Spoorboekje: interview Tadic en terugblik op de winterstop

15 januari 2019, 07:00   Bijgewerkt: 14 januari 2019, 23:52

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 15 januari.

Specials

Deel II: dit gebeurde er bij de Eredivisie-clubs in de winterstop

Alle oefenwedstrijden zijn achter de rug en de Eredivisionisten zijn weer terug op Nederlandse bodem. Oftewel: het aftellen naar de hervatting van de Eredivisie kan beginnen. Hoe staan de clubs ervoor? Welke zaken hebben er afgelopen maand gespeeld en wat speelt er nog steeds op het gebied van transfers, blessures en de basisopstelling? In deel II het overzicht van het rechterrijtje in Nederland. 

Tevreden Tadic kijkt met vertrouwen uit naar prijzenjacht Ajax 

Voor Ajax zit het trainingskamp in de Verenigde Staten er sinds zaterdagavond alweer op. Onder de aangename winterzon in Florida maakten de Amsterdammers zich op voor een cruciale tweede seizoenshelft, waarin er zilverwerk moet worden geoogst. FCUpdate zocht routinier Dusan Tadic op na de afsluitende training van Ajax in de VS en sprak met hem bij over de veranderende Eredivisie, de prijzenjacht van zijn club en de transfergeruchten rondom vrijwel al zijn ploeggenoten. 

Wedstrijden

Australië - Syrië (14.30 uur)

Regerend kampioen Australië ging in de eerste speelronde van de Azië Cup met PSV-spelers Trent Sainsbury en Aziz Behich verrassend ten onder tegen Jordanië. In het duel daarna werd er wel uitstekend orde op zaken gesteld (0-3) tegen Jordanië. Bij een gelijkspel tegen Syrië, waar Heracles Almelo-speler Mo Osman op het middenveld speelt, is het zeker van de volgende ronde. Wint Syrië, dan gaat dat land verrassend door naar de tweede ronde.

VVV-Venlo - SV Straelen (19.00 uur)

VVV-Venlo bleef in tegenstelling tot veel competitiegenoten tijdens de winterstop in eigen land en speelde pas één oefenduel. Dankzij twee goals van Johnatan Opoku werd er met 2-0 gewonnen van FC Viktoria Köln, de koploper van het vierde niveau van Duitsland. Vanavond speelt de nummer acht van de Eredivisie een oefenduel met SV Straelen, dat eveneens actief is op het vierde niveau in Duitsland.

Valencia - Sporting Gijon (21.30 uur)

Met een tiende plaats na negentien duels is Valencia bezig aan een enigzins teleurstellend seizoen in La Liga. Wat echter nog teleurstellender was, was de bekernederlaag tegen Sporting Gijon (2-1) van vorige week. Sporting Gijon degradeerde afgelopen zomer uit La Liga en is dus actief op het tweede niveau waar het momenteel twaalfde staat. Valencia zal vanavond in Mestalla alle zeilen moeten bijzetten om door te stoten naar de kwartfinales van de Copa del Rey. 

Voetbal op tv

20.45 uur: Blackburn Rovers - Newcastle United, Ziggo Sport 14, live verslag van het FA Cup-duel

22.30 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen