KNVB komt niet in actie tegen arbiters die in Saudi-Arabië fluiten

26 januari 2019, 09:45

De KNVB komt niet in actie tegen Nederlandse toparbiters die wedstrijden fluiten in Saudi-Arabië. In dat land wordt het niet zo nauw genomen met de mensenrechten en dus is het opmerkelijk dat bijvoorbeeld Danny Makkelie daar competitiewedstrijden is gaan fluiten. Volgens Eric Gudde moet sport en politiek gescheiden blijven.

Nederlandse scheidsrechters krijgen geregeld het verzoek om daar wedstrijden te fluiten. "Als we van het ministerie van Buitenlandse Zaken signalen krijgen dat het daar alle perken te buiten gaat, zullen we als KNVB in actie komen. Nu nog niet. Ja, het is een land dat op het randje zit. Maar in mijn ogen zijn er meer landen waar dat zo is. Ik heb bij Qatar ook allerlei vraagtekens", vertelt de KNVB-directeur tegen De Telegraaf. "Bovendien zijn er ook tal van grote Nederlandse organisaties die economische betrekkingen hebben met Saoedi-Arabië. En gaan er ook niet voetbalcoaches uit Nederland aan de slag in dat land?"

Die trainers dragen uiteraard geen KNVB-logo op de borst, iets wat de scheidsrechters wel hebben. "De coaches zijn ook door de KNVB opgeleid en er spelen tevens Nederlandse clubs die lid zijn van de KNVB. We wenden ons er niet vanaf en volgen het nauwgezet. Maar we verbieden het arbiters als Makkelie niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen