Oblak blijft Atlético trouw en verlengt met twee jaar

17 april 2019, 13:33

Het is Atlético Madrid gelukt om Jan Oblak voorlopig uit handen van andere Europese grootmachten te houden. De Madrilenen melden woensdagmiddag via de officiële kanalen dat de Sloveense doelman zijn handtekening heeft gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2023 in de Spaanse hoofdstad houdt. Zijn vorige verbintenis liep twee jaar eerder af.

Atlético Madrid haalde Oblak in 2014 op bij Benfica als opvolger van Thibaut Courtois. Dat bleek een schot in de roos te zijn. De 26-jarige keeper stond 203 keer onder de lat bij de Spaanse club en wist liefst 115 maal de nul te houden. Met Oblak in de gelederen won Atlético de Spaanse Super Cup (2014), De Europa League (2018) en de Europese Super Cup (2018).

"Ik ben ontzettend blij om hier te zijn, blijf onverminderd hard werken en zal alles blijven geven om deze kleuren te verdedigen", reageert Oblak. De Sloveen, die met onder meer Paris Saint-Germain en Juventus in verband werd gebracht, had in zijn oude contract een ontsnappingsclausule van honderd miljoen euro staan. In zijn nieuwe verbintenis is die afkoopclausule naar verluidt flink verhoogd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen