Buijs is kritisch ondanks de overwinning: "VVV in leven gelaten"

3 maart 2019, 18:03

FC Groningen-trainer Danny Buijs presteert in 2019 uitstekend met zijn ploeg en staat door de vijfde overwinning van dit kalenderjaar stevig in het linkerrijtje. Toch vond de trainer van de Noorderlingen dat zijn ploeg het zondagmiddag tegen VVV-Venlo beter had moeten doen. "Wij hebben VVV in leven gelaten door een aantal kansen niet te benutten, met ballen op de lat."

Dat zei hij tegenover RTV Noord. "We hebben onnodig veel ballen over de zijlijn geschoten. Hierdoor geef je VVV weer geloof in een resultaat en dit slaat ook over op het publiek", legde Buijs zijn onvrede uit. FC Groningen stond lange tijd namelijk met een man meer op het veld. Pas nadat Mohamed El Hankouri was ingevallen voor Thomas Bruns, ging het echt veel beter lopen.

Door de wissel kwam Ilias Bel Hassani centraal te spelen. Buijs: "Ik vond dat Bel Hassani goed in de wedstrijd zat en Thomas minder. Daarom heb ik die wissel doorgevoerd. Bel Hassani is een creatieve speler en rustig aan de bal. Dat hij dan de beslissende maakt, is mooi."

Doan rood en rust

Tot slot ging de oefenmeester ook nog in op de twee gele kaarten die Ritsu Doan kreeg, waardoor hij vlak voor tijd het veld moest verlaten. "Hij moet nu een weekje wachten en dat is wellicht goed voor hem. Misschien onderschatten we wel wat hij allemaal voor de kiezen heeft gekregen met het reizen naar Japan. De rust die hij nu krijgt kan hij goed gebruiken om te herstellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen