'Nederlands' Swansea wint, Derby komt knap terug

5 januari 2019 – De Nederlanders hebben in de FA Cup knappe resultaten geboekt. Swansea City was met drie landgenoten in de basis veel te sterk op bezoek bij Aston Villa (0-3), terwijl het Derby County van manager Frank Lampard, Kelle Roos en Florian Josefzoon een knappe comeback wist te maken tegen Southampton.

'Nederlands' Swansea wint, Derby komt knap terug

Aston Villa – Swansea City: 0-3
Met Erwin Mulder op doel, Mike van der Hoon centraal in de defensie en Leroy Fer als controlerende middenvelder kende Swansea City een makkelijke middag bij Aston Villa. Al na twee minuten was het raak via spits Courtney Baker-Richardson. De gastheren waren zo nu en dan wel gevaarlijk, maar zagen dat Swansea in de tweede helft dankzij Nathan Dyer en Jay Fulton uitliep na een ruime zege. Luciano Narsingh bleef overigens heel de wedstrijd op de bank.

Derby County – Southampton: 2-2
Weinigen hadden Derby County na iets meer dan een helft voetballen nog een kans gegeven op een resultaat tegen Premier League-ploeg Southampton. Nathan Redmond leek met twee treffers aan het begin van beide helften zijn ploeg een routineklusje te bezorgen, maar daar dacht de equipe van Frank Lampard, waar Kelle Roos op doel stond, anders over. Goals van Jack Marriot en Tom Lawrence zorgden voor een knappe replay voor Lampard en co. Florian Josefzoon mocht in de tweede helft invallen, terwijl Mason Mount (ex-Vitesse) de hele wedstrijd op de bank bleef.

Eredivisie

gerelateerd