Advocaat baalt van tegendoelpunten: "Twee doelpunten cadeau"

20 januari 2019, 09:08

Dick Advocaat begon 2019 met een flinke kater met FC Utrecht. Op bezoek bij directe concurrent AZ gingen de Domstedelingen met forse cijfers onderuit (3-0), terwijl dat niet nodig was, zo oordeelde de ervaren coach. "Ik kan niks anders zeggen dat de overwinning een beetje geflatteerd is."

Dat stelt hij op het clubkanaal van FC Utrecht. "Op het einde komt AZ nog op een 3-0 voorsprong. Dat is voor FC Utrecht natuurlijk wel een grote nederlaag die we vooral ook aan onszelf te wijten hebben", baalde de coach, die zag hoe het in de laatste tien minuten voor de pauze nog misging, waarbij keeper David Jensen er niet goed uitzag.

"Ze krijgen in mijn ogen twee doelpunten cadeau. Ik ben geen keeper, maar volgens mij zijn dit wel houdbare doelpunten", toonde de coach zich kritisch tegenover FOX Sports. "Gezien die schoten verdienden ze de voorsprong, maar beide partijen waren verder redelijk ongevaarlijk."

En dus moest de trainer met zijn ploeg een 2-0 achterstand ongedaan maakte, maar dat lukte niet meer. "In de tweede helft was FC Utrecht duidelijk dominanter, ondanks dat we niet echt heel erg gevaarlijk werden. We creëerden, ook in de tweede helft, te weinig en AZ vond het prima zo", aldus Advocaat over de tweede helft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen