Redeker maakt zich zorgen over technisch beleid De Graafschap

20 december 2018 – Voormalig De Graafschap-verdediger Eric Redeker maakt zich zorgen over de huidige ontwikkelingen bij De Superboeren. De oud-prof ziet bij concurrenten FC Emmen en Fortuna Sittard veel meer energie in het spel. "Zij voetballen met een idee en creëren kansen, dat mis ik momenteel bij De Graafschap."

Redeker maakt zich zorgen over technisch beleid De Graafschap

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. Met name over het technisch beleid zet Redeker zijn vraagtekens. "Er zijn tien spelers gehaald, maar meer dan de helft is niet goed genoeg voor de Eredivisie", plaatst hij een kritische noot. "Als ik dan zie dat een creatieve middenvelder als Mark Diemers belangrijk is bij Fortuna en dat Caner Cavlan wekelijks uitblinkt in Emmen, vraag ik mij af waarom zij niet meer bij De Graafschap spelen. Cavlan deed in de zomer zelfs een open sollicitatie voor een terugkeer."

Zij spelen nu echter bij de directe concurrenten en De Graafschap moet in de winter de transfermarkt op, zo erkende ook trainer Henk de Jong eerder. Redeker sluit zich aan bij die woorden. "Power en snelheid, dat hebben ze nodig. De Graafschap wordt in 80 procent van de wedstrijden teruggedrongen."

Eredivisie

gerelateerd