Tussen hoop en vrees zorgt KV Mechelen voor een bekersprookje

30 januari 2019, 09:59

KV Mechelen leeft tussen hoop en vrees. De Belgische tweedeklasser bereikte dinsdag de bekerfinale, maar hangt Operatie Propere Handen als een donkere wolk boven de club met Nederlanders Lucas Bijker, Arjan Swinkels en Michael Verrips in de gelederen.

Mechelen klopte dinsdag Union Sint-Gillis in de halve finale en is sinds 2001 de eerste tweedeklasser die het tot de eindstrijd van de Croky Cup schopt. De degradant van vorig seizoen maakt het bekersprookje helemaal compleet als het in de finale van 1 mei Oostende of Gent klopt. In 1956 ging de Belgische beker voor de laatste keer naar een club van het tweede niveau, destijds was dat Tournaisien.

Het bekersucces loopt parallel aan de prestaties in de competitie. Malinwa stevent af op een terugkeer naar de hoogste klasse. Echter loopt er in het kader van Operatie Propere Handen een onderzoek naar eventuele matchfixing bij Mechelen. Als de viervoudig landskampioen schuldig wordt bevonden, dreigt degradatie naar de hoogste amateurafdeling. Ook moet Mechelen rekening houden met het verliezen van de proflicentie en hangt de toekomst, ondanks de bekereuforie, aan een zijden draadje. 

Lees meer: Operatie Propere Handen deel III: cruciale rol van Mechelen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen