Op bezoek bij De Boer in de MLS: "Champions League is cruciaal"

4 maart 2019 – In de Verenigde Staten en Canada is afgelopen weekend het nieuwe seizoen van de Major League Soccer begonnen. De Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie is dit jaar behoorlijk Nederlands getint, want naast verschillende spelers uit ons land is ook trainer Frank de Boer neergestreken in de USA. De voormalig trainer van Ajax gaat bij regerend landskampioen Atlanta United FC op zoek naar hernieuwd succes in zijn trainerscarriere. FCUpdate.nl sprak de oefenmeester uit Hoorn na zijn verloren MLS-debuut.

Op bezoek bij De Boer in de MLS: "Champions League is cruciaal"

Regerend kampioen
De verwachtingen rondom de nieuwbakken MLS-kampioen zijn hooggespannen. De ploeg wist zich eind februari al te plaatsen voor de kwartfinales van de CONCACAF Champions League en wil nu ook haar ambities voor een volgende titel in de competitie kracht bij zetten. Verschillende MLS-analysten tippen de ploeg van De Boer dit jaar als één van de favorieten voor de titel en dus weet de Nederlander dat hij onder een vergrootglas zal liggen.

Toch is juist het verwachtingspatroon rondom de club een belangrijke reden waarom Atlanta United met De Boer in zee wilde, zo gaf technisch directeur Carlos Bocanegra aan nadat hij de Nederlandse coach afgelopen december had aangesteld. "Frank heeft een geweldige staat van dienst. Zijn voetbalfilosofie sluit aan op die van ons en hij werkt graag met jeugdspelers. Daarnaast is de speelstijl die hij hanteert belangrijk voor ons. Zijn dominante, aanvallende stijl met veel balbezit als uitganspunt is wat wij als club willen."

Voor De Boer ligt een behoorlijke uitdaging klaar. De MLS heeft namelijk alle kenmerken van een grillige competitie in ontwikkeling. Tussen 2009 en 2019 groeide de hoogste voetbaldivisie van vijftien naar 24 teams, verdeeld over twee conferenties. Tijdens de afgelopen tien seizoenen wisten bovendien maar liefst acht verschillende ploegen beslag te leggen op de titel. Alleen LA Galaxy mocht zich het afgelopen decennium meermaals de beste noemen. De wisselvalligheid van de MLS werd recentelijk nog perfect geïllustreerd door Toronto FC. De ploeg uit Canada, waar Gregory van der Wiel deze winter met heibel vertrok, bereikte in 2016 en 2017 de MLS-finale, maar kon het afgelopen seizoen geen potten breken en plaatste zich niet eens voor de playoffs. Ook Atlanta United zelf is een perfect voorbeeld van de wisselvalligheid die het voetbal in Noord-Amerika kenmerkt. De club deed pas in 2017 haar intrede in de hoogste divisie van het Amerikaanse voetbal en mocht dus in het tweede jaar van haar bestaan al de landstitel op haar palmares bijschrijven.

De selectie
Desalniettemin valt titelprolongatie niet uit te sluiten voor The Five Stripes. De Boer beschikt bij zijn nieuwe ploeg namelijk over een uitstekende selectie. De club moest weliswaar afscheid nemen van spelmaker Miguel Almiron, die naar Newcastle United vertrok en met een transfersom van zo'n 25 miljoen euro de duurst verkochte MLS-speler ooit werd. Daar tegenonver staat echter de komst van spits Josef Martínez, die vorig seizoen maar liefst 35 keer scoorde en zich onlangs voor meerdere jaren aan de club verbond. Veel wordt er bovendien verwacht van Gonzalo "Pity" Martinez. De aanvallende middenvelder, nieuwbakken speler van het jaar in Zuid-Amerika, kwam over van River Plate en moet de rol van Almiron gaan overnemen.

Verwacht wordt dat De Boer zal gaan voortborduren op het succes van zijn voorganger Tata Martino (voormalig Barcelona-coach) en daarbij uit zal gaan van een dominante aanval en veel balbezit. Die intenties werden nog niet direct duidelijk tijdens de openingswedstrijd van de competitie, op bezoek bij het D.C. United van Wayne Rooney. Atlanta werd in de beginfase van het duel fel afgejaagd door de thuisploeg en kon zich niet onder die druk uit voetballen. Een treffer vlak voor rust gaf de thuisploeg vleugels, waarna een blunder van doelman Brad Guzan in de tweede helft het lot van Atlanta bezegelde: 2-0. Een tegenvaller voor De Boer, die uiteraard graag met een zege aan de competitie was begonnen.

"D.C. United schoot uit de startblokken. Ze hadden veel energie en wilden zich laten zien voor hun publiek. Wij kwamen maar moeizaam in de wedstrijd, kregen wel wat kansen maar in de eindfase was het steeds niet goed. Ballen waren te hard, of de controle ontbrak. Vervolgens viel er in de blessuretijd van de eerste helft een goal en daarna werd het lastig." (tekst loopt door onder foto)

De MLS begint voor Atlanta net als de CONCACAF Champions League derhalve stroef. In het Noord-Amerikaanse kampioenenbal werd tegen Herediano C.F. de heenwedstrijd in Costa Rica met 3-1 verloren. Enkele tactische omzetten in de return zorgden er vervolgens alsnog voor dat de volgende ronde met een klinkende 4-0 zege werd bereikt.

Tijdens dat tweeluik is C.F. Monterrey uit Mexico de tegenstander. De Champions League is een belangrijk doel voor Atlanta, want nog nooit won een team uit de MLS het prestigieuze toernooi. De ambitieuze clubleiding van De Boer's nieuwe werkgever wil daar op korte termijn verandering in brengen. Die doelstelling heeft flinke gevolgen voor de keuzes die De Boer moet maken bij het selecteren van zijn team, want de agenda is de komende weken boordevol. "Voor de club is de Champions League gewoon heel belangrijk. Niet dat we de MLS niet belangrijk vinden, maar we moeten keuzes maken in dit drukke schema. Normaal gesproken heb je in ieder geval twee dagen rust, daarna een wedstrijd en vervolgens drie dagen rust. Nu zijn het steeds maar twee vrije dagen tot aan de volgende wedstrijddag. Daar komt nog bij dat de uitwedstrijden zijn niet bepaald naast de deur zijn. Het reizen hakt er in en daar moeten we rekening mee houden", aldus De Boer.

Landgenoten
Frank de Boer wordt bij zijn klus in Amerika onder meer bijgestaan door vaste assistant Orlando Trustfull en videoanalyst Erwin Koenis, die werd weggekaapt bij FC Utrecht. Verder kan De Boer rekenen op de steun van Bob de Klerk. De Klerk werkte al eerder in de MLS, als assistent van Aron Winter bij Toronto FC. De werkwijze van de deels Nederlandse staf slaat vooralsnog aan bij de spelers van Atlanta, zo geeft aanvoerder Michael Parkhurst aan na afloop van de verloren wedstrijd in Washington. "Het werken met Frank gaat vooralsnog prima. We proberen uit te voeren wat hij tijdens de voorbereiding heeft overgebracht. Dat zag je tegen D.C. United ook terug. Er waren goede fases in de wedstrijd waarin we dominant balbezit hadden, maar we kwamen tegelijkertijd aanvallend niet echt los."

Gevraagd naar verschillen tussen De Boer en zijn succesvolle voorganger Tata Martino antwoordt Parkhurst: "Eigenlijk zijn er meer overeenkomsten dan verschillen tussen Tata en Frank. De Boer rouleert momenteel wat met spelers vanwege ons drukke schema, dat deed Martino minder. Verder is alles redelijk hetzelfde gebleven." De teleurstelling van de competitienederlaag in de hoofdstad van de VS moet snel worden weggespoeld door Atlanta, want over drie dagen staat het volgende Champions League-duel al weer op de rol. De Boer kijkt er naar uit, maar is op zijn hoede voor een pittige tegenstander. "Monterrey is een team in vorm, ze staan tweede in de Mexicaanse competitie en hebben goede spelers. Bovendien spelen ze thuis, dus we zullen op ons best moeten zijn."

De 48-jarige oefenmeester zal met het oog op de zeer intensieve opstapeling van wedstrijden zijn rouleersysteem blijven hanteren. Dat gebeurt in nauw overleg tussen de technische- en medische staf, zo geeft hij aan: "We zullen wel moeten rouleren. Er staan drie wedstrijden in zeven dagen op het programma, dat is erg veel. Daardoor moeten we keuzes maken, met name met de explosieve spelers die over het algemeen wat blessuregevoeliger zijn. Dat was ook de reden dat we 'Pity' (Gonzalo Martínez, red.) vandaag niet lieten starten. We willen hem komende woensdag volledig fit hebben voor de Champions League."

Na het duel in Mexico van komende woensdag hervat Atlanta United volgende week zondag direct weer de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Cincinnatti, dat dit jaar voor het eerst deel uitmaakt van de MLS. De Boer heeft een goed beeld van wat hem in de competitie te wachten staat qua tegenstand, maar wil zich nog absoluut niet wagen aan een voorspelling voor het nieuwbakken seizoen. Toch tempert hij de favorietenrol die hem is opgelegd enigszins: "Ik vind het nog veel te vroeg om voorspellingen te doen. Er zijn genoeg goede teams, waarvan wij er absoluut één zijn. We moeten ons in ieder geval kunnen plaatsten voor de play-offs en daar zijn we keihard voor aan het werk. Als onze sterspelers dan fit blijven dan kunnen we lang mee blijven doen."

Door: Daan ten Berge

Reacties

Het laatste nieuws
Volledig
Compact

 1. dinsdag 19 maart 2019

 2. De Haan ziet in Van Gaal een goede opvolger van Van Praag 11:52

  De Haan ziet in Van Gaal een goede opvolger van Van Praag

  De KNVB moet op zoek naar een opvolger van Michael van Praag, die later dit jaar zijn taken als bondsvoorzitter naast zich…

 3. Veel landen willen WK voetbal voor vrouwen in 2023 organiseren 11:18

  Veel landen willen WK voetbal voor vrouwen in 2023 organiseren

  De FIFA heeft niet te klagen over belangstelling voor het organiseren van het WK 2023. Veel landen hebben zich namelijk bij de…

 4. Mourinho ziet Mbappé als meest waardevolle speler ter wereld 10:54

  Mourinho ziet Mbappé als meest waardevolle speler ter wereld

  José Mourinho laat zich regelmatig kritisch uit over bepaalde spelers, maar heeft louter complimenten over voor Kylian Mbappé.…

 5. Verbeek: "Mentale weerbaarheid staat onder druk bij Ajax" 10:28

  Verbeek: "Mentale weerbaarheid staat onder druk bij Ajax"

  Gertjan Verbeek vindt het niet logisch om het drukke schema van Ajax aan te wijzen als reden voor de nederlaag bij AZ (1-0). De…

 6. Soap bij Roda compleet: Molenaar vertrekt, Van der Luer opvolger 10:02

  Soap bij Roda compleet: Molenaar vertrekt, Van der Luer opvolger

  De soap bij Roda JC is compleet. De club maakt dinsdagochtend bekend dat Robert Molenaar per direct het veld moet ruimen.…

 7. Salihamidzic looft Robben: "Ongelooflijke professional" 09:57

  Salihamidzic looft Robben: "Ongelooflijke professional"

  Arjen Robben zit in de nadagen van zijn carrière, maar dat betekent niet dat de aanvaller de touwtjes laat vieren. In…

 8. Duitsland meldt zich ook voor finale Champions League van 2022 09:35

  Duitsland meldt zich ook voor finale Champions League van 2022

  Er is de Duitse voetbalbond veel aan gelegen om een Champions League-finale binnen te hengelen. Nadat de bond zich eerder al…

 9. Nederland tegen Wit-Rusland onder leiding van Italiaanse arbiter 09:14

  Nederland tegen Wit-Rusland onder leiding van Italiaanse arbiter

  De aanstaande interland van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland is donderdag in Italiaanse handen. De UEFA heeft…

 10. Pröpper wil naar het EK met Oranje: "De honger is groot" 08:51

  Pröpper wil naar het EK met Oranje: "De honger is groot"

  Davy Pröpper voelt aan alles dat de stemming rond het Nederlands elftal behoorlijk is veranderd. Sinds Oranje onder Ronald…

 11. NEC bespreekt situatie van club met voormalig partner Futuralis 08:48

  NEC bespreekt situatie van club met voormalig partner Futuralis

  NEC heeft de situatie van de club besproken met Futuralis. Het voetbaladviesbureau deed tot september 2016 twee jaar lang…

 12. Cillessen is helemaal fit en klaar voor aanstaande interlands 08:30

  Cillessen is helemaal fit en klaar voor aanstaande interlands

  Ronald Koeman gaf maandag op de persconferentie aan dat hij zich wel even zorgen heeft gemaakt over de fysieke gesteldheid van…

 13. Babel laat uit respect voor Fulham geïnteresseerde clubs wachten 08:18

  Babel laat uit respect voor Fulham geïnteresseerde clubs wachten

  Clubs staan in de rij voor Ryan Babel, maar de 32-jarige aanvaller wacht met het nemen van een beslissing. Eerst wil hij weten…

 14. 'Brood topkandidaat om Van der Gaag op te volgen' 08:04

  'Brood topkandidaat om Van der Gaag op te volgen'

  Ruud Brood kan rekenen op belangstelling van NAC Breda. De 56-jarige trainer is in beeld om Mitchell van der Gaag, die maandag…

 15. Becker gaat vrijuit en ontloopt straf voor trap aan Buijs 07:42

  Becker gaat vrijuit en ontloopt straf voor trap aan Buijs

  Sheraldo Becker ontsnapt aan een schorsing voor zijn trap aan Danny Buijs. Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond deed navraag bij…

 16. Memphis vindt situatie bij Olympique Lyon 'frustrerend' 07:41

  Memphis vindt situatie bij Olympique Lyon 'frustrerend'

  Tijdens de vorige interlandperiode stak Memphis Depay in uitstekende vorm bij zijn club, maar nu gaat het een stuk moeizamer met…

 17. Ferdi Kadioglu loopt met mixed feelings rond bij Fenerbahçe 07:15

  Ferdi Kadioglu loopt met mixed feelings rond bij Fenerbahçe

  Hij behoort tot de grootste talenten van Nederland, maar verpietert al het hele seizoen bij Fenerbahçe op de bank. Ferdi…

 18. Spoorboekje: interview met Kadioglu, NAC op zoek naar coach 07:00

  Spoorboekje: interview met Kadioglu, NAC op zoek naar coach

  Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het…

 19. Gisteren gemist: NAC zonder coach, Ihattaren praat met Koeman 00:30

  Gisteren gemist: NAC zonder coach, Ihattaren praat met Koeman

  In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de dag daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting…

 20. maandag 18 maart 2019

 21. Erelid Van Os wacht 'topaankopen' van langer blijvende Overmars 23:41

  Erelid Van Os wacht 'topaankopen' van langer blijvende Overmars

  De contractverlenging van directeur voetbalzaken Marc Overmars bij Ajax kan op goedkeuring rekenen van erelid Arie van Os. De…

 22. Chelsea dient klacht in bij UEFA na racistisch wangedrag in Kiev 23:08

  Chelsea dient klacht in bij UEFA na racistisch wangedrag in Kiev

  Het Europa League-duel tussen Chelsea en Dinamo Kiev krijgt nog een staartje. De Engelsen hebben namelijk een officiële klacht…

 23. France Football vindt Rinus Michels de beste coach aller tijden 22:29

  France Football vindt Rinus Michels de beste coach aller tijden

  Volgens het gerenomeerde France Football is Rinus Michels is de beste voetbaltrainer aller tijden. Het Franse voetbalmedium…

 24. Van Bergen en Heerenveen halen opgelucht adem na MRI-scan 22:01

  Van Bergen en Heerenveen halen opgelucht adem na MRI-scan

  SC Heerenveen kan opgelucht ademhalen na goed nieuws over vleugelspits Mitchell van Bergen. De buitenspeler van de Friezen viel…

 25. Dumfries ontkent mindere fase en heeft lak aan uitfluitende fans 21:29

  Dumfries ontkent mindere fase en heeft lak aan uitfluitende fans

  Denzel Dumfries vindt niet dat hij minder speelt dan tijdens de eerste seizoenshelft. Dat geeft de PSV-back aan in gesprek met…

 26. Ook Meunier haakt af bij door blessures geteisterde Rode Duivels 21:06

  Ook Meunier haakt af bij door blessures geteisterde Rode Duivels

  Bondscoach Roberto Martinez kan met met België geen beroep doen op een behoorlijke hap spelers. Na Axel Witsel, Vincent Kompany…

 27. Teleurgestelde De Jong wil kater wegspoelen met Oranje 20:36

  Teleurgestelde De Jong wil kater wegspoelen met Oranje

  Ondanks de pijnlijke uitglijder tegen AZ is Frenkie de Jong gemotiveerd om weer aan de slag te gaan met het Nederlands elftal.…

 28. Speler van de Week: AZ door Bizot van topduelcomplex af 20:30

  Speler van de Week: AZ door Bizot van topduelcomplex af

  Wat AZ de afgelopen drie jaar niet voor elkaar kreeg, lukte zondag wel: winnen van een club uit de traditionele topdrie. Door…

 29. Ihattaren bevestigt gesprek Koeman en erkent twijfel 20:03

  Ihattaren bevestigt gesprek Koeman en erkent twijfel

  Mohammed Ihattaren weet nog niet of hij later voor het Nederlands elftal of Marokko kiest. Het 17-jarige toptalent van PSV sprak…

 30. Van der Gaag geeft de moed op en dient ontslag in bij NAC Breda 19:38

  Van der Gaag geeft de moed op en dient ontslag in bij NAC Breda

  Mitchell van der Gaag is niet meer de trainer van NAC Breda. De oefenmeester heeft zijn ontslag ingediend bij de hekkensluiter…

 31. Pröpper: "Blij dat het hele land weer achter ons staat" 19:30

  Pröpper: "Blij dat het hele land weer achter ons staat"

  Davy Pröpper kwam met een geweldige opsteker aan bij het trainingskamp van het Nederlands elftal. De middenvelder van Brighton…

 32. Kluivert begrijpt dat Koeman kiest voor spelende Berghuis 18:50

  Kluivert begrijpt dat Koeman kiest voor spelende Berghuis

  Justin Kluivert hoopt zo snel mogelijk weer voor het Nederlands elftal te mogen uitkomen. De tiener van AS Roma moet zich deze…

 33. Overvolle Engelse ziekenboeg geeft Hudson-Odoi kans op debuut 18:24

  Overvolle Engelse ziekenboeg geeft Hudson-Odoi kans op debuut

  Een mooi moment voor Callum Hudson-Odoi: de pas achttienjarige vleugelspits is voor het eerst opgeroepen voor de selectie van…

 34. Guardiola bidt voor internationals wegens 'krankzinnig' schema 18:05

  Guardiola bidt voor internationals wegens 'krankzinnig' schema

  Pep Guardiola is niet blij met de aankomende interlandperiode. Volgens de trainer van Manchester City slaat hij kruisjes om al…

 35. Emmen-sterkhouder Bijl moet wedstrijd brommen na uitsluiting 17:47

  Emmen-sterkhouder Bijl moet wedstrijd brommen na uitsluiting

  FC Emmen moet Glenn Bijl missen tijdens de komende Eredivisie-wedstrijd tegen PEC Zwolle. De middenvelder van de promovendus is…

 36. Depay hoeft ondanks matige periode niet te vrezen in Oranje 17:35

  Depay hoeft ondanks matige periode niet te vrezen in Oranje

  Memphis Depay hoeft ondanks een mindere periode in zijn loopbaan niet te vrezen voor zijn plek in het Nederlands elftal. Dat…

 37. Becker moet vrezen voor zware straf na trap tegen Buijs' kuiten 16:58

  Becker moet vrezen voor zware straf na trap tegen Buijs' kuiten

  Sheraldo Becker wordt mogelijk flink geschorst na zijn schop tegen FC Groningen-coach Danny Buijs. De buitenspeler van ADO Den…

 38. KNVB herdenkt Cruijff op sterfdag tijdens interland met Duitsland 16:43

  KNVB herdenkt Cruijff op sterfdag tijdens interland met Duitsland

  Het is aanstaande zondag exact drie jaar geleden dat Johan Cruijff op 68e jarige leeftijd overleed. De grootste voetballer van…

 39. Koeman gaat geen spelers sparen in kwalificatieduels 16:39

  Koeman gaat geen spelers sparen in kwalificatieduels

  Ronald Koeman gaat de komende interlandperiode geen rekening houden met clubbelangen. Dat vertelde de bondscoach van het…

 40. 'Geblesseerde Ziyech moet interlands Marokko laten schieten' 16:31

  'Geblesseerde Ziyech moet interlands Marokko laten schieten'

  Hakim Ziyech blijft tijdens de interlandperiode in Amsterdam. De Marokkaanse spelmaker van Ajax viel zondag geblesseerd uit in…

 41. Overmars ook komende jaren directeur voetbalzaken Ajax 16:20

  Overmars ook komende jaren directeur voetbalzaken Ajax

  Marc Overmars gaat zijn contract bij Ajax verlengen. De raad van commissarissen (rvc) wil de directeur voetbalzaken binden tot…

 42. Koeman sprak al met Ihattaren en bekeek Stengs 16:11

  Koeman sprak al met Ihattaren en bekeek Stengs

  Ronald Koeman heeft maandagmiddag tijdens een persconferentie in Zeist toelichting gegeven op zijn definitieve selectie. Daarbij…

 43. Dilrosun meldt zich met blessure af bij Jong Oranje 15:16

  Dilrosun meldt zich met blessure af bij Jong Oranje

  Javairô Dilrosun heeft zich afgemeld bij Jong Oranje. De twintigjarige aanvaller van Hertha BSC kampt met een hamstringblessure…

 44. Oranje traint besloten door aanslag in Utrecht 14:57

  Oranje traint besloten door aanslag in Utrecht

  Het Nederlands elftal traint maandagmiddag achter gesloten deuren. Na overleg tussen de KNVB en politie is besloten dat publiek…

 45. Jonk in beeld bij FC Volendam als opvolger De Koning 14:41

  Jonk in beeld bij FC Volendam als opvolger De Koning

  Wim Jonk begint komende zomer mogelijk aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De oud-international is bij FC Volendam in beeld…

 46. Zeefuik heeft spijt van duwen El Khayati: "Een domme actie" 14:23

  Zeefuik heeft spijt van duwen El Khayati: "Een domme actie"

  Deyovaiso Zeefuik heeft spijt van zijn betrokkenheid bij het veelbesproken opstootje tussen spelers van FC Groningen en ADO Den…

 47. Rutten: "Misschien kan dit seizoen nog een verrassing brengen" 13:52

  Rutten: "Misschien kan dit seizoen nog een verrassing brengen"

  Fred Rutten ziet de play-offs om de Belgische titel met vertrouwen tegemoet. RSC Anderlecht won zondag met 0-2 van KV Oostende…

 48. Degradatiezorgen ADO: "Ik heb niet vaak in deze situatie gezeten" 13:31

  Degradatiezorgen ADO: "Ik heb niet vaak in deze situatie gezeten"

  Lex Immers maakt zich zorgen over de huidige situatie van ADO Den Haag. De Hagenaren gingen zondagmiddag met 1-0 onderuit tegen…

 49. Tweeluik met Manchester United komt niet in gevaar voor Suárez 12:52

  Tweeluik met Manchester United komt niet in gevaar voor Suárez

  Luis Suárez is niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Real Betis (1-4) gekomen, maar de schade valt mee. FC Barcelona meldt…

 50. Ward-Prowse mag zich na afmeldingen melden bij Engeland 12:39

  Ward-Prowse mag zich na afmeldingen melden bij Engeland

  James Ward-Prowse is beloond voor zijn sterke ontwikkeling bij Southampton. De 24-jarige middenvelder is na afmeldingen van John…

 51. UEFA start onderzoek naar gebaren Cristiano Ronaldo 12:15

  UEFA start onderzoek naar gebaren Cristiano Ronaldo

  De UEFA gaat een onderzoek starten naar de gebaren die de Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo maakte in het met 3-0 gewonnen…

 52. Cambuur verwacht Henk de Jong spoedig te contracteren 11:59

  Cambuur verwacht Henk de Jong spoedig te contracteren

  Niets lijkt een terugkeer van Henk de Jong bij SC Cambuur meer in de weg te staan. De trainer wat door de club wordt bevestigd…

Meer nieuws