De Vrij belangrijk voor Inter in spectaculaire derby

17 maart 2019, 22:34   Bijgewerkt: 17 maart 2019, 22:49

De stadsderby tussen AC Milan en Internazionale is uitgemond in een waar spektakelstuk. In San Siro vielen zondagavond vijf doelpunten, waarvan drie gemaakt door de Nerazzurri. Stefan de Vrij - midweeks nog de schlemiel bij de Italiaanse club - was met een doelpunt belangrijk voor zijn ploeg. Door de 2-3 zege neemt Inter de derde plaats weer over van de stadsgenoot.

In aanloop naar de beladen derby incasseerde Inter een flinke dreun. Het Europa League-duel met Eintracht Frankfurt ging donderdagavond met 0-1 verloren, waardoor de Italianen uit het toernooi liggen. De Vrij leidde met een fout de Europese uitschakeling in, maar begon in de Derby della Madonnina gewoon in de basis. Hij maakte vijf minuten na rust met een fraaie kopbal de 2-0.

Helemaal aan het begin van de wedstrijd was de uitspelende club op voorsprong gekomen door een doelpunt van Matías Vecino. De middenvelder schoot van dichtbij raak nadat Lautaro Martínez de bal panklaar had gelegd. Nadat De Vrij de marge had verdubbeld, leek Inter af te stevenen op een vrij simpele zege. AC Milan, dat in heel 2019 nog geen wedstrijd had verloren, slaagde er namelijk niet in een vuist te maken.

De spanning in de wedstrijd kwam een paar minuten na De Vrij's doelpunt helemaal terug. Tienoué Bakayako maakte met zijn eerste doelpunt in Italiaanse dienst de aansluitingstreffer. De fysiek sterke middenvelder kopte raak op aangeven van Hakan Calhanoglu. Daarna herhaalde het riedeltje zich: Inter vergrootte de marge via Martínez naar twee doelpunten, waarna Milan even later via Mateo Musacchio de aansluiting weer vond.

Diep in de blessuretijd dacht Milan op gelijke hoogte te komen, maar op de doellijn werd een inzet van Patrick Cutrone van de doellijn gehaald door Danilo D'Ambrosio. Door de zege stijgt Inter ten koste van Milan naar de derde plaats. Het gat tussen de Milanese clubs bedraagt twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen