Manchester City al rap klaar met Wolverhampton Wanderers

14 januari 2019, 23:33   Bijgewerkt: 15 januari 2019, 08:24

Manchester City heeft een kinderlijk eenvoudige zege geboekt op Wolverhampton Wanderers (3-0). Waar de Engels kampioen in augustus nog punten morste tegen de promovendus (1-1), was het maandagavond in eigen huis na twintig minuten al klaar met Wolverhampton. Door een vroege rode kaart voor Willy Boly was het geen moment spannend in het Etihad Stadium.

Boly ging in de negentiende minuut veel te hard door op de enkel van Bernardo Silva. Arbiter Craig Pawson trok rood en hoefde City de voorsprong alleen nog maar verdubbelen om de wedstrijd in het slot te gooien. Al voor de rode kaart openden The Citizens de score. Voor het elftal van Pep Guardiola was het meteen raak nadat het gaspedaal werd ingetrapt. Met een splijtende pass tussen de linies door bediende Aymeric Laporte Leroy Sané. De Duitser hield het overzicht en legde breed op Gabriel Jesus: 1-0.

Met een man meer op het veld was het wachten op de 2-0 van City. Die kreeg het nog voor rust in de schoot geworpen na een lompe overtreding van Ryan Bennett op Raheem Sterling in de zestien. Jesus nam de strafschop en faalde niet. Wat volgde was een eentonige tweede helft waarin ook bij City de concentratie afnam. De thuisploeg maakte nog wel een derde via Kevin De Bruyne, wiens schot uiteindelijk via Conor Coady in het doel belandde. De Bruyne kwam eerder in het veld voor David Silva, die zijn 267ste duel in de Premier League speelde. Nooit eerder speelde een speler van Manchester City zoveel duels op het hoogste niveau.

City blijft door de overwinning in het spoor van koploper Liverpool, dat vier punten meer heeft. Bovendien profiteert het van de nederlaag van Tottenham Hotspur tegen Manchester United. De voorsprong op de Spurs is vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen