Enorm trotse De Jong verheugt zich op FC Barcelona en Messi

23 januari 2019, 20:24   Bijgewerkt: 23 januari 2019, 20:29

Een trotse Frenkie de Jong is opgelucht dat er duidelijkheid is over zijn transfer naar FC Barcelona. De middenvelder van Ajax is blij dat hij voor zijn droomclub, die 75 miljoen naar de Amsterdamse rekening overmaakt, mag uitkomen. "Dan ben je toch wel blij en trots."

In gesprek met Ajax TV laat De Jong zich uit over de overstap naar Catalonië, waar hij vanaf de zomer deel uitmaakt van de selectie. "Dan ben je toch wel blij en trots. Alle andere opties waren ook goed. Ik kon uit genoeg clubs kiezen, alleen als Barcelona echt serieus is, moet ik die kans denk ik pakken."

Dat er een droom uitkomt voor de Jong, blijkt wel aan zijn tevreden blik. "Ajax is natuurlijk een droom en dan heb je een ultieme topclub als droom en dat is voor mij Barcelona geweest. Messi speelt er ook natuurlijk en dat is voor mij een extra reden om er naartoe te gaan. Daar kijk ik naar uit, maar ook naar het einde van de tweede seizoenshelft."

Ondanks het gigantische transferbedrag, verwacht De Jong niet dat er veel meer druk op zijn schouders gelegd wordt. "Misschien wel en misschien zullen mensen er op gaan letten. Het zal nu nog wat extra zijn, maar voetbal blijft uiteindelijk hetzelfde. Daar zal niks aan veranderen. Ik moet zeggen dat de geruchten me niet hebben afgeleid, maar nu het er uit is voelt het toch als een soort opluchting."

De komende maanden focust De Jong zich op Ajax, maar hij kijkt stiekem al een beetje vooruit. "Het is lekker dat er nu zekerheid is en dat ik weet wat er gaat gebeuren. Ik heb niks anders meer aan mijn hoofd dan de andere wedstrijden en ik denk dat Ajax dat ook verdiend. Er staan veel belangrijke dingen op het spel. We weten wat er fout is gegaan tegen Heerenveen en willen de stijgende lijn weer oppakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen