Van Dijk: "Ik zal nooit vergeten waar ik vandaan kom"

29 december 2018, 09:55

Virgil van Dijk heeft in 2018 de stap naar de wereldtop gezet, maar weigert om te gaan zweven. De verdediger van Liverpool en de aanvoerder van Oranje vindt het belangrijk om met beide benen op de grond te blijven staan.

De 27-jarige verdediger zegt dat tegen de Volkskrant. "Wij zijn niet meer dan anderen", zegt Van Dijk. "Wij voetballers worden betaald voor iets dat we heel leuk vinden, maar we hebben net als iedereen zware dagen. We zijn net als iedereen wel eens ziek. En ik denk dat je sowieso normaal moet blijven. Zoals ik ben, blijf ik, met behulp van mijn vrouw. Ik ben niet gaan zweven. Ik heb vrij hard moeten werken om te komen waar ik ben, maar zal nooit vergeten waar ik vandaan kom."

Van Dijk speelt al jaren in de Premier League en weet hoe zwaar de competitie is. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Arsenal. "Het gaat maar door", weet Van Dijk. "Spelen, rusten, voorbereiden, spelen, rusten. Als je eenmaal op het veld staat, is het prima te doen. Maar het is zwaar, zeker mentaal. We staan aardig onder druk. Soms gaan dingen fout, ook omdat je niet goed geconcentreerd bent. Op de wedstrijddag ben je altijd klaar, maar je moet met een leeg hoofd kunnen voetballen. Als ik op zaterdag speel en op dinsdag weer, moet ik de juiste voeding naar binnen werken, herstellen met hersteldrank, pillen, en moet ik zorgen dat mijn lichaam helemaal relaxt is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen