'FC Barcelona troeft Paris Saint-Germain af in strijd om De Jong'

23 januari 2019, 00:12   Bijgewerkt: 23 januari 2019, 11:03

Niet Paris Saint-Germain, maar FC Barcelona wint de strijd om de handtekening van Frenkie de Jong. De Catalanen hebben PSG afgetroefd. Barça zou zo'n negentig miljoen euro betalen voor de Ajacied, die komende zomer naar Camp Nou moet komen. Dat prijskaartje maakt De Jong in een klap de duurste Nederlander ooit. Paris Saint-Germain wilde niet verder gaan dan 75 miljoen euro.

Dat schrijft De Telegraaf, maar ook diverse Spaanse media (onder wie AS en Marca) maken melding van het akkoord. De wending is opvallend, want volgens dezelfde krant in december zou De Jong zo goed als zeker verkassen naar Frankrijk. Het ochtendblad spreekt nu dan ook van een 'bizarre' wending. De Jong zelf hield al die tijd alle opties open. Als Barcelona inderdaad bijna negentig miljoen euro betaalt voor hem, is Virgil van Dijk niet langer de duurste Nederlander ooit. Liverpool betaalde een jaar geleden ruim 84 miljoen euro voor de huidige aanvoerder van het Nederlands elftal. 

Ook Catalunya Radio meldde dinsdagavond dat De Jong voor Barça kiest. Volgens het radiostation zou voorzitter Josep Maria Bartomeu woensdag naar Nederland reizen om de transfer af te ronden en zijn Paris Saint-Germain, maar ook Manchester City en Juventus op de hoogte van het besluit van De Jong. 

De miljoenendeal betekent financiële klapper voor Willem II en RKC Waalwijk. Voor Willem II ligt zo'n zes miljoen euro in het verschiet, RKC kan rekenen op meer dan drie miljoen euro. Beide clubs hadden een gezamenlijke jeugdopleiding, waar De Jong in het verleden deel van uitmaakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen