Bij FC Twente ontslagen Pusic vindt onderdak bij AZ

28 mei 2019, 13:40

Marino Pusic gaat toch de Eredivisie in. De bij FC Twente ontslagen trainer wordt toegevoegd aan de technische staf van AZ, waar hij de rechterhand wordt van Arne Slot. Binnenkort zet Pusic zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen.

De 47-jarige Pusic werd onlangs na het veroveren van de titel in de Eerste Divisie ontslagen door FC Twente, dat met Gonzalo Garcia-Garcia als hoofdtrainer de Eredivisie ingaat. Bij AZ keert Pusic terug in de luwte en gaat hij als assistent aan de slag. "Het zal voor veel mensen verrassend zijn dat ik terugkeer in de rol van assistent-trainer. Het gaat mij echter vooral om de kwaliteit van mensen waarmee ik kan werken en het takenpakket dat ik bij AZ krijg. Ik ben nieuwsgierig en gedreven om in juni aan de slag te gaan", zegt hij via de officiële clubkanalen.

"AZ is in mijn ogen een grote club die al jaren in de top van de Eredivisie presteert. Ik vind het een eer als zo'n club mij benadert. AZ heeft een stabiele organisatie en een duidelijke visie. Ook het ambitieuze en innovatieve karakter van de club spreekt mij enorm aan", aldus Pusic, die door directeur voetbalzaken Max Huiberts wordt verwelkomd. "Ons ideale profiel was een assistent met de nodige ervaring. Marino voldoet daaraan en heeft in het verleden laten zien goed in deze rol te kunnen functioneren."

In het verleden was Pusic werkzaam Vitesse/AGOVV (jeugd), NAC Breda (assistent) en Inter Baku (assistent). Bij Twente werd de Bosniër verkozen tot Trainer van het Jaar in de Eerste Divisie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen