Eijer boos over rode kaart: "Schandalig, wedstrijd wordt verziekt"

22 december 2018, 21:26

Fortuna Sittard-trainer René Eijer heeft geen goed woord over voor scheidsrechter Allard Lindhout. De arbiter stuurde Jorrit Smeets in het duel met FC Groningen (0-0) van het veld. Eijer vindt de straf onbegrijpelijk. "Schandalig, die wedstrijd wordt verziekt", stelt de oefenmeester.

Lindhout deelde, nadat de VAR ingreep, een rode kaart uit voor een vermeende overtreding op het been van Samir Memisevic. "Ik denk dat er helemaal niets aan de hand is. Wat gebeurt er nou eigenlijk? Niets", zegt Eijer na het zien van de beelden tegen FOX Sports. "Hij glijdt tegen zijn schoen aan."

Eijer vervolgt: "Na de wedstrijd check ik altijd mijn telefoon. Tegen Feyenoord stond die roodgloeiend met felicitaties, nu waren er allemaal woedende mensen die zeiden dat het een schandalige rode kaart was. Ik ben niet de persoon die altijd de schuld legt bij de scheidsrechter, maar die heeft wel veel invloed gehad op het verloop van deze wedstrijd."

Ook VAR Luca Cantineau kreeg een sneer van Eijer. "De scheidsrechter zou het zelf moeten kunnen zien, als hij verstand van voetbal heeft en inzicht heeft in situaties. Met de VAR hetzelfde verhaal. Ik weet niet wie daar achter het scherm zit en op wat voor niveau hij gespeeld heeft? Dit is absoluut geen rode kaart."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen