Spoorboekje: Liverpool in actie, FC Barcelona moet aan de bak

30 januari 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op woensdag 30 januari.

Nieuws

Groen licht uit Heerenveen?

Het lijkt er sterk op dat Dennis Johnsen de (tijdelijke) overstap maakt van Ajax naar sc Heerenveen. Heel veel tijd hebben de Friezen niet om de overgang rond te maken, dus komt er vandaag al witte rook uit het Abe Lenstra Stadion?

Wedstrijden

Vitoria Setubal - Sporting Portugal (20.00 uur)

Lang had Marcel Keizer niet om zijn eerste hoofdprijs als trainer te vieren. Hij legde zaterdag met Sporting Portugal beslag op de Taça de Liga (het tweede bekertoernooi van Portugal), maar vandaag wachten alweer competitieverplichtingen. Keizer en Sporting willen zo hoog mogelijk eindigen, dus met al acht punten achterstand op koploper FC Porto kan Sporting zich geen puntenverlies veroorloven tegen nummer twaalf Vitoria Setubal.

Liverpool - Leicester City (21.00 uur)

Anderzijds kwam Liverpool de uitschakeling in de FA Cup ook goed uit. Waar de meeste clubs afgelopen weekend bekerverplichtingen hadden, was de agenda van Liverpool elf dagen leeg. In Engeland zeker geen overbodige luxe. Die ruimte greep Jürgen Klopp dan ook aan voor een trainingskamp in Dubai. Vanavond hervat Liverpool de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Leicester City. Dit gebeurt zonder Trent Alexander-Arnold (knieblessure) Joe Gomez (beenbreuk) en James Milner (schorsing). Daartegenover staat de waarschijnlijke terugkeer van Georginio Wijnaldum, die een kleine twee weken geleden ontbrak vanwege een knieblessure.

FC Barcelona - Sevilla (21.30 uur)

FC Barcelona moet aan de bak om uitschakeling in de Copa del Rey te voorkomen. De bekerhouder verloor een week geleden met 2-0 van Sevilla. In het heenduel kregen Lionel Messi en Sergio Busquets rust. Afgelopen zondag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Girona (0-2) keerde het duo terug in de basis, zij zijn ook vanavond hard nodig in de return tegen Sevilla.

Voetbal op tv

19.25 uur: Real Betis - Espanyol, Ziggo Sport Voetbal - live verslag kwartfinale Copa del Rey

20.25 uur: HSV - Sandhausen, FOX Sports 4 - live verslag duel 2. Bundesliga

20.35 uur: Liverpool - Leicester City, Ziggo Sport Select - live verslag duel Premier League

21.25 uur: FC Barcelona - Sevilla, Ziggo Sport Voetbal - live verslag kwartfinale Copa del Rey

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen