Offday voor Liverpool: overwintering op de tocht voor CL-finalist

6 november 2018 – Liverpool zal serieus aan de bak moeten om te overwinteren in de Champions League. De verliezend finalist van vorig seizoen zette dinsdagavond de koppositie in Poule C op het spel door een verlies bij Rode Ster Belgrado. Spits Milan Pavkov zette het Rajko Mitic Stadion in vuur en vlam met twee goals voor rust en het teleurstellende Liverpool was niet bij machte om zich terug te knokken. The Reds blijven steken op zes punten, met duels met PSG en Napoli nog op de rol.

Offday voor Liverpool: overwintering op de tocht voor CL-finalist

Liverpool-manager Jürgen Klopp had de halve Kosovaar Xherdan Shaqiri vanwege politieke redenen thuisgelaten en zette Joe Gomez, Fabinho en Roberto Firmino op de bank. Doordat Lorenzo Ebecilio ontbrak bij de thuisploeg, vormden Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum de Nederlandse vertegenwoordiging in de Servische hoofdstad.
Na een half uur spelen stond er een sensationele 2-0 stand op het bord en de twee Oranje-internationals speelden een negatieve hoofdrol bij beide doelpunten. De boomlange Pavkov liep na een corner weg bij Wijnaldum en klopte Van Dijk vol overtuiging in de lucht: 1-0. Even later schudde diezelfde Pavkov Wijnaldum van zich af en kreeg hij van Van Dijk alle ruimte om van afstand te schieten. De spits vond de bovenhoek: 2-0.

Liverpool haalde absoluut niet zijn gebruikelijke niveau, maar kreeg met name via Daniel Sturridge prima scoringskansen. De vervanger van Firmino dook alleen op voor doelman Milan Borjan, maar zijn inzet eindigde op de sintelbaan. Ook Adam Lallana had kunnen scoren, maar de middenvelder kopte via tegenstander Filip Stojkovic rakelings naast.

Klopp greep tijdens de rust ondubbelzinnig in: Firmino en Gomez moesten toch nog opdraven, als vervangers van Sturridge en Trent Alexander-Arnold. Veel effect had de dubbele ingreep echter niet. De tweede helft speelde zich vrijwel volledig af op de helft van de thuisploeg, maar Liverpool wist nauwelijks tot serieuze kansen te komen. Mohamed Salah raakte nog de buitenkant van de paal, maar de dapper strijdende thuisploeg hield zonder al te veel problemen stand.

Liverpool blijft vooralsnog met zes punten bovenaan Poule C staan, maar achtervolgers Napoli (vijf punten) en Paris Saint-Germain (vier punten) spelen later dinsdagavond nog tegen elkaar. Rode Ster komt op vier punten en mag nog heel stiekem dromen van de achtste finales en ook op deelname in de Europa League. Op voorhand had niemand dat ongetwijfeld verwacht.

UEFA Champions League

gerelateerd