Robben springt in de bres voor bekritiseerde trainer Kovac

28 november 2018, 07:35   Bijgewerkt: 28 november 2018, 07:55

De positie van Niko Kovac bij Bayern München is wankel, maar zijn spelers bewezen hem dinsdag een goede dienst door in de Champions League liefst met 5-1 te winnen van Benfica. Eén van de doelpuntenmakers was Arjen Robben, die de eerste twee treffers voor zijn rekening nam. De buitenspeler hoopt dat Kovac nog wat langer mag aanblijven.

Na de teleurstellende 3-3 tegen Fortuna Düsseldorf van afgelopen weekend gonsde in Duitsland het gerucht dat Kovac zou worden ontslagen. De zege op Benfica geeft de oefenmeester mogelijk wat lucht. "Ik ben heel blij, ook voor hem. Hij is een van ons", reageert Robben tegenover Duitse media na de zege in de Allianz Arena.

Bayern is zeker van een plek in de achtste finales van de Champions League, maar staat slechts vijfde in de Bundesliga. "Na de bittere teleurstelling van zaterdag was het belangrijk om op te staan", gaat Robben verder. "Mijn doelpunten waren belangrijk voor het team. Want ik speel niet voor mezelf."

Kovac zelf was ook blij met het resultaat tegen de Portugese formatie. "Ze hebben aangetoond dat ze het kunnen. Eindelijk wisten we een voorsprong uit te bouwen."

Salihamidzic

De coach lijkt door de zege in elk geval voor een paar dagen langer zeker van zijn baan. "De jongens hebben het heel goed gedaan. Het team gaf een signaal op het veld, dat was nodig", aldus technisch directeur Hasan Salihamidzic. "We hebben gezegd dat we na de wedstrijd tegen Benfica om tafel zullen gaan. Dat zal een plezierig gesprek zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen