Mac-Intosch moet problemen achterin bij Fortuna oplossen

20 februari 2019 – Fortuna Sittard heeft Calvin Mac-Intosch definitief aangetrokken. De verdediger, die al een tijdje stage liep in Limburg, tekent een contract tot het einde van dit seizoen en moet de problemen achterin gedeeltelijk oplossen. Zijn contract bij het Noorse Notodden FK was al maanden afgelopen, waardoor hij transfervrij was en dus na het aflopen van de transferwindow nog kon worden binnengehaald.

Mac-Intosch moet problemen achterin bij Fortuna oplossen

"Calvin is een zeer welkome versterking. Hij is een centrale verdediger met ervaring op Eredivisie-niveau", laat technisch manager Sjoerd Ars weten op de clubsite. De voormalig speler van onder andere Almere City, sc Cambuur en Telstar speelde 34 duels in de Eredivisie en 161 duels in de Eerste Divisie. Ars: "Een fysiek sterke jongen die goed is aan de bal. Daarnaast is hij op een leeftijd waarop je weet hoe de zweep klapt. Dat is wat we op dit moment nodig hebben in onze defensie."

Dat de Limburgers een verdedigende sterking presenteren is onmogelijk verrassend te noemen. Wessel Dammers, nieuweling Anthony Syhre, Kai Heerings en Branislav Ninaj kampen allemaal met (zware) blessures, mede daardoor kregen de Limburgers in 2019 al liefst 22 (!) tegentreffers. Afgelopen weekend werd er bijvoorbeeld met liefst 6-0 verloren van Heracles Almelo.

"Fortuna speelt in de Eredivisie en doet het op dit moment gewoon goed. Dus toen Fortuna me de kans gaf om mee te trainen en me te bewijzen hoefde ik geen seconde na te denken", legt de verdediger uit. "Ik ben de technische staf ontzettend dankbaar voor de kans om me opnieuw te bewijzen in de Eredivisie. Erin blijven is het grootste doel. En die kans is zeker aanwezig gezien de huidige stand op de ranglijst."

Eredivisie

gerelateerd