Wedstrijd van de Week: Tottenham is de favoriet tegen Arsenal

28 februari 2019, 16:00   Bijgewerkt: 2 maart 2019, 08:52

Het was in het verleden vaak andersom, maar Tottenham Hotspur staat te boek als favoriet voor het treffen met Arsenal van aanstaande zaterdag. Arsenal won de derby van Noord-Londen eerder dit seizoen met 4-2, maar de ploeg van Mauricio Pochettino maakt in de Premier League een sterkere indruk. Omdat de belangen altijd gigantisch groot zijn in de burenruzie, is deze wedstrijd onze Wedstrijd van de Week, die in samenwerking met Remiqz wekelijks terugkomt gedurende het seizoen.

Head to head

Wedstrijden: 197

Winst Tottenham Hotspur: 64

Winst Arsenal: 82

Gelijkspel: 51

Tottenham Hotspur staat momenteel hoger dan Arsenal, maar is historisch gezien de mindere. Liefst 82 keer stapte Arsenal als winnaar van het veld bij een Noord-Londen Derby, tegenover 64 zeges voor The Spurs. Eerder dit seizoen won Arsenal in een spectaculair duel waarin Jan Vertonghen rood kreeg met 4-2 van de rivaal, maar de laatste jaren is Tottenham sterk tegen Arsenal. De laatste twee duels in de thuishaven van Tottenham werden gewonnen door de thuisploeg. Vorig jaar werd het 1-0, het seizoen daarvoor eindigde het in 2-0.

Keyplayers

Harry Kane

Pierre-Emerick Aubameyang

Ook aan Arsenal-zijde is de spits de grote sterspeler. Sinds zijn komst naar Engeland is Pierre-Emerick Aubameyang is een daverend succes bij Arsenal. Hij staat dit seizoen op zestien goals in de Premier League. De 29-jarige aanvaller scoorde vorig seizoen al tien goals voor Arsenal, terwijl hij pas in de winterstop werd aangetrokken. De Gabonees is goed voor een doelpunt per 135 minuten, waar Kane goed is voor een goal per 132 minuten. Aangezien ook Alexandre Lacazette goed op schot is, heeft Unai Emery twee uitstekende spitsen tot zijn beschikking.

Team

Tottenham Hotspur

Bang voor een remise in de derby hoeven we niet te zijn: Tottenham Hotspur speelde dit seizoen nog geen wedstrijd gelijk in de Premier League. Ook is noemenswaardig dat de club uit Londen geen 'klassieke' formatie hanteert. Mauricio Pochettino stuurt zijn ploeg altijd in een 3-5-2- of een 5-3-2-systeem het veld in. Daarmee presteert het team goed: het team scoorde na Liverpool en Manchester City de meeste goals en won liefst twintig van de 27 duels. De voorsprong op Arsenal is dan ook fors. Overigens heeft ook Christian Eriksen een zeer belangrijke rol bij Tottenham. De Deense oud-Ajacied is na Eden Hazard de speler met de meeste assists in de Premier League (negen keer). Zorgelijk voor de club is wel dat de laatste twee wedstrijden verloren gingen in de competitie. 

Arsenal

Bij Arsenal is er door de komst van Unai Emery en het vertrek van Arsene Wenger het enige veranderd, maar de speelwijze is vergelijkbaar. Net als onder Wenger speelt Arsenal ook nu in een 4-2-3-1-systeem, wat ook zo was onder Wenger. Het grote probleem zit hem in de defensie. Arsenal kreeg al 37 tegengoals in de Premier League en staat in het klassement van tegengoals op de elfde plaats. Ook heeft de ploeg het zeer lastig in uitduels. Zeven teams uit de Premier League pakten in uitwedstrijden meer punten dan Arsenal.

Voorspelling

Op basis van de Global Club Index, een accurate weergave van de sterkte van een ploeg, is Tottenham Hotspur de grote favoriet voor de zege.

Winst Tottenham Hotspur: 52,5 procent

Gelijkspel: 26,7 procent

Winst Arsenal: 20,8 procent

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen