Hoekstra deels tevreden over eerste duel na vertrek Poldervaart

7 april 2019 – Excelsior speelde zaterdagavond de eerste wedstrijd zonder trainer Adrie Poldervaart, maar veel veranderd was er uiteindelijk niet. De Rotterdammers kregen ook ditmaal kansen, maar stonden tegen FC Groningen wel uiteindelijk met lege handen en gescoord werd er wederom niet: 1-0. Toch bleef interim-coach André Hoekstra positief. "Er ging veel fout, maar er stond een ploeg die ervoor geknokt heeft en met elkaar aan de slag is gegaan."

Hoekstra deels tevreden over eerste duel na vertrek Poldervaart

Dat vond de coach tegenover FOX Sports. "Helaas hebben we het nog niet om kunnen draaien", zei Hoekstra over de falende afwerking. Excelsior maakte slechts één doelpunt in de laatste zeven wedstrijden. "In de eindfase en in de eindpass gaat dat mis. En natuurlijk de afwerking. Het gaat er uiteindelijk om wat je tussen de palen brengt."

Dat er tegen FC Groningen van alles misging, wilde Hoekstra niet wijten aan het opstappen van Poldervaart. "Natuurlijk was het een hectische week, maar op voetbal zit altijd een beetje druk. Dat mag geen probleem zijn", vond Hoektra, die wel positief wilde blijven. De inzet was goed. "En als we de fouten eruit kunnen halen, zijn we een heel eind."

Eredivisie

gerelateerd