afgeslagen corner en besloot de trekker maar eens over te halen. Nadat de bal door een woud van Vitesse-spelers richting de goal trok, was het al te laat voor Vitesse-doelman Eduardo die hulpeloos moest toekijken.

De wedstrijd eindigde spectaculair door een rode kaart van Sonny Stevens. De doelman van Excelsior trok invaller Roy Beerens in de blessuretijd naar de grond en mocht vertrekken. De daaropvolgende strafschop werd gepakt door reservedoelman Allesandro Damen die zich ontpopte tot man van de avond. De misser komt op naam van de zeer zwak spelende Oussama Darfalou. Door de overwinning klimt Excelsior naar een voorlopige zevende plek en komt het ook gelijk in punten met de Arnhemmers.

Opstellingen en beoordelingen

Excelsior: Sonny Stevens 6.5; Jeffrey Fortes 7.5, Jurgen Mattheij 8, Hervé Matthys 6.5, Lorenzo Burnet 7.5; Jerdy Schouten 7.5, Ryan Koolwijk 6.5 (88. Dogucan Haspolat), Luigi Bruins 6; Marcus Edwards 7.5 (85. Robin van der Meer), Mounir El Hamdaoui 5.5, Elías Már  Omarsson 5.5. (90. Allesandro Damen)

Vitesse: Eduardo dos Reis Carvalho 5; Vyacheslav Karavaev 5, Maikel Van der Werff 6, Jake Clarke-Salter 5 (45. Danilho Doekhi 4.5), Max Clark 5; Matúš Bero 5 (88. Thomas Buitink), Thulani Serero 5 (58. Roy Beerens 5), Navarone Foor 4.5; Martin Ødegaard 5, Oussama Darfalou 3.5, Bryan Linssen 5.5.

Man of the match: Allesandro Damen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen