Rutten snapt kritische fans: "Ik zou ook diep teleurgesteld zijn"

8 april 2019, 12:29

Anderlecht heeft voor het eerst sinds de invoering van de play-offs het seizoenstoetje geopend met nul punten uit de eerste drie duels. Nooit eerder deed de Belgische topclub het zo slecht en dus snapt Fred Rutten dat er kritische fans zijn. "Mocht ik een kaartje kopen voor een jaar, dan zou ik ook diep teleurgesteld zijn", laat hij weten.

Tegenover Sporza ging hij in op de nieuwe nederlaag (1-2) die hij zondagavond in eigen huis leed tegen Antwerp. "Voor de rust zetten we Antwerp goed onder druk en creëerden we een paar mogelijkheden. Maar de laatste tik ontbrak. We hadden de controle, maar kregen een tegendoelpunt door een onachtzaamheid. Dat past een beetje bij Anderlecht dit jaar", zag de coach.

Voor rust was Anderlecht het door de tegentreffer helemaal kwijt en in de tweede helft stond opponent Antwerp als een huis. Rutten: "Zij wachtten op dat ene momentje en dat kregen ze. De gelijkmaker was een mentale dreun. Iedere keer krijgen we een klap in ons gezicht en moet je dit team weer oppeppen voor de volgende wedstrijd. Dat is heel frustrerend, voor de staf én de spelers."

Want inmiddels is de titel definitief uit zicht en moet Anderlecht zelfs vrezen voor deelname aan Europees voetbal. "Je kan niet zeggen dat we zonder vertrouwen spelen, maar de final touch defensief of offensief ontbreekt. Dat het ook voor de coach niet makkelijk is? Maak je over de coach geen zorgen, ik ben wel strijdbaar. Dit is wel extreem, maar ik heb wel ervaring in dit soort situaties."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen