FC Barcelona in spektakelstuk onderuit tegen Real Betis

11 november 2018, 18:15

FC Barcelona is zondag in een spektakelstuk tegen Real Betis tegen een verrassende nederlaag aangelopen. De Catalaanse koploper van de Primera División ging voor eigen publiek met 3-4 onderuit. Barça maakte tot drie keer toe de aansluitingstreffer, maar slaagde er niet in om een nederlaag te voorkomen. Een lichtpuntje voor Barcelona was de terugkeer van Lionel Messi, die de voorbij weken ontbrak wegens een armbreuk.

Halverwege de wedstrijd leidde Real Betis verrassend met 0-2. Junior Firpo opende na twintig minuten de score in Camp Nou. Niet veel later verdubbelden de bezoekers de marge. De inmiddels 37-jarige Joaquín nam het tweede doelpunt van de club uit Sevilla voor zijn rekening. Na rust kwam Barcelona door een rake strafschop van Messi terug in de wedstrijd, maar een gigantische blunder van Marc-André ter Stegen op een schot van Giovani Lo Celso zorgde ervoor dat het verschil tussen de ploegen weer twee doelpunten werd.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd gebeurde van alles. Eerst scoorde Arturo Vidal namens Barcelona de aansluitingstreffer, maar daarna moesten de Catalanen met tien man verder nadat Ivan Rakitic zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Twee minuten later sloeg Real Betis via Canales (ex-Real Madrid) weer toe. Messi scoorde in de blessuretijd de 3-4, maar de gelijkmaker volgde niet.

Barcelona is ondanks de nederlaag de koploper van de Spaanse competitie. Real Madrid, dat zesde staat, kan de Catalanen bij een zege op Celta de Vigo tot op vier punten naderen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen