Advocaat: "Ondanks alle kritiek doet Utrecht het gewoon goed"

19 april 2019, 18:16

Het lijkt een kwestie van tijd voordat FC Utrecht zich plaatst voor de play-offs om Europees voetbal. De Domstedelingen bevinden zich op de vijfde plaats in de Eredivisie en hebben nog enkele punten nodig om zeker te zijn van play-offvoetbal. Dick Advocaat wil niets aan het toeval overlaten en zich zo snel mogelijk kwalificeren voor de nacompetitie.

Utrecht kan zaterdag op bezoek bij FC Emmen een enorme stap zetten richting de play-offs. De promovendus zal zich echter kranig weren; Emmen staat vijftiende en kan de punten in de strijd tegen degradatie enorm goed gebruiken. "Voor beide ploegen is het een belangrijke wedstrijd", weet Advocaat. Tijdens het perspraatje van vrijdag vertelt de trainer dat hij Emmen een geduchte tegenstander vindt. "Dat hebben ze tegen Heerenveen (2-0, red.) wel bewezen. Ze storen vroeg en spelen agressief, daar had Heerenveen geen antwoord op."

Advocaat werd in september aangesteld als opvolger van Jean-Paul de Jong. Met de ervaren trainer aan het roer is Utrecht uit de onderste regionen geklommen en heeft het zich in de subtop genesteld. "Je weet dat als je bij een club tussentijds inspringt, het niet jouw groep is. Maar ik vond het wel een goede groep waarmee je iets kan doen. Als je ziet dat we ondanks alle kritiek van sommige mensen bijna het hele seizoen vijfde, zesde staan, dan doen Utrecht het gewoon heel goed."

Lees ook: Emmen wil tegen Utrecht hele grote stap zetten naar handhaving

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen