Van de Beek werd vervangen: "Een goede wissel"

24 oktober 2018, 14:45

Boze blikken, obscene gebaren, bidons die worden omgetrapt. Voetballers die voortijdig naar de kant worden gehaald, kunnen dat lang niet altijd waarderen. Maar dat was voor Donny van de Beek dinsdagavond tegen Benfica totaal anders. De middenvelder werd vlak voor tijd naar de kant gehaald door trainer Erik ten Hag en zag vervolgens zijn vervanger David Neres een beslissende actie maken, waaruit het enige doelpunt volgde. "Het was een goede wissel", oordeelde de Ajacied.

En dus was het logisch dat Van de Beek, inmiddels met zijn trainingsjasje al aan, juichend het veld weer inkwam toen Noussair Mazraoui de vooractie van David Neres uiteindelijk omzette in een doelpunt. "Ik heb echt staan juichen", grinnikte de middenvelder. Juichen van blijdschap, maar ongetwijfeld ook van opluchting. Niet alleen kreeg hij na een klein uur een goede schietkans vanaf de rand van het zestienmetergebied (over), ook kreeg hij een kwartier voor tijd een levensgrote kans, één-op-één met Odisseas Vlachodimos.

"Ik wilde de bal tegendraads inschieten, maar de keeper pakte hem knap. Hij maakte het doel goed klein, maar goed. Dat zijn geen excuses, die bal had er gewoon in gemoeten." En dus bereidde Van de Beek zich al voor op veel lastige vragen over zijn misser, iets dat hem tegen Bayern München ook overkwam "Dan weet je dat het er na de wedstrijd heel veel over gaat", knikte hij. "Ik dacht dit wordt een gelijkspel, maar toen viel er toch nog een goal. Extra lekker voor mij, ja. We trekken hem samen over de streep, ik was dus natuurlijk hartstikke blij dat die bal er nog inging. "

Topploeg

De wissel leverde uiteindelijk een belangrijke overwinning voor Ajax op in de groepsfase van de Champions League. Na drie duels staat de teller van de Amsterdammers al op zeven punten. Toch rekent Van de Beek zich nog niet rijk, met name omdat Benfica veel indruk maakte. "Het was écht een hele goede ploeg. De backs kwamen er continu op volle snelheid overheen. Ze hadden goede voetballers op het middenvelden en waren ook nog eens gevaarlijk in de counter", somde Van de Beek, die zijn honderdste officiële duel voor Ajax speelde, op. Bovendien maakte de middenvelder ook kennis met de sterke Duitse keeper. De Portugezen hebben volgens hem al met al dus zeker een topploeg.

Vooralsnog staat die topploeg echter wel gewoon achter Ajax in Groep E, met slechts drie punten. Dat zijn er vier minder dan de Amsterdammers en dus kan de ploeg van Erik ten Hag zich bij een zege in Portugal al plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Zo ver durfde Van de Beek niet vooruit te kijken. "We staan er goed voor, dat is belangrijk. We zijn op de goede weg, maar we zijn er nog niet."

Lees meer: Zelfs ijskonijn Dolberg geniet van de voor hem bijzondere week

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen