Togo mist vlucht naar Dortmund

18 juni 2006, 12:00

De voetbalselectie van Togo heeft zondag op het wereldkampioenschap met opzet een vlucht gemist. De ploeg van de Duitse bondscoach Otto Pfister zou eigenlijk met het vliegtuig vertrekken naar Dortmund, waar maandag Zwitserland de tweede tegenstander is. De spelers weigerden echter hun hotel te verlaten omdat de Togolese voetbalbond nog steeds geen premieregeling heeft opgezet.

"We zitten nog steeds in het hotel in de Duitse plaats Wangen", bevestigde Pfister zondagochtend. "Ik zit nu in mijn eentje in de lobby van het hotel. Ik wacht op mijn spelers die in gesprek zijn met mensen van de voetbalbond."

De premieregeling houdt Togo het hele WK al bezig. Pfister en zijn Nederlandse assistent Piet Hamberg stapten om die reden al op. Later keerde Pfister toch terug. "Ik kan mijn spelers nu niet opnieuw in de steek laten", aldus de 68-jarige Pfister. Ik begrijp ze heel goed. Het wordt tijd dat ze nou eens duidelijkheid krijgen. Ze worden al veel te lang aan het lijntje gehouden."

Als de problemen worden opgelost, is het de bedoeling dat Togo later op zondag alsnog naar Dortmund vliegt. Het is in de geschiedenis van het wereldkampioenschap voetbal nog nooit voorgekomen dat een elftal een wedstrijd boycotte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen