Southampton stelt Hasenhüttl aan als opvolger van Hughes

5 december 2018, 13:07   Bijgewerkt: 5 december 2018, 16:06

Southampton heeft Ralph Hasenhüttl aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. De coach, die afgelopen zomer zijn contract liep ontbinden bij RB Leipzig, moet The Saints behoeden voor degradatie. De Oostenrijker tekent een contact voor 2,5 seizoen bij de Premier League-club.

Mark Hughes werd eerder deze week ontslagen bij de nummer achttien van de Premier League, vanwege de tegenvallende resultaten. Hughes werd in maart nog aangesteld bij The Saints, waar hij de ontslagen Mauricio Pellegrino opvolgde. De 55-jarige Engelsman behoedde Southampton voor degradatie, maar kon dat geen goed vervolg geven, waardoor ze nu opnieuw in de degradatiezone staan.

Daardoor werd hij ontslagen, Hasenhüttl - die eerder werkzaam was bij louter Duitse clubs - is zijn opvolger. "Hij was onze ideale kandidaat. Hij belichaamt passie, structuur, communicatieve vaardigheden, werkethiek en groeiperspectief waar we naar zoeken", aldus voorzitter Ralph Krueger. "Zijn enthousiasme van voetbal is besmettelijk. We zijn er blij mee dat we hem hebben aangetrokken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen