Musampa hoopt dat Ajax net als in 1995 geschiedenis schrijft

5 maart 2019, 10:00

Kiki Musampa speelde in 1995 mee bij de legendarische overwinning van Ajax op Real Madrid (0-2), een uitslag die de Amsterdammers dinsdagavond ook nodig hebben om de volgende ronde te bereiken van de Champions League. De oud-Ajacied schrijft de selectie van Erik ten Hag een open brief om ze veel succes te wensen in Bernabéu.

Dat doet hij in De Telegraaf. 'Wat een geweldig affiche! Real Madrid-Ajax. Dit zijn de wedstrijden, waar alle jongetjes van dromen', laat hij optekenen in het dagblad. Ook vertelt hij ruiterlijk over 23 jaar geleden toen hij in Madrid zijn basisdebuut maakte bij Ajax als 'jonkie'.

'Het werd een van de mooiste duels uit de geschiedenis van Ajax. Maar jullie staan op het punt dit te doen vergeten. Jullie hebben de potentie en kwaliteit. Dat hebben jullie in de Johan Cruijff ArenA wel bewezen, toen jullie Real Madrid in de eerste helft he-le-maal wegspeelden', aldus Musampa, die hoopt dat Ajax met Amsterdamse bluf gaat spelen en vooruit durft te voetballen.

'Heb maling aan wie er voor je staat, want jullie behoren als team tot de beste en doen voor niemand onder', vindt hij. 'Voel je vrij, moedig elkaar vooral aan en geloof dat het kán! Moge – met de geest van toen en met het team van nu – opnieuw geschiedenis worden geschreven.'

Gaat Ajax voor een stunt zorgen in Madrid? Zet in en krijg een mooie bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen