De Mos kritisch op Jong Oranje: "Ik vind deze lichting doorsnee"

14 november 2018, 22:50

Aad de Mos heeft geen hoge pet op van de nieuwe lichting bij Jong Oranje. Liefst tien nieuwe talenten zijn door bondscoach Erwin van de Looi geselecteerd voor het oefenduel met de Duitse leeftijdsgenoten. De nieuwe lichting is maar 'doorsnee', meent De Mos.

Dani de Wit, Kaj Sierhuis, Nathangelo Markelo Deyovaisio Zeefuik, Jan Hoekstra, Tahith Chong, Armando Obispo, Deroy Duarte en Jay-Roy Grot werden onlangs opgeroepen voor Jong Oranje. Door een afmelding van Teun Koopmeiners werd een tiende nieuweling aan de selectie toegevoegd: Teun Bijleveld.

"Ik vind deze lichting doorsnee, anders hadden die spelers allang in het eerste elftal van hun clubs gespeeld. Zo'n Schuurs en Obispo moeten lang doorgroeien, want zij komen in het Nederlands elftal voorlopig niet aan de bak door Van Dijk en De Ligt die daar nog jaren achterin kunnen staan. En nee, de Bijlevelds van deze wereld zijn goede spelers, maar niet de jongens die ik zou adviseren als een buitenlandse club zou vragen welke Nederlandse speler ze moeten halen", aldus De Mos tegenover het Algemeen Dagblad.

De huidige lichting van Jong Oranje herbergt geen exceptionele spelers, denkt De Mos. "De lichting hieronder is beter. Ryan Gravenberch en Mohammed Ihattaren (Ajax en PSV, red.). Als die het niet halen.."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen