Ajax en FC Barcelona bevestigen gigantische transfer De Jong

23 januari 2019, 18:06   Bijgewerkt: 23 januari 2019, 18:55

Ajax en FC Barcelona hebben de transfer van Frenkie de Jong wereldkundig gemaakt. De 21-jarige middenvelder van de Amsterdammers maakt aan het eind van dit seizoen voor maar liefst 75 miljoen euro de overstap naar de Spaanse topclub en tekent een contract voor vijf jaar.

Dat maken beide clubs via de officiële kanalen bekend. De transfer van de international zat er al de hele dag aan te komen. Vannacht maakte De Telegraaf al melding van het feit dat beide clubs rond waren en woensdagmiddag volgde het nieuws dat De Jong ook rond zou zijn met de Catalanen. Nu is het nieuws door alle partijen bevestigd.

Ajax ontvangt 75 miljoen euro voor De Jong, maar het bedrag kan met bonussen oplopen tot maar liefst 86 miljoen euro. Mocht dat het geval zijn, wordt De Jong de duurste Nederlander ter wereld ten koste van Virgil van Dijk (84,4 miljoen).

Ook RKC Waalwijk en Willem II, waar De Jong de jeugdopleiding genoot, pikken een graantje mee. De international speelde tot nu toe 65 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin vijf doelpunten.

De Jong wordt de achtste speler die van Ajax rechtstreeks de overstap maakt naar de Catalaanse topclub. Hij wordt de volgende in het rijtje met Johan Cruijff, Johan Neeskens, Richard Witschge, Frank en Ronald de Boer, Jari Litmanen en Jasper Cillessen. 

Lees ook: FC Barcelona troeft PSG af in strijd om De Jong 

Lees ook: Frenkie de Jong breekt records

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen