Jurjus vindt kritiek van De Jong terecht en wil meer strijdlust zien

1 november 2018 – Ondanks het feit dat De Graafschap in de Eredivisie al tien punten heeft verzameld en daardoor boven de degradatiestreep staat, is er irritatie in Doetinchem. Doelman Hidde Jurjus is duidelijk over zijn medespelers. "Vooral de strijdlust ontbreekt en dat is wel erg kwalijk."

Jurjus vindt kritiek van De Jong terecht en wil meer strijdlust zien

In de beker ging De Graafschap woensdag hard onderuit (2-5 tegen PEC Zwolle). Het leverde een boze Henk de Jong op. Jurjus snapt dat zijn trainer uit zijn vel sprong. "Hij heeft gelijk", vertelt hij tegen Omroep Gelderland. "'Het ziet er gewoon niet goed uit in wat we willen. Maar vooral de strijdlust ontbreekt en dat is wel erg kwalijk. Aan de andere kant zie je dat we toch al wat puntjes hebben, dus het zit er wel in."

De doelverdediger ziet dat zijn medespelers steeds slap aan de wedstrijd beginnen. "En hoe dat kan? Ik kan het je echt niet uitleggen. Daar zullen we ons eerst eens van bewust moeten zijn, want het is doodzonde. Iedere keer moet je dan namelijk een hele goede tweede helft spelen om het nog goed te maken."

Eredivisie

gerelateerd