Officieel: Babel tekent tot het einde van dit seizoen bij Fulham

15 januari 2019, 19:11   Bijgewerkt: 15 januari 2019, 19:18

Oranje-international Ryan Babel maakt, zoals verwacht, per direct de overstap naar Fulham. De aanvaller komt over van Besiktas en tekent in principe een contract tot aan het einde van het huidige seizoen. "Ik denk dat ik het vertrouwen kan winnen om ook daarna bij Fulham te blijven", laat de Nederlander opgetogen weten.

Bij Besiktas was de spits uit de gratie geraakt, na een bewogen post via de sociale media. Waar hij vorig seizoen nog een grote bijdrage had in de Turkse successen, moest hij sinds het incident - en mede door een blessure - vaak genoegen nemen met een plek op de tribune. Tevens kampt Besiktas met financiële problemen en kan het de centen van Babel, die een aflopend contract had, goed gebruiken. 

Daardoor was een winters vertrek voor alle opties het beste. De nummer negentien van de Premier League toonde eerder ook al interesse in Babel: dinsdagavond kwam de overgang definitief rond. Burak Yilmaz werd eerder al gepresenteerd als de opvolger van de Nederlander.

"Ryan scoorde vorig seizoen vijftien doelpunt in alle competities en geniet de volledige steun van onze manager. Claudio Ranieri en ik zijn ervan overtuigd dat Ryan's terugkeer in de Premier League een goede toevoeging van onze ploeg is", aldus eigenaar Tony Khan. Eerder kwam Babel in Engeland uit voor Liverpool, voor wie hij een kleine honderd duels speelde. Dat het contract slechts voor een half jaar is, heeft ongetwijfeld te maken met de benauwde degradatie-positie waarin de club momenteel verkeert.

Naast Besiktas en Liverpool speelde de aanvaller voor onder andere Ajax, Hoffenheim, Kasimpasa en Deportivo La Coruña. Sinds hij in Turkije een goede indruk maakt, heeft hij ook weer minuten gemaakt in het Nederlands elftal. Onder Ronald Koeman zit hij steevast bij de Oranje-selectie. Een transfersom is door beide partijen niet bekend gemaakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen