Moniz ziet kwaliteit bij Excelsior: "Adrie heeft goed werk geleverd"

9 april 2019, 14:56   Bijgewerkt: 9 april 2019, 15:33

Ricardo Moniz heeft er vertrouwen in dat hij Excelsior in de Eredivisie kan houden. De ervaren oefenmeester stapte maandag bij de club op Kralingen in en stond dinsdag voor het eerst voor de groep en die training gaf hem veel vertrouwen. "Adrie (Poldervaart, diens voorganger die vorige week opstapte, red.) heeft goed werk geleverd. Het enige wat ik kan doen, is een paar procent verbeteren."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Overigens wil dat niet zeggen dat Moniz, die onder andere Ajax en AZ nog treft in de laatste vijf duels, denkt dat het zomaar wel even lukt. "Maar ik heb niet getwijfeld of ik hier wel in moet stappen. Je moet dingen durven, dan ben je al halverwege. En verder alles geven wat je hebt", vindt hij.

De oefenmeester, die voor het eerst in de Eredivisie werkzaam is, denkt dat er genoeg kwaliteit in de ploeg van Excelsior om te overleven. En dat sommige spelers daarin soms eigenwijs zijn, kan Moniz wel hebben. "Er moeten mensen zijn die rechtsaf gaan als iedereen linksaf gaat. Want dat zijn wel de mensen die de beuk erin gooien en de leiding bewaken. Die persoonlijkheden, die zie je tegenwoordig minder. En die hebben wij nu nodig."

De voorsprong op NAC Breda bedraagt vijf punten, de achterstand op de veilig vijftiende plaats twee punten. Met Ajax, Willem II, ADO Den Haag, AZ en Heracles Almelo is het programma echter lastig zat. In het verleden was Moniz trainer bij onder meer FC Eindhoven, Hamburger SV, Red Bull Salzburg en AS Trencin.

Als Tadic én Ziyech een doelpunt maken namens Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen