Gutiérrez: "Het was moeilijk om lange tijd op de bank te zitten"

9 januari 2019, 11:12

Het duurde even, maar Érick Gutiérrez heeft zijn basisplaats bij PSV te pakken. De zomeraanwinst moest aanvankelijk op zijn beurt wachten en moest enige tijd genoegen nemen met een reserverol. Dat hij nu basisspeler is, maakt hem blij.

De 23-jarige middenvelder gaat tegenover het Algemeen Dagblad dieper in op zijn rol in Eindhoven. "Het liefst ben ik de nummer acht in een ploeg", vertelt hij. "Dan ben ik meer bij het spel betrokken en kom ik het beste tot mijn recht. Maar voor mij is het belangrijkste dat ik speel. Ik vond het moeilijk om een lange tijd op de bank te zitten, maar dat geldt voor elke speler. Er was geen reden om te wisselen, omdat de ploeg gewoon heel goed draaide. Daar moet je dan vrede mee hebben, maar wel hard blijven werken op de training."

Gutiérrez kwam in de zomer over van Pachuca uit Mexico en moest wennen aan het volgens hem fysieke spel in Nederland. "In Mexico worden wedstrijden meer beslist op techniek. Het tempo is daar ook iets lager. De Eredivisie is een competitie waar het meer op kracht aankomt en waar je elke wedstrijd de strijd aan moet gaan. Toch denk ik dat in Mexico de ploegen qua sterkte wel dichter bij elkaar zitten. In de eredivisie is het bovenin een enorm spannende strijd tussen Ajax en PSV, maar de andere ploegen staan een stuk verder weg", ziet het maatje van Hirving Lozano.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen