De KNVB wil helemaal af van vuurwerk op de tribunes

3 november 2018, 13:27

Als de KNVB ergens klaar mee is, dan is het vuurwerk op de tribunes van de voetbalstadions. De bond heeft afspraken gemaakt met de politie, het Openbaar Ministerie (OM), gemeenten en het ministerie van Justitie en Veiligheid om het vuurwerk te stoppen.

Deze maand begint een campagne om het vuurwerk een halt toe te roepen, laat de bond weten aan de NOS. Een maatregel kan worden dat er bij het afsteken van vuurwerk een zware straf staat. "Heel vaak werd het nog afgedaan met een lokaal stadionverbod", zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken Betaald Voetbal van de KNVB. "Dat is verleden tijd. We gaan echt met de clubs en het OM afspreken dat als vuurwerk bij de poort van het stadion wordt aangetroffen, dat het gelijk wordt afgedaan via het strafrecht. En daarnaast krijgt iedereen direct een landelijk stadionverbod."

Volgens Bluyssen wordt er bij het afsteken van vuurwerk de gang naar de rechter gemaakt. "Als er vuurwerk op het veld ligt, dan legt de scheidsrechter de wedstrijd stil tot het vuurwerk uit is. En herhaalt het zich, dan kan het zijn dat de wedstrijd gestaakt wordt."

Het afsteken van vuurwerk is volgens de bond een zeer gevaarlijke gebeurtenis. "We staan voor gastvrij, toegankelijk en veilig voetbal. Daar hoort vuurwerk niet bij. Vuurwerk is gewoon gevaarlijk. Het wordt steeds zwaarder en incidenten nemen steeds meer toe. Het is wachten op de eerste dode."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen