Premier wil Poolse voetbalbond op non-actief zetten

21 juni 2006, 15:33

Stel je voor: Jan Peter Balkenende gaat na dit WK roepen dat de leiding van de KNVB op moet stappen. Doen ze dat niet vrijwillig, dan ontslaat hij ze. Het klinkt als een bizarre situatie, maar in Polen is dit daadwerkelijk het geval. De Poolse premier Kazimierz Marcinkiewicz is woedend na de uitschakelijk van zijn land op het WK en eist maatregelen.

Marcinkiewicz stelt de Poolse voetbalbond verantwoordelijk voor de afgang van zijn land. Hij eist dat de belangrijkste mensen binnen de bond opstappen. Op de radio dreigde hij zelfs met ingrijpen door de overheid als er voor december niets verandert. "Er moeten personeelswijzigingen komen", zei de premier.

"Als de Poolse voetbalbond geen conclusies durft te trekken uit de prestaties dan moeten we het zelf maar doen in december", voegde de kabinetsleider toe aan zijn kritiek. "Dit was geen team voor het WK, maar misschien is dit wel het niveau van het Poolse voetbal op dit moment. De bestuursleden moeten snel beslissen over hun eigen toekomst en die van het Poolse voetbal."

Polen was na twee nederlagen al uitgeschakeld op het WK. Vooral de volledig verdiende 2-0 nederlaag tegen Ecuador deed pijn in het Oost-Europese land. De winst op Costa Rica (2-1) deed er dinsdag niet meer toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen