Stuntploeg Atalanta ten koste van Fiorentina naar finale

25 april 2019, 22:54

In de competitie is Atalanta Bergamo al jaren sterk bezig en de subtopper krijgt nu ook de kans om de ontwikkeling te bekronen met zilverwerk. De ploeg van Gian Piero Gasperini heeft donderdag namelijk de bekerfinale bereikt door met 2-1 te winnen van Fiorentina. Dat was voldoende na de 3-3 in de uitwedstrijd.

Toch zag het er donderdag even slecht uit voor Atalanta. In de derde minuut kwam Fiorentina namelijk al op voorsprong via de Colombiaan Luis Muriel. Lang bleef die voorsprong echter niet staan. Tien minuten later schoot Josip Ilicic vanaf de penaltystip de gelijkmaker binnen. De vreugde bij het thuispubliek was compleet toen Alejandro Gomez in de 69ste minuut de bevrijdende 2-1 aantekende. Die voorsprong gaf Atalanta niet meer uit handen.

Bij de thuisploeg stonden Marten de Roon en Robin Gosens in de basis. Beide spelers maakten de negentig minuten vol, terwijl Hans Hateboer geschorst was. Atalanta stuntte eerder in het bekertoernooi al door Juventus met 3-0 te verslaan, terwijl Fiorentina eerder verrassend met 7-1 won van AS Roma.

De finale tegen SS Lazio wordt gespeeld op 15 mei. De formatie uit Rome schakelde AC Milan uit in de halve eindstrijd. Atalanta staat voor het eerst sinds 1996 in de bekerfinale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen