Van Dongen: "We voelden de druk van heel Nederland"

14 november 2018, 09:05

Eindelijk mocht Merel van Dongen opdraven voor de Oranjevrouwen. De 25-jarige verdedigster van Real Betis viel dinsdag tegen Zwitserland in, omdat Anouk Dekker vroeg tegen een rode kaart aanliep. Het waren voor Van Dongen haar eerste minuten in de WK-kwalificatie. "Ik wist dat dit mogelijk was, ik was de back-up voor de verdediging", aldus de Amsterdamse, voor wie het duel extra speciaal was.

"We voelden de druk van heel Nederland om het in de play-offs af te maken. Het is een enorme opluchting dat het gelukt is. Deze wedstrijd heeft voor mij enorm veel betekenis. Het EK was voor mij ontzettend teleurstellend (Van Dongen was niet geselecteerd, red.) en daarna heb ik nooit meer de kans gehad om het te laten zien. Nu eindelijk wel", citeert het ANP de negentienvoudig international.

Van Dongen moest de schade in de Oranje-defensie herstellen, wat ten koste ging van Jill Roord. Zij had juist een basisplaats, omdat Jackie Groenen niet inzetbaar was. "Ik had wel te doen met Jill, zij wachtte juist op zo'n kans. Grappig genoeg had ik voor de wedstrijd nog tegen haar gezegd: je bent nog zo jong, maar ga die ballen opeisen, pak de momenten dat je kan uitblinken. Ik vond het sneu voor Jill dat ik er voor haar in kwam, maar zo gaat dat soms in een teamsport. Jill kan op het WK gaan uitblinken."

De hele wedstrijd bleef Van Dongen overeind tegen Ramona Bachmann, ook wel de Zwitserse Messi genoemd. "We hebben bijna niets weggegeven. Bachmann is goed, met haar dribbels en steekpasses, maar die vergelijkingen met Messi vind ik wel wat overdreven. Hoewel, ook Messi krijgt wel eens geen kans."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen