PEC Zwolle legt Fortuna op pijnbank en is nagenoeg veilig

7 april 2019, 16:32

PEC Zwolle lijkt het degradatiespook definitief te hebben verjaagd uit het MAC3PARK-stadion. De ploeg van trainer Jaap Stam legde zondagmiddag in eigen huis Fortuna Sittard over de knie en neemt met een ruime zege afstand van de gevarenzone. PEC domineerde de gehele wedstijd, maar kwam pas na rust echt op gang en liep vervolgens snel uit naar 5-0. Fortuna Sittard eindigde voor de derde keer op rij een wedstrijd met tien spelers.

PEC wist dat het zich met een zege zo goed als veilig zou spelen. Dat was terug te zien in het spel van de manschappen van Jaap Stam, want de thuisploeg was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij. Met name op de rechterflank lag er veel ruimte, waar Kingsley Ehizibue veel te weinig mee deed. PEC speelde desalniettemin zeer behoorlijk en werd door Fortuna geen strobreed in de weg gelegd. De openingstreffer bleek dan ook een kwestie van tijd en kwam na een half uur voetballen van de voet van Vito van Crooij. Die mocht daarvoor Younes Namli bedanken, want de spelmaker wipte de bal na een uitstekende actie perfect op voor zijn ploeggenoot. De volley van Van Crooij was vervolgens onhoudbaar voor Alexei Koselev: 1-0.

Gelukkig voor de Limburgers haalde PEC na de 5-0 de voet enigszins van het gaspedaal. De wedstrijd bloedde dood richting het laatste fluitsignaal en gescoord werd er niet meer. De thuisploeg klimt met de ruime zege dus uit de gevarenzone, terwijl Fortuna in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen nog heel hard aan de bak zal moeten om het vege lijf te redden.

Opstellingen en beoordelingen:*

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 6; Bram van Polen 6.5 (68. Yuta Nakayama 6), Darryl Lachman 6.5, Thomas Lam 6.5, Kenneth Paal 6.5; Kingsley Ehizibue 7, Pelle Clement 7 (68. Clint Leemans 6), Younes Namli 8; Vito van Crooij 7.5 (72. Stanley Elbers -), Lennart Thy 7.5, Mike van Duinen 7.5

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 4, Calvin Mac-Intosch 5, Branislav Ninaj 4, Kai Heerings 5, Marco Ospitalieri 5; Jorrit Smeets 5, Lars Hutten 5 (72. Andrija Balic -), Wessel Diemers 5.5; Lisandro Semedo 4.5 (37. Alessandro Ciranni 4.5), Andrija Novakovich 4.5, Lazaros Lamprou 4.5 (58. Clint Essers 5)

Man of the Match: Younes Namli

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in actie te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen