Helmer blij om terug te zijn: "Dit is waar je het voor doet"

27 november 2018, 10:36

Na zijn rentree in de oefenwedstrijd tegen de Koninklijke HFC heeft Jeremy Helmer maandagavond ook zijn officiële rentree gemaakt op de velden. De middenvelder annex aanvaller stond tegen FC Twente ruim zestig minuten op het veld. "Dit is wat ik tien maanden heb gemist, voetbal is mijn leven", glimlachte hij.

Tegenover de camera's van AZ TV ging hij in op zijn eerste speelminuten in een officieel duel. "Bepaalde wedstrijdspanning is weer terug", vertelt hij opgetogen. "Natuurlijk ben je ook even gespannen of het goed gaat met de hamstring. Maar eindelijk weer een wedstrijd, dat is een lekker gevoel. Dit is waarom ik het heb gedaan."

Uiteindelijk was het enige smetje op zijn rentree het feit dat er werd verloren van FC Twente (1-2). Desondanks was trainer Michel Vonk tevreden. "Ik denk dat het publiek vooral voor rust vermaakt is in een open wedstrijd, maar met name in de tweede helft waren wij duidelijk de bovenliggende partij. Het was eenrichtingsverkeer. Het is jammer dat we zo'n prima wedstrijd niet omzetten in een zege. We creëren veel kansen, voetballen heel aardig en het verdedigen gaat ook beter, maar staan toch met lege handen."

Lees ook: Helmer na tien maanden terug bij AZ: "Ben nog niet topfit"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen